Cikkek

Dicsőítő délután

- Keressétek az Urat és az Ő erősségét!

Keressétek orcáját szüntelen!- (1Krón 16,11)

Milyen jó az Urat dicsérni! Milyen jó megnyitni a szívünket Előtte, várva, hogy Ő szól, vezet és új látást ad. Ő valóban méltó a dicséretre! Az igaz emberekhez illik a dicséret. Isten népének különös jellemzője, ahogy Urát magasztalja.
Bizony az ószövetségi időkben a szomszédos népek is meghallották, amikor Izrael az ő Urát magasztalta.
Ilyesmi gondolatok indították el a 2007. június 9-i dicsőítő délután létrejöttét.
Várakozásteljes készülődés és lelkes próbák előzték meg a "nagy- napot.
Örömünkre szolgált, hogy a két meghívott gyülekezet eljött dicsőítő zenekarával: a gazdagréti református gyülekezet és a jászberényi Agapé gyülekezet.
Először a gazdagréti testvérek tolmácsolásában csendültek fel Istent dicsőítő énekek, szelíd, tiszta, igei hangzásban, melyek üzenetét a felolvasott igék csak tovább mélyítették. Ezt követően Lovas András, gazdagréti lelkipásztorral ülhettünk Jézus lábaihoz. Az elhangzott ige feddett és bátorított is bennünket, hogy tudjunk úgy jönni Istentiszteletre, mint akik Istennek adni is akarunk, nemcsak kapni Tőle.
Ezt követően a jászberényi gyülekezet lelkes szolgálóinak dinamikus szolgálata következett, amely azt hiszem, mindenkit felrázott.
Rövid, frissítő szünet után gyülekezetünk dicsőítő csoportja szolgált, mely során a kicsi gyerekek is bekapcsolódtak a dicsőítésbe egy-egy tánccal. Lelkesítő volt látni őket. Bizony gyermekek és csecsemők szája által is szerez Isten dicsőséget.
A dicsőítő énekek mellett helyet kaptak személyes bizonyságtételek is, amelyek mindnyájunkat bátorítottak.
Az alkalom végén csodálatosan terített asztalok várták a résztvevőket, amelyeket kedves asszonytestvérek áldott közreműködésének köszönhetünk.
Visszakanyarodva az időben: januárban ez a nap még csak álom volt. Az elmúlt hónapokban folyamatosan láthattam, Isten hogyan teszi helyére az álom puzzle-darabjait, amíg összeáll a "kép-. Csodálatos volt látni, ahogy Isten mindent kirendelt, megszégyenítve emberi kicsinyességünket. Azon a napon csak ámultam, hogy Isten milyen hatalmasan cselekedett, hogy ez az összejövetel létrejöhetett.
Mindenkinek köszönöm, aki bármilyen részt vállalt is benne! Mindenki munkája, imádsága nagyon fontos volt! Remélem, mindenki számára áldás volt ez a délután, s lesz folytatása is.

Blaskovics Judit


Kapcsolódó linkek

http://www.hatvanref.hu

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 122, összesen: 294621