Cikkek

A templomkert építése

A 2005. évben Egyházközségünk Presbitériuma úgy döntött, templomkert kialakítása céljából kezdeményezi mintegy 600-700 m2 terület visszavásárlását a templomot határoló közterületből a Hatvani Önkormányzattól.

A Polgármesteri Hivatal döntést hozott arról, hogy e célra területet ad el (vissza), melyet hivatalból ki is méretett. A visszakerült terület 7oo m2 lett, melynek vételára közel 700 000,- Ft volt, amihez 300 000,- Ft támogatást kaptunk a Polgármesteri Hivataltól. Ez a döntés már 2006-ban megszületett. Éppen akkor folytak a bátonyterenyei vásárlás és építési munkáink is, ezért csak az ottani imaház elkészültét követően volt módunk tervezőt keresni.

Hoffmann József okleveles építészmérnök készítette el a terveket, majd véleményezés után, a főépítész véleményét is figyelembe véve, terjesztette be az Építési Hatósághoz az anyagot.
A jogerős építési engedély 2007. július 11-én kelt, de az előzetes bejelentési kötelezettségek miatt legkorábban július 9-én kezdhettük meg a munkákat. A pillérek és oszlopok kiásását csak gondos kézi földmunkával végezhettük, mivel gáz, víz, elektromos, telefon, és szennyvíz vezetékek keresztezik területünket.

Az ásási-betonozási munkákat július 9-10-11-én balesetmentesen végeztük el. A feszítődrótok és a drótfonat július 16-án került helyére. Az úszókapukat és kiskaput várhatóan július 25-én szereli fel készítője, Bihari György fóti műszaki presbiter. A kertépítés várható összes költsége: 730 000 Ft lesz.

A munkában résztvevők: Tatai István lelkipásztor, Édes Zoltán gondnok, Tordai János,Tóth László, Guba István, Tatai Zoltán, Kollár László, Lénárd Lajos, Daróczi Sándor, Daróczi László, Daróczi Balázs, Nagy Gábor, Molnár Lajos, Fekete Gyula, Pádár Zoltán, Pádár Zsolt, Tardi Mária, Őszi József, ifj. Őszi József, Kis Imre, Papp István, Papp Andris, Petrovics Gusztáv, Fonyódi Imre, ifj.Fonyódi Imre, Tatai Eszter, Tatai Sámuel, Kovácsné Sárika.

A csoportot vízzel, üdítővel, kávéval és szendviccsel ellátták:
Gábor Béláné Irénke, Banyikné Julika, Balogh Mónika, Juhászné Irénke és Juhászné Kis Éva

A munkák teljes egészében még nem fejeződtek be. A belső sövény telepítését őszre tervezzük.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a munkákban részt vettek, különösen azoknak, akik több napot is feláldoztak az építkezésre. Egyházközségünk hálásan köszöni az e célra átadott adományokat is.
Különösen hálát adunk Istennek, hogy imáinkat meghallgatta, és így balesetmentesen, a meglévő vezetékek érintése nélkül sikerült a munkákat elvégezni!


Hatvan, 2007. július 16.

Édes Zoltán gondnok


Kapcsolódó linkek

http://www.hatvanref.hu

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 160, összesen: 294658