Cikkek

A szivárványtól az Aranyvárosig

(szünidei program Bátonyterenyén)


Idén nyáron július 2-4-ig tartottuk meg gyermekprogramunkat Bátonyterenyén. Hálásak vagyunk Istennek, aki Bo Kyeung testvérnőnkön keresztül bátorított bennünket, hogy e program megvalósuljon. Külön köszönet a Hatvani Bábcsoportnak színvonalas előadásukért.
Nekem mindig nagy feladatnak tűnik kidolgozni a gyermekprogramok órarendjét, mert szeretném, ha a gyerekek jól éreznék magukat, nem unatkoznának és megértenék a bibliai tanításokat.
Idén 10-15 gyermeket bízott ránk az ÚR a legkülönbözőbb korosztályokból. Mivel a programot 7-12 éveseknek készítettük elő, kicsit tartottunk tőle, hogy a nagyobbak és az óvódás korúak nem fogják jól érezni magukat az együtt töltött napok során. Istennek hála, a nagyobbak készségesen részt vettek a játékokban, képragasztásban, daltanulásban.
Mindenképpen a lehető legteljesebben szerettük volna e három napban átadni a gyermekek felé az örömhírt, ezért először
- Noé történetén keresztül a bűnről,
- a második napon Jézus életéről,
- végül pedig a mennyországról tanultunk.
A gyerekek nagyon élvezték mind a bibliai történeteket, mind a közös játékokat.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a helyi katolikus közösségből meglátogatott bennünket egy kedves testvérnő azzal a céllal, hogy videofelvételt készítsen, és egy cikket írjon erről a programról. (Az elkészült anyagot a lap alján található internetes címre kattintva láthatják, olvashatják a testvérek.)
Ami ennél is fontosabb, ezentúl bárki értesülhet a bátonyterenyei református szórvány-gyülekezet helyi híreiről, mert a testvérnő felajánlotta további ez irányú szolgálatát. Nagyon jól esett egyszerű, szeretetteljes közeledése a gyülekezet felé, és az, hogy szolgálatát nem csak saját felekezetében, hanem az ÚR egyházának dicsőséges épülésére teszi azzal a céllal, hogy mindenki megismerhesse a keresztyén értékeket.

Pádárné Judit


Kapcsolódó linkek

http://batonyterenye.net/node/94

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 227, összesen: 294724