Nyomtat Elküld Olvasási nézet

2023

Karácsony másodnapján cseréltünk a Cserefalvi lelkipásztorral. Köszöntötte a decemberben születetett testvéreket. Közöttünk volt Bodó Károly polgármester úr is.

December 21-én este a bűnbánati istentisztelet keretében szolgált a gyermekkórus. Köszönet a tanítónéniknek és a gyerekeknek.

December 17-án az Ügyes Kezek Otthon fiataljai voltak a vendégen. Köszönet azoknak, akik adakoztak.

Köszönet: Ádámosi Jenő, Somosdi Zoltán, Szilágyi Irén, Nagy Zoltán, Henter Jenő, Szász Viktor, Székely Jenőné Anikó, Székely József K. Dóczi Edit, Henter Vera, Siklódi János, Székely Attila, Gidófalvi Zsiga, Sipos Sándor, Ferenczi Emma, Ferenczi Levente, Székely Ernő Árpádé, Székely Árpádné, Szőcs Imre, Szőcs Áron, Iszlai Enikő, Veress Zoltánné, Veress Imre, Sipos Emma, Szőcs Imréné, Ferenczi György S, id. Szőcs Imre, Dóczi Vilma és Fehér Etelka.

December 3-án este 5 presbiter vett részt a Fintaházi Presbiteri Bibliaórán.

November 30-án látogatást tettünk a Marosvásárhelyi Idősek Otthonában. Elkísérte a lelkészházaspárt Veress Zoltánné is. Szolgáltunk igével, énekkel és bizonyságtétellel. Mindenki kapott egy kis csomagot is. Köszönet az adakozóknak: Ferenczi Emma, Ferenczi Levente, Veress Zoltánné, Henter György Gy, Nagy Zoltán, Iszlai Erzsébet és Szőcs Imre.  Isten fizesse vissza gazdagon.

November 26-án nálunk volt az Alsónyárádmenti Ifjúsági Istentisztelet. Több mint 70 fiatal volt együtt Isten lábánál. Szolgált Póra Zoltán zenével és Lukács Vilmos-István lelkipásztor az igével.

November 26-án köszöntöttük a novemberben született testvéreket.

November 20-25 között Radnóton szolgáltam evangélizációs héten.

Október 28-án  2 fiatallal résztvettünk a Cserefalvi ifjúsági istentiszteleten.

Október 28-án 6-an vettek részt gyülekezetünkből a Bonyhai kastély átadásán.

Október 7-én 11 asszony és leány képviselte a gyülekezetet a Szovátai Nőszövetségi Régiós Konferencián.

Október 4-én javíás utáni takarítás volt az Ifjúsági Házban. Köszönet: Dóczi Margitnak,Gardner Sárának, Sipos Emmának, Székely Józsefné K. Irmának, Marcinak és Botos Erzsébetnek. Külön köszönet Veress Zoltánnénak aki egy tál fánkkal örvendeztette meg a munkásokat. Isten fizesse!

Szeptember folyamán megerősítettük az Ifjúsági Ház hátulsó falát, ugyanis megrepedt. Öt és fél köbméter vasbetont öntöttünk az alap mellé és három helyen vassal összefogtuk a falakat. Lemeszeltük az előszobát és a megrepedt vécék mennyezetét. Köszönjük Ferenczi László mesternek.

Szeptember 24-én köszöntöttük a szeptemberben született Testvéreket.

Szeptember 23-án 7 presbiter képviselte gyülekezetünket a Teremeújfalusi Presbiteri Konferencián.

Szeptember 15-17 között az Újpesti testvérgyülekezetünk meghívására részt vettünk a gyülekezet megalakulásának 150. évfordulóján. Összesen 9-en képviseltük gyülekezetünket.

Sok szeretetetben, örömben volt részünk Városnézés is belefért a programba.

Újkenyér vasárnapján délelőtt úrvacsorázott a gyülekezet. majd délután hagyományosan az új kenyeret megáldottuk, majd szeretetvendégségen elfogyasztottuk a testvérek által felajánlott gyümölcsökkel és kaláccsal. Ugyanekkor köszöntöttük az augusztisi születénaposokat valamint az 50 éve konfirmáltakat. A kenyeret az idén is Székely József J. ajánlotta fel. Köszönjük.

Augusztus 20-án köszöntöttük a 70 éves testvéreket. Külön szívfolt volt az unokák ének-köszöntése. Istenünk áldja meg őket.

Augusztus 13-án Falunapot szerveztünk. Szombat este kezdődött az ünnepség sorozat, amikor a régi iskola udvarán az ifjú házasok meghívására a Marosvásárhely-Alsóvárosi lelkipásztor, Imre Jenő szolgált, majd a vele érkezett fiatalok zenekera szolgált.  Utána finom gulyással vendégeltek meg mindenkit.

Vasárnap Székely György Radnótfája-i lelkipásztor szolgált. Az istentiszteleten felköszöntöttük a 40,30,25,10 éve házaspárokat. A jubilánsokat a Gyermekkórus is köszöntötte. Köszönet Szabó Piroska, Fodor Krisztina és Székely Klára tanítónőknek.

 

 

Istentisztelettel kezdtünk, ahol szolgált Székely György Radnófájai lelkész, a falu szülötte. Utána köszöntöttük a 40, 30,25, 10 áve házaprokat.

Augusztus 6-án köszöntöttük a 60 éveseket.

Július 30-án a júliusban született testvéreket köszöntöttük.

 

Július 9-én  a lelkipásztor és az énekkear Karácsonyfalvi községi napokon szolgáltunk.

Június 25-én köszöntöttük a júniusban született testvéreket.

 

Június 19-24 között szerveztük meg az idei Vakációs Bibliahetet. Naponta 50-60 gyerek vett részt. köszönet Szabó Piroska tanítónőnek a program megszervezéséért.

Segítettek az ifjak is: Ferenczi bence, Mátyás Ingrid, Henter Imola, Paniti Edina, Kiss Barbara, Nagy Brigitta, Keszeg Dávid, Molnár Zsolt..

Nagyon jól esett a következő testvérek segítsége, akik egy-egy fagyit, tésztát ajándékoztak a gyerekeknek:

Kiss Izabella, Szilágy Irén. Paniti Árpádék, Gáll Ilona, Székely Attiláék, Ferenczi Réka, Ádámosi Irma, Székely Klára, Feerenczi Györgyék, Sipos Emma, Ferenczi Hajnal, Székely Erzsi, Székely Kati, Keszeg Mária, Veress Timea, Fodor Krisztina, ifj. Iszlai Mihályék, Szőcs Magda, Henter György Gy, Székely Zsuzsa, Ifj. Szilágyi Gergelyék. Köszönjük szépen, Isten fizesse.

 

Június 17-én 12 vettünk részt a Bucsini csendesnapon. Megtanultuk: " Ha Isten lesz az első helyen az életedben, akkor Ő lesz  a fődolgod. Ha nem ő az első, akkor csak gondod lesz."

Június 10-én 4 presbiter résztvett a Cserealjai gyülekezetben szervezett Egyházmegyei Presbiteri Konferencián. A résztvevők: Nagy Zoltán gondnok, Székely József K, Paniti Árpád és Veress László.

Pünkösd másodnapján délután az elsőéves konfirmandusokat kérdeztük ki.

 

Pünkösd másod napján köszöntöttük a májusban született testvéreket és szolgált a gyerkekkórus Szabó Piroska tanítónő vezetésével, de résztvett minden tanítónő. Nagyon szép szolgálatuk volt. A gyerekeket fagyival kínáltuk meg a szolgálat végén.

Április 2-én 12 tanítvány konfirmált. Őrizze meg őket a mi Felséges Istenünk.

Március 26-án köszöntöttük a márciusban született testvéreket.

Március 25-én Konfirmandus Csendesnap volt Marosvásárhelyen. Mind  12 konfirmandus részt vett. A vetélkedőn a mieink a II. helyezést érték el. Köszönet: Ferenczi Leventének, Székely Csabának V. és Rudinak akik beszállították a fiatalokat.

Március 25-án CE csendesnap volt Székesen. Gyülekezetünket 5-en képviselték.

Március 23-26 között a Székesfehérvári gyülekezetben hirdettem az igét. Az Isten országa címmel.

Március 19-én hét presbiterrel Káposztásszentmiklóson voltunk Presbiteri Bibliaórán. Szolgál Lőrincz István Marosvásárhely-i lelkipásztor és a Mécses Együttes.

Március 5-én tíz asszonytestvér vett részt a Káposztászentmiklóson megszervezett Női Imanapon.

Február 26-án köszöntöttük a februárban született testvéreket.

Február 20-25 között szerveztük meg az idei evangélizációs hetet. Szolgált Visky János:

Február 12-én az Alsónyárádmenti Presbiteri Bibliaórán 8 presbiter vett részt: Nagy Zoltán, Veres László, Székely József, Dániel Zoltán, Veres Imre, Dániel Árpád, Ferenczi Levente és Ferenczi Hajni. Szolgált Visky János lelkipásztor.

Február 9-án Backamadarason szolgáltam imahéten, és velem együtt szolgált a gyülekezet ifjúsági zenekeara is, összesen 7-en.

Február 5-én öt fiatal vett részt a Karácsonyfalvi ifjúsági istentiszteleten.

Csorbai Lóránd és Felesége éneket tanít.

 

Nagy-Vajda Levente Backamadarasi-lelkipásztor szolgál

 

ei

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 43, összesen: 170934

  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.
  • 2024. július 10., szerda

    Önismeret és párkapcsolati kérdések színházzal és pszichológiával