Cikkek

Beszámolók - Parakletosz tábor - Vajta - 2007

2007. JÚNIUS 26- JÚNIUS 30.


A tábor alapigéje a 2 Pt 1,5-8 volt, melynek alapján a lelki érettség lépcsőfokain jutottunk el Isten házába. Ebben az évben körülbelül 150-en gondoltuk úgy, hogy ezt a pár napot Istenben megújulva és Isten nagy családjaként szeretnénk eltölteni.
Nekem személy szerint nagyon szimpatikus volt, hogy minden este más vidékről érkezett testvérek vezették a dicsőítést (Budai, Újszászi, Hatvani, Veszprémi).
Mélyen megérintett Jeney Ottó kárpátaljai lelkipásztor beszámolója a cigányok közötti misszióról, és egy DVD, amit Rácz Lajos lelkipásztor hozott a kairói kopt egyház szolgálatáról.
A film egy olyan várost mutatott be (Szemétvárosnak nevezik), amelyben az emberek a legalantasabb munkák egyikével foglalkoznak: Minden nap hatalmas mennyiségű szemetet válogatnak szét saját lakóházaikban. Korábban nagyon szegény és egészségtelen körülmények között éltek. Isten azonban elküldött hozzájuk egy lelkészt, aki a velük való találkozás előtt a legjobb életkörülmények között élt. A lelkészt nagyon megérintette ezeknek az embereknek a sorsa, így elhatározta, hogy mindenképpen megismerteti velük az Úr Jézust. Az emberek nyitottak voltak és segítségükkel felépült ezen a helyen egy barlangtemplom, amelyet ma már sok ezren látogatnak.

Vajtán most voltam először táborozni. Eredetileg olyan "nem-akarom hangulatban- indultam el itthonról. Nagyon szeretek ugyanis olyan helyekre eljutni, ahol sok érdekesség és látnivaló akad. Erről a helyről viszont azt hallottam, hogy semmivel sem büszkélkedhet, de még a környéke sem...
Meg kell vallanom, hogy nagyon kellemesen csalódtam. A kastély gyönyörű, egyetlen percig sem unatkoztam, sőt be kell vallanom, hogy nagyon nehezemre esett hazajönni.
Az Úr ismét megmutatta nekem, hogy bárhol is legyek, a Vele eltöltött idő mindig újabb és újabb dolgokra tanít meg, és sohasem unalmas.
Úgy gondolom, sokat kell még tanulnom. Találkozzunk jövőre veletek Vajtán!

Petrovicsné Andi (Boldogról


Kapcsolódó linkek

http://www.hatvanref.hu

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 133, összesen: 294632