Cikkek

Konfirmációs istentisztelet

A Hatvani református templomban 2014. május 11-én hét személy konfirmált és vett részt az úrvacsorai közösségben.

Mi is az a konfirmáció?

A konfirmáció alkalmával a hitre jutott és megkeresztelt személyek a gyülekezet nyilvánossága előtt tesznek bizonyságot Krisztus mellett hozott döntésükről. Számot adnak bibliai ismeretükről, és elmondják röviden „Istennel való történetüket". A mostani alkalommal hét konfirmándus vallotta meg hitét és tett ígéretet, hogy egész életében Jézus követője és református anyaszentegyházának hűséges tagja lesz. A lelkipásztor kézrátétellel áldást mondott felettük és imádkozott a Szentlélek munkájának kiteljesedéséért életükben, majd Guba István gondnok helyettes köszöntötte Igével a hitet valló csapatot.

A frissen konfirmáltak egy gyönyörű dicsőítő dallal készültek az ünnepi alkalom zárására, majd a templomajtóban az elmenő népes gyülekezet kézfogással köszöntötte őket.

Mikor lehet konfirmálni?

A legalacsonyabb életkor a 7. osztályos időszak. A felkészülők elsajátítják a Biblia alapvető üzenetét, megismerkednek az egyháztörténet fontos eseményeivel, így a reformációval is. A megtanulandó a 41 hitvallásos kérdés, amely a hittani ismereteket fogalja össze. A legfontosabb azonban az élő hitre való segítés és jutás. Testvéreink személyes bizonyságtételükön keresztül számoltak be arról, hogy milyen élethelyzetben találtak rá az igazság útjára. Volt, aki hosszantartó betegsége alatt ismerte meg Isten gyógyító hatalmát, mások családi életükben, illetve sikeres, mégis üres szívű vállalkozóként tapasztalták meg Isten mindent megújító szeretetét. Jó volt együtt hallani, hogy Jézus a bűnbánatra bocsánattal és Lelkének kiárasztásával válaszol.

Hatvan, 2014 májusa

Nagy Zsuzsanna

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 239, összesen: 294736