Cikkek

Meg fog térni Szíria?

Meg fog térni Szíria?


Az idén októberben, Bécsben, egy szíriai keresztyénnel találkoztam. Testvérünk már fiatal éveiben elhagyta hazáját és Amerikában szerzett diplomát. Ott telepedett le, s úgy gondolta végleg elfelejtheti egykori hazájának minden nyomorúságát, a keresztyének keserű szorongattatását. De Isten gondolata más volt. Néhány éve Isten szólt hozzá, hogy térjen vissza Szíriába. Emberünk engedelmes volt. Damaszkuszban, az Egyenes utcában keresztyén könyvesboltot nyitott, s várta az érdeklődőket. Nem sok moszlim jött, talán csak havonta egy. De eljött a fordulat. Egy napon egy asszonyt látott a kirakat előtt fel-alá járkálni. Látszott rajta, hogy valamit akar. Kiment hozzá, behívta a boltba. A moszlim asszony elmondta, hogy álmot látott. Jézus azt mondta neki, hogy jöjjön el ebbe a boltba... Az asszony megtért, úgy mint egykor Saul ugyanezen a helyen, az Egyenes utcában.
Időközben szaporodott a kis gyülekezet boltosunk körül. Ma már több tucat ember imádkozik Damaszkuszban Damaszkuszért. A kormányzat megváltoztatta a vallásügyi törvényt is. Ha valaki áttér moszlim vallásáról keresztyénnek, az ma már nem büntethető.
Hitünk szerint Szíriának nagy jövője van. Ézsaiás ezt prófétálta róla:
"Azon a napon Egyiptom és Asszíria mellett Izrael, mint harmadik ország, áldás lesz a földön. A Seregek Ura pedig ezt az áldást mondja: Áldott Egyiptom, az én népem, és Asszíria, kezem alkotása, meg Izrael, az én tulajdonom.- (Ézs 19,24-25).
T. I.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 30, összesen: 296323