Cikkek

KERESZTÉNY FESZTIVÁL 2014 - Egyházak Hatvanért

Összefogás az evangélium hirdetésében

2014. június 8-án, Pünkösd hétfőjén gyülekezetünk missziói bizottságának vezetésével sikerült az első Hatvani Ökumenikus Keresztény Fesztivált megrendeznünk. Egyházközségünkhöz csatlakoztak a katolikus, az evangélikus és a baptista testvérek is. Hatvan város is támogatásáról biztosított bennünket, habár a gyakorlati lépések viszonylag nehezen indultak meg.

Az evangelizációs alkalomhoz a fesztivál formát választottuk. Így szerettük volna az egyházközségek összefogását úgy előmozdítani, hogy városunk egészét szólíthassuk meg. Az Önkormányzat is jelentős segítséget nyújtott. Biztosította a közterületet, színpadot épített, megszervezte a hangosítást, segített a meghirdetésben. Örömünkre szolgált, hogy Szabó Zsolt polgármester bizonyságtevő szavakkal szólt az egybegyűltekhez.

Fontos előkészületek

Folyamatos imádkozással, böjt- és imalánccal készültünk az alkalomra. Az előkészítő imanapra két gyülekezet is küldött képviselőt. Ifjúságunk Tatai Gábor vezetésével kifeszíthető feliratokat készített, amelyeket idősebb testvérek varrtak és vasaltak készre.

Mi is történt?

A gyülekezet sátránál hosszabb beszélgetések alakultak ki. A gyermekfoglalkozás is mozgalmas hely volt egész délután, köszönet a szolgálók kitartásáért. A gyermekfoglalkozáshoz csatlakozó Baptista gyülekezet lufit hajtogatott, folyamatos volt az arcfestés, a katolikus közösség pedig, angyaldíszt készített. A forrás-sátornál vizet osztottunk igés kártyával kiegészítve.

Kékkereszt csoportunk is képviseltette magát. Az imacsoport kitartóan szolgált, bár az árnyék cserbenhagyta sátrukat. A lelki gondozói sátor, FESZÜLTSÉGFELVEZETÉS névvel, Tatai Zoltán bizonyságtétele szerint, fontos hellyé vált. Nem véletlen, hogy a legtöbb támadás éppen ennek a felállítását akarta megakadályozni. A színpadon bemutatkozott Szőlővessző bábcsoportunk, Talentum tánccsoportunk, továbbá dicsőítő csoportunk és három bizonyságtevőnk is szolgált. Az igét lelkipásztorunk hirdette. A napot a filmklub első vetítése zárta.

Köszönet Istennek és a munkatársaknak! Gyülekezetünkből 57-en kapcsolódtak be aktívan a programba. Ez jelentős összefogás, Isten áldja fáradozásukat! A szervezés nehézségei során megtapasztalhattuk Isten számtalan forrásból küldött biztatását. A húsvéti úrvacsorai üzenet ez volt: Ne a saját erőddel és lehetőségeiddel számolj, ezek nem elegendők. SZÁMOLJ ISTENNEL az Ő lehetőségeivel, az Ő erejével, és csodálatos dolgokat fogsz átélni. Isten kegyelmes volt hozzánk: nagy-nagy békességgel és sok-sok Őt igazoló bizonysággal áldotta meg ezt a délutánt: a felállított kereteket megtöltötte élettel.

Petrovics Gusztáv

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 469, összesen: 294966