Cikkek

Élettársi kapcsolatból áldott házasság

Nyolc éve élek Jobbágyiban, azóta vagyok református gyülekezetünknek tagja. Életem során már számtalanszor megtapasztaltam Isten csodálatos erejét. Mindig éreztem, hogy milyen nagy az Ő kegyelme, és amikor szükség van rá, Ő mindig mellettem állt.

Férjemmel élettársi kapcsolatban éltünk hat éven keresztül, és kérte, hogy házasságot kössünk. Akkor azt mondtam, hogy rendben van, de kérjük rá Isten áldását. Ismerőseim mondták, hogyha megesküszünk, párom elveszíti az özvegyi nyugdíját, amire a mostani helyzetben mindenkinek szüksége van. Én azt mondtam, hogyha Isten áldását adja házasságunkra, akkor majd más úton gondoskodik rólunk, és meglesz az, amire szükségünk van. A jobbágyi kicsi templomunkban kértük a gyülekezet előtt Isten áldását további életünkre.

Férjem írt a Nyugdíjintézetnek, hogy házasságkötés történt. Nem sok idő elteltével jött a válasz, hogy semmi gond, továbbra is kapja az özvegyi nyugdíjat, mivel az öregségi kort betöltötte. Nekem volt igazam, most sem csalódtam, azóta is érzem Isten áldását és megtartó kegyelmét minden nap.

A Zsoltár íróval együtt tudom mondani: „Istennél van segítségem és dicsőségem, erős sziklám és oltalmam az Isten (Zsolt 149,2).

Tóth Edit, Jobbágyi

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 162, összesen: 294660