Cikkek

H Í R E K

Gondnok- és tiszteletbeli gondnokválasztás

Édes Zoltán gondnoktestvérünk az elmúlt másfél évben nehéz időszakon ment át. Egészsége megromlott, ezért felajánlotta Presbitériumunknak lemondását.

Édes Zoltán gondnok úr 15 éven át igen áldott munkát végzett gyülekezetünkben. Minden évben hatalmas álmokat álmodtunk együtt Isten előtt, s az Úr mindig kegyelmes volt hozzánk a megvalósításban is. A gyülekezeti házban fürdőszoba és kiskonyha létesült. Sikerült a templom és a gyülekezeti ház tetőcseréjét elvégezni. Visszavásárolhattuk az egykor kisajátított templomkertet és sövénnyel keríthettük be. Istennek adunk hálát azért, hogy templombelsőnk teljesen megújult. Megtörtént a szószék és környezetének teljes felújítása. A mennyezetet színfurnér falemezzel borítottuk be, majd sikerült a padozatot és a hat ablakot is kicserélni. Időközben a templom előtere is megszépült. A legnagyobb munka mégis a jobbágyi és a bátonyterenyei gyülekezeti otthonok megvásárlása és átalakítása volt.

Zoli bácsink bölcs és önfeláldozó testvérünk volt mindenkor, és remélhetőleg még sokáig megőrzi közöttünk az Úr. A Presbitérium azzal kívánja kifejezni megbecsülését irányába, hogy javasolja az egyházközségi közgyűlésnek tiszteletbeli gondnokká választását.

Képek Zoli bácsi szolgálatáról

Konfirmandusok, presbiterek és lelkipásztorok körében 2014

Konfirmandusok, presbiterek és lelkipásztorok körében 2014


Konfirmandusok köszöntése 2013-ban

 

Az imádkozó Zoli bácsi

 

 

Zoli bácsi munkában a bátonyterenyei gyülekezeti ház építkezésekor


A választói közgyűlést 2015. március 29-én, az istentiszteletet követően kívánjuk megtartani, amelyre minden választójoggal rendelkező testvérünket nagy szeretettel hívunk.

Ezen a gyűlésen dönthetünk majd az új gondnok személyéről is. Presbitériumunk az eddigi jegyzőnket, Tóth Lászlót javasolja a gondnoki tisztségre. Tóth László hűséges tagja gyülekezetünknek. Most tölti második presbiteri ciklusát. Eddig jegyzőként szolgált, de rendszeresen látogatta a herédi és a csányi szórványainkat is. Mindenben számíthattunk rá. Részt vesz imaóráinkon, jézusi segítőkész lelkülettel közelít a szociálisan és lelkileg bajba jutott testvérekhez. Csendes és érett bölcsessége, középgenerációs nyitottsága, áldást hozhat minden korosztály számára gyülekezetünkben.

Tóth László feleségével, Katival, három gyermeket nevelnek, példás szeretetben és egységben. Katalin történelemtanár, László pedig a Boschban villamosmérnök.

Tóth László és családja

Imádkozzunk a választásért és mindkét gondnokunk további életéért!

Dr. Tatai István

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 342, összesen: 294839