Cikkek

Hatvani kórház - beteglátogató szolgálat

A Váci Római Katolikus Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata által fenntartott és a Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete által szakmailag támogatott kórházi beteglátogató szolgálatban Gyülekezetünk is képviselteti magát.

A Hatvani Kórházban végzett szolgálat példaértékű lehet a különböző felekezethez tartozó keresztények együttműködésére, mert ez a munka nem más, mint amivel az Úr Jézus mindannyiunkat megbízott: meg kell mutatnunk a rászorulóknak az Ő irgalmasságát és kegyelmességét, valamint szolgálnunk kell a betegek és elesettek felé.
A szolgálócsoport havonta egyszer összejövetelt tart a kórházban. Ilyenkor Igével, bizonyságtételekkel, és a szolgálat során szerzett tapasztalatok megosztásával építik, segítik egymást a testvérek.
A legutóbbi megbeszélésen hangzott el egyik testvérünk bizonyságtétele:
"A betegek egy mosoly, vagy egy kedves szó után, anélkül, hogy előtte bármilyen vallással kapcsolatos kérdés szóba került volna, önmaguktól kezdtek el Jézus Krisztusról beszélni.-
A gyógyulás kezdetének titka gyakran csupán ennyi: Egy mosoly, egy jó szó, vagy az odafigyelő meghallgatás - s mindezt az Úr Jézus szeretete által tehetjük.

Fonyódi Imre


Kapcsolódó linkek

http://www.hatvanref.hu

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 224, összesen: 294721