Cikkek

Isten és a szülőértekezlet

2015 februárjában egy nagy kihívásnak számító szülőcsoportos beszélgetés várt rám a munkahelyemen. Nekem ez volt az első ilyen nem hagyományos szülőértekezletem, amit egy adott téma feldolgozásával, és interaktív módon történő levezetéssel a szülők között meg kellett tartanom.

Témának: A  dac, harag és agresszió a kisgyermekkorban című lehetőséget választottam. A bölcsődei csoportunk összetétele 2-3 éves gyermekek, akik jelenleg dackorszakban vannak, így a probléma megoldó tanácsokat és a szülők tapasztalat cseréjének a közösségben való megosztását hasznosnak tartottam.

Az anyag előadását körülbelül egy órásra terveztem. Eddigi életemben mindig kerültem a szereplést, a több ember előtt való beszédet. Így már hetekkel előtte gyakran fohászkodtam az Úrhoz, hogy sikerüljön ez az alkalom, és én is mindent megtehessek, hogy jó legyen. Alaposan felkészültem, kívülről tudtam az anyagot, de azt nem tudtam, hogy mennyire fogok izgulni és leszek feszült ebben a helyzetben és szerepben, ahol riporterként kell megszólítani a szülőket, majd egy-egy témakört összefoglalva elmondani a megoldásokat.

Az Úr nagyon kegyelmes volt hozzám. Imáimat meghallgatva átsegített ezen a feladaton úgy, hogy végig nagy békesség volt rajtam, magabiztos maradhattam, és a beszélgetés közben is minden rendben történhetett. Olyan szakmai spontán összekötő és kiegészítő mondatokat mondtam, mint még eddig soha. Mindez azért történt így, mert az Atya megadta a képességet hozzá és segített kiaknázni a legjobb módon mindent, ami bennem volt.

Azóta is újra és újra hálát adok imáimban az Úrnak a segítségért.

Köszönöm Uram!  Csak Általad sikerülhetett!

Bánkutiné Földi Mónika kisgyermeknevelő

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 106, összesen: 294605