Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Ima gyülekezeteinkért 2021

Egy kezdeményezés alapján az egyházmegye gyülekezetei az év minden vasárnapján, illetve hetében egy-egy megyén belüli gyülekezetért imádkozik. A gyülekezetek konkrét témákat adnak.

Ezen a héten (2021. december 13.- december 19.) a torbágyi gyülekezetért imádkozhatunk az ő gondolataik alapján:

2021. december 13. - december 19. Torbágy

Hálás vagyok értetek, hogy imádkoztok értünk!
Hálás a szívünk, hogy még nyitva vannak a templomok, és tarthatunk istentiszteleteket!
Hálásak vagyunk az imádkozó gyülekezeti tagokért!
Hálás a szívem a konfirmandusokért, velük való jó beszélgetésekért!
Hálát adunk, hogy a megvásárolt szomszédos telken támfal megerősítés megtörtént, és
most már biztonságosabb hely lett a kert.


Imádkozzunk
-hogy elmúljon a félelem a járványtól.
-hogy lelki kincseket tudjunk továbbadni egymásnak adventben és karácsonykor.
-hogy ne múljon el nap hálaadás nélkül, hálásak legyünk egymásért.
-hogy adjon megtéréseket az Úr gyülekezetünkben, és legyenek bizonyságtevő hívek.
-hogy  Urunk segítse meg az idős, magányos, özvegyeket, betegeket, akik otthonukba szorultak.
-hogy őrizze meg az Úr családjainkban a békét, szeretetet.
-hogy az Úr akarata szerint éljünk, betöltve a missziói parancsot.
-hogy az Úr vezessen ünnepi szolgálatainkban, hogy megszólítsa embereket.
-hogy ne hajtsuk túl magunkat, és sugározhassuk az örömöt ezen az ünnepen.

2021. november 28. - december 5. Szokolya

Dícsérjük együtt Urunkat, mert a mostani, sokszor reménytelen helyzetben is Ő uralkodik. Úr az életünk fölött, a nehézségeink, az örömeink és bánataink, sőt az ellenségeink fölött!

Hálásak vagyunk azért, mert az Úr megtartott bennünket! Ezért a nyári időszakban meg tudtuk tartani a táborainkat, és el tudtuk végezni az idei évre tervezett felújítási munkálataink nagy részét. Hálásak vagyunk, hogy Urunk megtartott bennünket. A nehézségek ellenére is sokszor megtapasztaljuk Urunk megtartó szeretetét!

Sajnos a negyedik hullám hamar elért bennünket is, a faluban jelenleg is elég sok a beteg. Ezért az Adventre tervezett evangélizációt le is kellett mondanunk. Könyörögjünk, hogy Urunk adjon bölcsességet az alkalmak szervezése és/vagy lemondása kérdésében is. Könyörögjünk azért, hogy a mostani nehézségek közepette is megszólalhasson az Ő Igéje, adhasson vigasztalást, reménységet, bátorítást.

Könyörögjünk azért, hogy az törje össze a mi kemény szívünket, hogy a külső formaságok helyett a szívbéli bizalom, a töredelmes bűnbánat és valódi megtérés legyen gyülekezetünk számára a legfontosabb az ünnepi időszakban!


Köszönjük, hogy imádságban hordozzátok gyülekezetünket!


2021. november 13. - november 20. Szentendre


Kedves Testvérek, köszönjük, ha velünk és értünk imádkoztok, hogy a református közösségünk alkalmas eszköze legyen Isten Országa épülésének Szentendrén is!

Hálásak vagyunk azért, hogy láthatjuk a Szentlélek munkáját, amint hitre vezet embereket, amint közösséggé formál vadidegeneket, megújít házasságokat, hitükben megelevenít gyógyíthatatlan betegeket. Hálásak vagyunk, hogy szabadon összejöhetünk és hirdethetjük az evangéliumot, hogy van hol összejönnünk, és hogy hétközben is sokan keresik a közösségi alkalmainkat.

Hálásak vagyunk, hogy a Covid miatt kritikus helyzetbe került Óvodánkban nem veszítettünk életet.

Sőt, hogy szeptemberre elkészült és elindulhatott az óvodánkban a gyógypedagógiai szárny, így most már azokat is be tudjuk fogadni és segíteni tudjuk a fejlődésben, akiknek valamilyen fogyatékkal terhelt az életük.

Kérjük, hogy adjon Isten nekünk növekedést Jézus követésében: hogy szabadok legyünk büszkeségünk helyett egymást többre tartani, megbecsülni; hogy önzésünket feladva befogadó közösség lehessünk, akik oda tudnak állni a szükségben levők mellé; hogy széthúzás helyett egységben és egymást szolgálva tudjunk élni és az ország politikai megosztottságát a gyülekezetben meghaladva egymást el tudjuk fogadni.

Kérjük, hogy Isten tanítson meg bennünket, hogy a gyülekezet és intézményeink (gimnázium és óvoda) szerteágazó feladatai és a bővülés "jó gondjai" közepette is tudjuk mire kell időnket és energiáinkat fordítani és őrizzen meg minket az önmagunk körül forgás kísértésétől.

Köszönjük Testvérek, hogy imádkoztok a Szentendrei Református Gyülekezetért!

2021. október 31. - november 6. Szada

Hálaadás:
- Hálát adunk, hogy még szólhat az Ige!
- Hálát adunk Megtartó Urunknak, hogy a járványban is megtartotta Gyülekezetünket!
- Hálásak vagyunk, hogy az Istentiszteleteket a járvány alatt is, és azóta is élőben közvetíthettük/közvetíthetjük a Gyülekezet facebook oldalán.
- Hálásak vagyunk, hogy a harmadik hullám után is visszatért a Gyülekezet nagy része a templomi Istentiszteletekre, és a gyermek-istentiszteleteket is újra tudtuk indítani. (a járvány előtt 80-90 fő járt az Istentiszteletekre, most 60-70 fő)
- Hálásak vagyunk, hogy nyár elején egy családi napot tarthattunk, amelyen több mint 40 gyermek vett részt a szüleivel.
- Hálásak vagyunk, hogy mindkét nyári táborunkat meg tudtuk tartani. Az Angol táborunkban a tavalyi visszaesés után idén újra a járvány előtti létszám volt.
- Hálát adunk, hogy az iskolákban folyhat a hitoktatás! Hálásak vagyunk, hogy évről évre több gyermek iratkozik be hittanra!
- Hálásak vagyunk, hogy idén újra meg tudtuk tartani a hagyományos őszi gyülekezeti kirándulásunkat. Több váratlan visszalépés ellenére 52 fő vett részt a kiránduláson. Nagyon jó közösség építő alkalmak ezek.

Ima kérések:
- Kérjük Urunkat, hogy adja az Ő Szentlelkét, és Élő Igéjét minden alkalomra, hogy ne emberi szó és gondolat hangozzék csupán, hanem az Ő életet megújító, hitet ébresztő és tápláló Élő Igéje!
- Kérjük, hogy az Istentiszteletek hadd jussanak el minél több emberhez az internet segítségével is!
- Kérjük a betegek gyógyulását! Ő az ÚR a mi gyógyítónk!
- Kérjük, hogy Őrizzen meg bennünket ebben a járványban!
- Kérjük, hogy a hittanosok szívéhez is hadd jusson el az Ő élő Igéje!
- Kérjük az Ő áldását a Reformáció ünneplésére, és kérjük, hogy adjon nekünk is ilyen ragaszkodást a bibliai alapokhoz!
- Kérjük, hogy adjon élő hitet és boldog reménységet a temetőbe látogatóknak, hogy ne csak a halálig és a sírig lássanak, hanem komolyan vegyék, aki hisz Jézusban, ha meghal is él!
- Kérjük közösségünk egységét! Isten áldó jelenlétét a Gyülekezetünkben és egyen-egyenként életünkben!
- Kérjük Isten áldását a november 7-i Presbiteri Kisköri alkalomra, annak megszervezésére, és lebonyolítására!

2021. szeptember 5. - 11. Pécel

Köszönjük, ha velünk együtt adtok hálát, mert Krisztus szerette az egyházat, és önmagát adta azért. hogy azt megszentelje, megtisztítván a víznek feredőjével az íge által, hogy majd önmaga elébe állítsa az egyházat,...

Nagyon hálásak vagyunk, mert a Szentírásból megismertük Urunk szeretetét, ahogyan Jézus Krisztus önmagát adta a mi bűneinkért, és tapasztaljuk kegyelmét amikor igéjével és Szentlelkével tisztogat minket, és megszenteli egyházát. Mindezt átéltük a nyári szolgálatokban, és ugyanez bátorít a tanévkezdés idején is.

Könyörgésünk, hogy Isten adjon szabadítást a sok járulékos (adminisztratív) tennivaló alól, és azok ne vonják el figyelmünket és erőnket attól a szép megbízatástól, amit az egyház Urától kaptunk, és amiről számot is kell adnunk neki.

Eltökéltek vagyunk, hogy Pécelen mi is Jézust és a feltámadást hirdessük. (ApCsel 17,18) Ugyanerre buzdítunk mindnyájatokat!

Kérlek imádkozzatok a péceli egyház pásztoraiért-tanítóiért, hogy adassék nékünk szó szánk megnyitásakor, hogy bátorsággal ismertethessük meg az evangélium titkát mindazokkal, akiket Isten Pécelen reánk bízott!

2021. augusztus 22.-28. Őrszentmiklós

Legfőbb imatémánk a lelkészválasztás. Kérjük Istent, hogy Ő adjon ebben útmutatást és hogy mindenki megláthassa ebben Isten akaratát. Kérjük Istent, hogy az elmaradt gyülekezeti tagokat sikerüljön megszólítani, hívogatni és azért is, hogy új embereket is el tudjunk érni Isten igéjével. Hamarosan indul a tanítás, és a hittanoktatás komoly kihívást fog jelenteni ebben az átmeneti időben. Kérjük, hogy Isten adja meg a segítőket, akik az oktatásban be tudnak segíteni. A gyülekezet telekvásárlás előtt áll, ennek kapcsán is kérünk Istentől bölcsességet. Hálásak vagyunk, hogy bár nincs pénzünk mégis megadta, hogy az összeg jelentős részét támogatásként megkapjuk. Imádkozunk, hogy gyülekezeti tagok is megérthessék ennek a vásárlásnak a jelentőségét és megláthassák ők is Isten útmutatását.

Hálásan köszönjük a testvérek imádságát!

2021. augusztus 8.-14. Kosd

Köszönjük, hogy velünk imádkoztok a Kosdi Református Egyházközség életét érintő alábbi témákban:
- kérjük Isten áldását az augusztus 6-8-i nagybörzsönyi gyülekezeti hétvégénkre, hogy közelebb kerülhessünk Istenhez és egymáshoz.
- kérjük Isten gondviselését az elnyert pályázati források felhasználásához, a templomfelújítási és temetőfejlesztési munkák megkezdéséhez, elfogadható árajánlatok és felelős vállalkozók megkereséséhez.
- kérjük a Szentlélek munkálkodását, hogy a hittanosok családjai és az új beköltözők közül egyre többen köteleződjenek el a gyülekezetünk mellett, a templomba járók közössége erősödjön, és gyarapodjon megtérőkkel, üdvösségüket Krisztusban felismerőkkel!
- kérjük Isten tanítását és formáló erejét, hogy a presbitériumunk és a gyülekezet egésze az előtte álló feladatokat és lehetőségeket megragadja és Isten szerint végezze el.
- adjatok hálát velünk együtt Istennek a felvidéki Perbetei Református Egyházközséggel való testvérgyülekezeti kapcsolatunkért, az augusztus végére tervezett találkozónkért, és a szeptember 19-re tervezett kosdi lelkészbeiktatásért.
- áldjátok velünk az Urat hűséges gyülekezeti tagokért, akik a közelmúltban elhunytak, de életük, példájuk Istentől kapott ajándék a család és a közösségünk számára. Ő vigasztalja a hozzátartozókat.
- örüljetek velünk együtt, hogy Isten tanúságra, szeretetéről való bizonyságra hívott el minket, és kereshetjük a módját annak, hogy megéljük és felmutassuk az Ő rajtunk is megmutatkozó kegyelmét a lakókörnyezetünkben!
- dicsérjétek Őt, hogy minden időben táplál és éltet minket Igéjével!

2021. június 27. - július 3. Kerepes

Hálásak vagyunk az Úrnak, épülő gyülekezeti központunkért, a covid vészhelyzet elmúlásáért, Urunk védő, óvó szeretetéért, hogy újra tarthatunk jelenléti Istentiszteleteket.
Imádkozunk, hogy épülő gyülekezeti házunk szép rendben elkészüljön és lelki otthon lehessen sokak számára, hogy sokan megtalálják és megismerjék személyes megváltójuknak Jézus Krisztust.
Imádkozunk ébredésért, az óvodai és iskolai hitoktatásért, gyermek és felnőtt konfirmálóinkért.
Könyörgünk betegeink gyógyulásáért és lelki erősítéséért.

2021. június 20. - 26. Isaszeg

Hálásan köszönjük, hogy velünk együtt imádkoztok.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy megőrzött, megtartott bennünket. Hálásak vagyunk, hogy a járvány időszakában nem voltak nagyobb veszteségeink. Csodaként élte meg gyülekezetünk, hogy egy idősebb, aktív nőtestvérünk súlyos állapotba került kórházba, majd elkapta a koronavírust, melynek következtében napokig mélyaltatásban volt. (A család már a temetésre készült.) A gyülekezet imádságban fogott össze, és átéltük, hogy milyen hatalmas Urunk van. Felépült, hazajött és arról beszélt, hogy Isten hogyan használta őt a kórházban mások erősítésére. Szép bizonyságtétel, áldott tapasztalat volt ez.

Hálásak vagyunk, hogy amikor megnyílt a templomajtó a járvány után, nagyon sokan jöttek az istentiszteletre, szomjazták az Igét.
Hálásak vagyunk a 10 konfirmáló fiatalért, a tanévzáró istentiszteleten megjelent családokért.
Hálásak vagyunk, hogy egy új család bekapcsolódott a gyülekezeti életbe, akik dányból járnak át.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy templomunk külsőleg megújult, hogy időre befejeződött minden munka.

Hálásak vagyunk, hogy a templom belső felújítását is tervezhetjük, s kérjük Istent, hogy vezessen ebben is bennünket.

Imádkozunk az előttünk álló programokért:
-ottalvós gyerektáborért, hogy Isten nyissa meg a fiatalok szívét, és használjon bennünket az Ő dicsőségére.
- gyülekezeti biciklitúra, és kenutúra, autóbuszos kirándulás, mely erősíti a gyülekezeti tagok közötti egységet.

Nehézségként éljük meg, hogy a bibliaórai közösség megtorpant. Az idősebb korosztályból néhány tagunk még nagyon óvatos, és nem mer közösségbe menni, míg mások megöregedtek, és egészségi állapotuk nem engedi ezt meg. Kérjük, hogy Isten adjon vágyakozó szíveket.


Áldott, szép nyarat kívánunk minden testvérünknek.

2021. június 13. - 19. Hévizgyörk

Hálát adunk:
- Az Úr Jézus átsegített bennünket az elmúlt nehéz időszakon
- Meggazdagított bennünket lelki ajándékokkal
- megtanultuk értékelni a közösséget
- az aszódi gyülekezet önállósodásának kapujába érkeztünk

Kérjük:
- Isten vigasztalása a gyülekeztünk gyászában (13 aktív egyháztagunkat veszítettük el)
- A szétszóródott kisebb közösségeink újraindulását (ifik, babamama-kör, házas-kör ,férfi kör, női-kör)
- A nyári táborok zavartalan lebonyolítását, és hogy lelki megújulások, megerősödések történjenek
- Ébredést, megtéréseket
- A felébredtek lelki növekedését

2021. június 6. - 12. Hatvan

A templomnyitáskor némelyek Isten előtti hálájukat kifejezve letérdelve érkeztek az istentiszteletre.
Imádkozzunk azért, hogy ebben a hálás lelkületben mindnyájan növekedjünk.

Hálát adunk az Úrnak, hogy szórványainkban  is elkezdődhettek a szolgálatok.
Könyörögjünk azért, hogy a  szívek egyre jobban feloldódjanak a találkozásra és az Isten iránti új bizalomra.

Hálát adunk Istennek, mert a tíz fős konfirmándus  csoportból már öten szép bizonyságtétellel pünkösdkor konfirmáltak.
Öt testvér pedig betegségek és egyéni életkrízisek miatt augusztus végére halasztotta a fogadalomtételt.
Imádkozzunk ezért az öt testvérért is, hogy az ő szívük is teljesen az Úré lehessen!

Érzékelem, hogy számos testvér elméjében nagy MIÉRT-kérdések feszülnek A COVID-19 halálos árnyékában.
Imádkozzunk, hogy az Úr  beszéljen a szívünkhöz és adja vigasztaló Szentlelkét  mindnyájunknak!

Kezdődnek a nyári táborok előkészítő munkái.
Kértjük az Urat, hogy  legyenek ezek a találkozók a felfrissülés, a Jézus melletti új elköteleződés és az öröm napjai!

2021. május30. - június 5. Gyöngyös

"Milyen nagy dolgokat tett velük Isten" (ApCsel 15,4)
Nagy hálaadással magasztaljuk az Urat azért a csodáért, hogy egy szívvel lehetett együtt úrvacsorával élő gyülekezetünk Pünkösd mindkét ünnepnapján, 15 konfirmálóval, megtelt templommal, újraindult szórványalkalmakkal.  
Áldjuk Urunkat az igehirdetésben felkínált kegyelméért, a rendszeres bibliaórai imaközösségért, a hitoktatók és a hitoktatás feladatában szolgálók odaszánásáért.
Kezébe helyezzük 214 hittanosunkat és családjaikat, idén augusztusra tervezett három gyermek- és ifjúsági missziói hetünket.
Hálát adunk a testi-lelki egészségért, könyörögve a testi-lelki betegségben szorongókért. Együttérzünk a gyászolókkal, különösképpen is azokkal, akik többszörösen gyászolnak.
Hisszük, hogy Jézus Krisztus helyezi el a zárókövet (Zak 4,7) épülő új gyülekezeti otthonunkra, lelki kincsesházunkra, a történelemben ismét megújuló missziói munkánk bázisára.
Hisszük, hogy úgy gyülekezetünkön belül, mint a gyülekezetek széles közösségében teljesül az igei elv: "Aki sokat szedett, annak nem lett többje, és aki keveset, annak nem lett kevesebbje." (2 Kor 8,15)
Ezekért imádkozzatok velünk ti mind, akik el nem múló szeretettel szeretitek Urunkat (Ef 6,24)!

2021. május 2. - május 8. Felsőgöd-Alsógöd-Sződliget

Köszönettel küldjük:
- magasztaljuk az ÚR JÉZUS KRISZTUSt keresztje és feltámadása hatalmáért
- könyörgünk, hogy gyülekezetünk, egyházmegyénk területén (s mindenhol) eljusson ISTENÜNK élő és ható IGÉJE, amellyel ebben a járványhelyzetben is keresi az ÚR az elveszetteket, hogy könyörüljön
- könyörgünk, hogy a gyógyulások mellett megtéréseket is adjon az ÚR a covid-os és nem covid-os betegek számára
- könyörgünk, hogy a zárlat időszaka alatt az ÚRral való közösségükben meggyengülteket Ő erősítse meg
- hálát adunk a lelki újszülöttekért, s azért, hogy szaporítja a gyülekezeteket az üdvözülőkkel

2021. április 25. - május 1. Érd-liget

Köszönjük, hogy ti is imádkoztok gyülekezetünkért.
Sok hálaadásra van okunk.
- Isten megőrizte közösségünket a járványhelyzet alatt is az egészség és az összetartozás terén is.
- Kékkeresztes csoportunk az elmúlt egy évben is növekedni tudott lélekben és létszámban is
- Templomhomlokzatunk felújítására készülhetünk a nyáron.
- Elkezdőtött a református óvoda építése
Nagy vállalások előtt is áll a gyülekezet.
- A református óvoda jövőre kell elinduljon
- Szintén 2022-ben a fogyatékkal élők szolgálata átkerül a gyülekezet fenntartásába
- Mindkettő esetében tapasztalatok híján bölcsességért könyörgünk és Isten vezetéséért, ill. alkalmas emberekért.
Köszönöm az imaszolgálatot mindannyiótoknak.

2021. április 18. -24.) Érd-Parkváros

1. Gyülekezetünk terve, hogy Érd-parkváros É-i részében, Fenyves-parkvárosban gyülekezet plántáló missziót indítsunk szeptemberben. Ehhez keresünk lelkipásztort.2. Imádkozunk az egység, a békesség fennmaradásáért. Az emberek egyre feszültebbek a járvány miatt, és hamarosan a választási kampány is terhelni fogja a társadalmat (benne minket is).3. Hálásak vagyunk a gyülekezeten belül megélt számtalan áldásért (Intro kurzus; online réteg alkalmak; Igék, imádságok egymással való megosztása; gyakorlati segítségnyújtások egymás felé)!

2021. április 4. - 10. Erdőkertes

Sok okunk van hálát adni Urunknak. Megtartó szeretetéért, kegyelméért. A megváltás csodájáért. Hálát adunk, hogy ugyan zárt templomunkban, és otthonról is, de hirdethetjük Isten Igéjét.Ugyanakkor felismerjük a megtérésre hívást is. Nem úgy működnek az alkalmaink, ahogy szoktak. Mégis az online felületeken megtartjuk alkalmainkat, egy-két csoport kivételével.Megdöbbenve figyeljük a temetések számának emelkedését, imádságban hordozzuk a gyászolókat, és a halni készülőket.Könyörgünk, hogy a bezárkózókhoz, aggódókhoz, rászorulókhoz is valahogy el tudjon jutni Krisztus halálának és feltámadásának az örömhíre.Még nem tudjuk teljesen, hogy hogyan szervezzük a nyarat, táborainkat. Kérjük a testvéreket, hogy velünk együtt imádkozzanak, hiszen óriási éhség van már az emberekben a személyes találkozásokra. Örülnénk, ha ez a helyzet megtérésekre, hitbeli megerősödésekre vezetne sokakat.
Áldott Feltámadásünnepet! Nem felejthetjük el, hogy a mi Urunk győztes Úr, és ígérete szerint velünk marad. Nincs ennél nagyobb ajándékunk, bármi következne is.

2021. március 28 - április 3. Dunakeszi

Miért adhat hálát a dunakeszi gyülekezet ?

Az elmúlt egy év különös megpróbáltatások elé állította a gyülekezetet. Az egészségügyi katasztrófa megoldásában csak passzív szerep jutott valamennyiünknek, de a lelki válság enyhítésében már aktív közreműködésre volt szükség.

Isten vigyázó szemét magunkon éreztük, s a legsúlyosabb helyzetben is bíztunk segítségében, amit mindig megtapasztalhattunk.


1.Hálát adunk gyógyult betegeinkért. Hálát adunk azok életéért, akiket bár elvesztettünk, de köztünk élhettek. Kérjük, hogy akik még magukkal cipelik betegségük nyomait, mielőbb meggyógyuljanak.

2.Hálát adunk Istenünknek, hogy ezt a nagyon nehéz időszakot a gyülekezet úgy tudta átvészelni, hogy megrendült ugyan, de nem szóródott szét. Jó bizonyíték volt erre a sebtében összehívott karácsonyi istentisztelet létszáma!

3 Hála, hogy olyan segítőt kaptunk nt. Sebestyén Győző személyében, aki lelkiismeretesen, odaadással, bizalommal és segítő szándékkal állt mellettünk. Köszönet a fóti gyülekezetnek is, aki osztozott velünk lelkészében!

4.Hálásak vagyunk, hogy a pandémia ellenére is októberben konfirmálhattak gyermekeink, akik nagyon várták a hit életük számára meghatározó alkalmat.

5.Hálásak vagyunk, hogy a lelkész választási procedúra első fázisát időben le tudtuk zárni, és az abban nagy odaadással buzgólkodó presbiter testvéreink épségben megúszták az "országjárást", megőrizték egészségüket.

6.Hálát adunk, hogy egyházi vezetőink a lehető legkorábbi alkalommal zöld utat adtak arra, hogy a presbitérium a lehetőségei szerint tovább léphessen a lelkész választással kapcsolatos kötelezettségeit illetően.

7.Hálát adunk, hogy a gyülekezet szolgálói nem torpantak meg, elszántan, a veszélyekkel dacolva végezték vállalt feladataikat, s így semmiféle fennakadás nem következett be a gyülekezet életében:

- a hitoktatók rendben átálltak az on-line oktatásra óvodásoknál és iskolásoknál egyaránt

- a gyülekezet folyó ügyei naprakészen elintézést nyertek /adminisztráció, pályázatokkal kapcsolatos teendők, kapcsolattartás az egyes hivatalos szervekkel, a templom, a gyülekezeti ház folyamatos rendben tartása, udvar téliesítése stb./

-nem hagytuk el a missziós munkát sem, ahol lehetett, segítettünk gyülekezeten belül az elzártságban rászorulóknak, gyülekezeten kívül az Őrbottyáni szeretetotthonnak.

8.Hálát adunk, hogy mindehhez biztosították az anyagi fedezetet a gyülekezet tagjai még így a távolból is.

9.Hálát adunk szolgáló közösségünkért, hogy egységben, elkötelezetten képes munkálkodni a gyülekezet életéért.

10.Hálát adunk azért, hogy elkészült a parókia tetőszerkezetének felújítása, új cserepezése


Miért könyörgünk?

11.Könyörgünk azért, hogy az egészségügyben dolgozó orvosok, ápolók és mentősök bírják fizikailag és lelkileg a megnövekedett járványügyi terhelést, hogy áldozatos munkájuknak köszönhetően minél többen gyógyuljanak meg és mielőbb érjen véget a járvány.

12.Könyörgünk, hogy visszatérhessünk gyülekezeteinkbe. Isten igéjét hallgathassuk személyesen Isten házában, a templomban.

13.Könyörgünk, hogy ismét közösen úrvacsorázhassunk testvéreinkkel a templomban.

14.Könyörgünk, hogy mielőbb visszatérhessünk gyülekezeteinkben a megszokott közösségi alkalmakhoz, a korábbi megszokott kerékvágásba

15. Könyörgünk, hogy nyáron ismét megtarthassuk közösségünket építő gyermek és családi táborokat


Bízva abban, hogy lelki életünknek is mihamarabb állandó, kizárólagos vezetője szolgálhat közöttünk, várjuk a Feltámadás szent ünnepét.

2021. március 21.-27. Dunabogdány

- Hálásak vagyunk az ÚRnak, hogy megélhettük a közösség örömét egész sokáig, és mindeközben nem történtek megfertőződések!

- Hálásak vagyunk, hogy jövőhét hétfőn reménység szerint elkezdődhet az imatermi szárny újjáépítése!

- Hálásak vagyunk, hogy a zárás ellenére Isten ad lehetőséget, az Ige hirdetésére!

- Hálásak vagyunk, hogy érezzünk és tapasztaljuk Isten gondoskodását!

Könyörgünk:

- közösségünk megerősödéséért, megmaradásáért, és üdvözülőkért,

- azért, hogy be tudjuk tölteni Istentől való küldetésünket, mint közösség és egyénenként egyaránt,

- Isten Igéje minél többeket elérjen és megmentsen,

- időseinkért, az elmagányosodókért, betegeinkért és ellátásukért

- azért, hogy az építkezés minden mozzanata Isten dicsőségére legyen és az imaterem hadd váljék Isten imádásának házává!

Nagyon szépen köszönjük az imahátteret!

2021. március 14. - 20. Diósjenő

Köszönjük, hogy imádkoztok értünk!

Amiért hálásak vagyunk:

- a megtartatásért

- az áldásokért, amelyeket a járványhelyzet ellenére is megtapasztaltunk

- azokért, akik komolyan megerősödtek a hitükben az elmúlt időszakban

- az alkalmakért, amelyek által épülhettünk

- a kisbuszért, amit nemrég nyert a gyülekezetünk

Amiért könyörgünk:

- odaszánásért és megszentelődésért a hívők életében
- megtérésekért a gyülekezetben
- a meggyengült házasságok megerősödéséért

- azokért, akik felemás igában élnek

- a fiataljainkért, akikért nagyon hálásak vagyunk, de mintha most egy kicsit távolabb kerültek volna
- továbbra is erőért és bölcsességért az újpogány és liberális szellemiség elleni harcban

- védelemért a járvány idején

- azokért, akiket nehezen érünk el

- azért, hogy a mostani időszak se törje meg a gyülekezetet

- legyen felülről elkészített az újranyitás és a helyreállás

2021. március 7. - 13. Diósd

Köszönjünk az értünk mondott imáitokat. Hálásak vagyunk a nagyjából egy éve épülő templomunkért. Hosszabb előkészítő munkálatok után a tavalyi évben a szemünk előtt is láthatóvá vált ennek a munkának minden szépsége, öröme. Sok izgalmas, új helyzetbe is benne van a presbitérium ebből következően, örülünk, ha gondoltok ránk, hogy rendre legyünk világosságunk, bölcsességünk az új helyzetekben.

2021. február 21. - 27. Budaörs

Köszönjük, hogy értünk, budaörsiekért is imádkoztok!

Hálát adunk:

- Isten megtartó, egyben tartó kegyelméért a járvány és a saját, kőből épített lelki otthon hiánya közepette

- A Szentlélek vigasztaló, erőt adó, kitartást munkáló jelenlétéért betegségek, veszteségek idején

- A templom és gyülekezeti ház épüléséért, a parókia elkészültéért

Könyörgünk:

Missziós látásunkban, odaszánásunkban megújulásért

2021. február 14.-20. Budakeszi

- hálaadás Isten Szentlelkének munkájáért a házaskörben, a férfi, a női körben és a fiatalok, gyermekek között
- hálaadás a segítőkért, szolgálókért
- hálaadás az online közvetítésért, a technikai lehetőségekért
- Imádkozzunk, hogy egyre több fiatal engedje magát megszólítani Isten Igéje által.
- kérjük Istent, hogy a gyülekezet nagyobb nyitottsággal és szeretettel forduljon oda az betegekhez, idősebbekhez és hittanos szülőkhöz, akik még nem csatlakoztak gyülekezetünk közösségéhez.
- imádkozzunk a Telkiben és Budajenői szórványban élő családokért, egyedülállókért!

2021. február 7. - 13. Budakalász

"Urunk és Istenünk,

- minden változás nehéz és kockázatos. A lelkészházaspár éppen egy éve szolgál a gyülekezetben. A vírus miatt furcsa, de biztató az első év - hála érte! Könyörgünk a lelkészek és a gyülekezet közös idejéért, éveiért!

- hálát adunk a gyülekezet minden rétegéért: az idősekért, a középkorúakért, fiatalokért, a számtalan gyermekért!

- könyörgünk főleg az idősekért, hogy bírják az egyedüllétet, az elzártságot! Könyörgünk azokért, akiknek a munkája megszűnik a vírus miatt!

- imádkozunk a nagyváros melletti kisvárosunkért, hogy közössége be tudja fogadni az ide költözőket! Egyáltalán, adj közösséget az emberek között!

- hálát adunk a gondviselésért, a megváltásért, a Lélekkel teli életért - add, hogy megoszthassuk örömünket mással is, hiszen a Te békességedre minden embernek szüksége van ezen a világon!

Ámen."

2021. január 31. - február 6.

Sok okunk van a hálaadásra.
Hálásak vagyunk, hogy ha megpróbált bennünket is a járványhelyzet sok korlátozása, de mind ez ideig megtartott bennünket, és hogy a korlátozások maradandó jó következményeként sikerült bekameráznunk a templomot és a gyülekezeti termet, ahonnan élőben tudjuk közvetíteni az istentiszteleteket.
Különösen is nagy örömünk, hogy Isten egy kormánytámogatáson keresztül hozzásegített bennünket egy saját, 16 tanulócsoportos iskola megépítéséhez, és sok jel mutat arra, hogy ez éveben végre elkezdődhet az óvodánk építése is.

Kérés:
Kérjük, hogy Urunk a nagy feladatok elvégzéséhez adjon erőt, bölcsességet, hogy az Ő dicsőségére végezhessük el azokat.

2021. január 24.-30. Balassagyarmat

Magasztaljuk mindenható Urunkat, hogy személyes jelenlétét nem tudja akadályozni sem a vírus, sem a karantén!
Könyörgünk azért, hogy az utóbbi hónapok minden tapasztalatát felhasználva először/ismét döbbentsen rá a mi Urunk, hogy a Tőle jövő új életre van a legnagyobb szükségünk!
Különösen hálásak vagyunk az elkészült imaterembővítésért! Isten áldja meg a majdan ott folyó lelki munkát!
Imádkozunk a férfiakért és nőkért, édesapákért és édesanyákért, gyermekekért, főnökökért és beosztottakért, hogy éljenek az evangélium szerint!
Könyörgünk azért, hogy az evangélium öröme és világossága járja át gyülekezetünk életét és vessen gátat a Sátán pusztításának!
Imádkozunk azért, hogy bátor hitvallókká váljunk/azok maradhassunk abban a kultúrában, ahol a bibliai értékeket és az Isten rendjét egyre erősebb támadások és megbélyegzések érik!

2021. január 10.-16. Verőce

Hála:

Hálásak vagyunk Urunknak, hogy nem kellett bezárjuk az iskolát, és ha sok helyettesítéssel is, de megy a tanítás.

Hálásak vagyunk, hogy a zárlat alatt is minden vasárnap volt istentiszteletünk felvételről az interneten.

Hálásak vagyunk az elmúlt év minden ajándékáért, különösen a gazdag alkalmakért, amelyeket megtarthattunk.

Könyörgés:

Könyörgünk Urunkhoz, hogy tudjuk újra templomunkban tartani az istentiszteleteket, és mielőbb tudjunk újra kisebb közösségi alkalmakat is tartani.

Könyörgünk Urunkhoz megtérésekért, megújulásokért.

Könyörgünk Urunkhoz beadott pályázataink sikeréért.

Magasztalás:

Magasztaljuk Urunkat, mert számtalanszor láttuk, tapasztaltuk az elmúlt évben, milyen hatalmas Ő!

Magasztaljuk Urunkat, hogy igéje az online térben is megszólít bennünket!

Magasztaljuk Urunkat, mert Őáltala élő reményben tekinthetünk előre az új esztendőre, és ilyen reménységben tervezhetjük gyülekezetünk életét!

2021. január 3.-9. Veresegyház

Hálaadás és imakérések a Veresegyházi Református Egyházközségben

A 2020. esztendőben a koronavírus járvány minket is utolért, mégis számos olyan áldást adott a mi Urunk, melyekért mérhetetlenül hálásak lehetünk.

Áldott legyen szent neve, mert:

- Egyházközségünkből, iskolánkból sokan elkapták a vírust, de az Úr felsegítette a testvéreket, és a többség már újra közöttünk lehet szolgálatával.

- A gyülekezet szolgáló kicsiny magjának megmaradt a hitben engedelmeskedni és tenni adó lelkülete.

- Megtarthattuk a konfirmációt, az ifjúsági táborokat, és zökkenőmentesen folyat a hitoktatás.

- Hálásak vagyunk azokért a testvérekért, akik a digitális istentiszteletek felvételeiben egész éven hűségesen segítettek, sok-sok időt és anyagi eszközöket odaszánva.

- Köszönjük azokat a testvéreket, akik minden egyes alkalom előtt osztották a maszkokat, a megfelelő helyre kísérték a testvéreket, istentisztelet után pedig fertőtlenítették a templomot.

- Azért, hogy mindennap írásos igei üzenet juthatott el a gyülekezet tagjaihoz; a karanténok idején napi Bátorító; adventben pedig minden egyes napon képpel felvett Ige és rövid magyarázat.

- Köszönjük, hogy a testvérek egy része számára akkor is fontos volt a gyülekezet anyagi támogatása, mikor megszűntek a személyes találkozások.

- Áldott legyen a mi Urunk, hogy szeptemberben az első évfolyamon az eddigi két osztály helyett hármat indíthattunk.

- Köszönjük neki, hogy nem álltak meg az építkezések, hanem a tornacsarnok melletti emeleti tantermek elkészülhettek; megvalósult a sportpálya; kegyelméből pedig 2021-ben elkezdődhetnek az összekötő iskolai épület munkálatai.

- Hálásak vagyunk, hogy ünnepben a digitális forma mellett személyes találkozás is lehetséges az istentiszteleteken.

- Köszönjük, hogy városunkban két hónapja ökumenikus imaközösség működik, ahol a felekezetek együtt könyörögnek az Úr előtt testi gyógyulásért és lelki megújulásért.

Imakéréseink:

- Hogy az internet világába belekényelmesedett lelkek a bűn vírusától tartózkodjanak, ne az Igétől.

- Adjon az Úr Jézus megtisztulás utáni vágyat azok szívébe, akik eltávolodtak tőle.

- Kerüljenek szolgáló szívű munkatársak a megüresedett helyekre.

- Az iskolához tartozó családok erősödjenek meg hitben.

- A hitoktatásban részt vevő gyermekek és ifjak óvodától érettségiig teremjék a hit jó gyümölcseit.

- Növekedjék a Presbitérium egyes tagjainak szolgálatkészsége.

- Az Úr állítsa meg a vírus terjedését, és gyógyítsa meg a világot.

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 116, összesen: 713521

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.