Cikkek

Hiteles „jegyzőkönyvek”

- A kereszténység alaptanítása a bűnbocsánat, Jézus Krisztus váltságáldozatában, kereszthalálában és feltámadásában való hit által. - írtam egyszer valakinek.

- Semmi bizonyíték nincs rá, ez csak vallási történet! Ha rendelkezel pontos történelmi bizonyítékokkal, közöld, hogy hol lehet őket megtekinteni és állításodat korabeli hiteles, hivatalos jegyzőkönyvekkel igazolni! - jött vissza a szkeptikus válasz.

Történelmi bizonyítékok, hiteles hivatalos jegyzőkönyvek..., ugyan honnan vegyek most ilyeneket? - gondoltam magamban, szinte segítségért kiáltva, hogy szégyenben ne maradjak.

Lassan, ahogy a felhőn átszűrődik a napfény, jött a segítség, s kezdtem írni:

Az 1Jn 1,1-ben ez áll: „Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit szemünkkel láttunk, amit megfigyeltünk, amit kezünkkel is megtapintottunk, azt hirdetjük az élet igéjéről.

S vannak korabeli hivatalos jegyzőkönyvek, amelyek rögzítik és alátámasztják a tényállást nyomozati anyagokkal, tanúvallomásokkal, és Isten ítéletének kihirdetésével. Ezek az Evangéliumok: Máté Evangéliuma, Márk Evangéliuma, Lukács Evangéliuma, János Evangéliuma, az Apostolok cselekedetei, az apostoli Levelek, és a Jelenések könyve - Isten ujjával írva és pecsétjével hitelesítve.

- Ha elolvasod, s elhiszed a „jegyzőkönyvekbe" foglaltakat, meglátod a bizonyítékokat is!

Fonyódi Imre

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 131, összesen: 294630