Cikkek

Élménytöredékek Hollandiából:

Élménytöredékek Hollandiából:



Egy lányt ismét eladtunk

Ez év októberében, felségemmel, két napra Hollandiába utaztunk. Esküvőre kaptunk meghívót. A harmincas évei elején járó Mészáros Ágnes nyert férjet az Úrtól, s kettőjük örömteli szövetségkötésének lehettünk tanúi és az esküvői istentisztelet aktív résztvevői. Ágnes férje, Wiebe, 50 éves. Két éve veszítette el élete párját, s négy tizenéves gyermek maradt hátra. Így Ágnes hirtelenjében négygyermekes anyuka is lett. Az egybekelő istentisztelet számos különlegességet tartogatott számunkra. A bevonuló menyasszonynak, Wiebe zongorakísérettel énekelt az élet forrásáról, majd Ágnes folytatta, végül együtt fejezték be a gyönyörű dalt. Sajátos mozzanat volt Ágnes magyarul elmondott hűségesküje és kettőjük úrvacsoravétele.
Ágnes a gyülekezetünkben találkozott Jézussal, Nagykörösön hitoktatói diplomát szerzett, majd a missziónak szentelte életét. Először Hatvan iskoláiban lett emberhalász, majd a Kelet-Európa Misszió munkatársaként szolgált Hollandiában. Számos országban adhatta tovább Isten kézzelfogható szeretetének jeleit, - szóval és anyagi adományokkal egyaránt. Isten nem feledkezett meg róla. Reménységünk, hogy boldog lesz közös életük. Így legyen!


Mai gyöngykereső

Hollandiai házigazdánkban különleges férfit ismerhettünk meg. Jól menő üzletember volt. Szállítmányozó vállalkozóként 17 kamionnal rendelkezett. Azonban 40-es évei végén Isten megszólította, s nagy változás történt életében. Eladta kamionjait, gyermekeivel rendezte a örökséget és az Úrnak szentelte életét. Ma ő is a Kelet-Európai Misszió munkatársa. Logisztikai szakemberként segélyeket szállítmányozó kamionokat készít fel, gyülekezetében pedig hetente több napot látogatással tölt el. Úgy láttuk feleségemmel, hogy boldog ember. Az Úr áldja meg őt és családját.


Vannak problémák is

Két református egyház és a lutheránus közösség hosszú előkészítő tárgyalások után egyesült, s közös egyházat hozott létre. Az új zsinat azonban egy bibliaellenes döntést hozott: ezentúl kész a homoszexuálisok egybekelését is megáldani. Ez számos hívő emberben komoly lelkiismereti görcsöt és gyülekezet-elhagyást okoz. Egy haszna azonban van az esetnek: Számos egyháztag buzgón kézbe vette a Bibliát, hogy keresse Isten Igéjének világosságát.

Tatai István

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 320, összesen: 294817