Cikkek

Ifjúsági tábor

A testvérgyülekezeti kapcsolatokban eddig főként gyülekezeteink felnőtt, idősebb tagjai vettek részt.

Az idén a határon túli magyarsággal való kapcsolattartás jegyében az ifjúság került a középpontba, - nekik rendeztük meg Varbón, a nyári ifjúsági tábort.
32 fiatal töltött együtt öt napot a szilágyballai (Románia) és tornaljai (Szlovákia) testvérgyülekezetünkből, valamint a Kazincbarcika-alsói és a parasznyai ifjúságból.
A szilágyballai kántor és diakonissza a zenei kíséretet biztosították az énekléshez. Nagyon jó hangulatúak voltak így az összejövetelek, egymás énekeit is megtanultuk. Sőt, a szilágyballai népdalokból is kaptunk ízelítőt.
Az Isten igéje mellett az áhítatokon együtt gondoltuk át a fiatalság kísértéseit, és a Szentírásban kapott segítséget.
Az éjszakába nyúló beszélgetésekben megismertük egymás életét, a határon túli kisebbségi sors nehézségeit. A játékok, a túrák közelebb hozták egymáshoz a három országban élő magyar gyülekezetek fiataljait.
Remélem, hogy a tábor emlékei között ki-ki megőrzi az ige üzenetét, és később is feleleveníti majd a szép napokban szövődött testvéri kapcsolatokat.
Az igeszolgálatokat Fazekas Ágnes tornaljai, Rácz Ilona parasznyai és Tóthné Magyar Ágota Kazincbarcika-alsói református lelkésznők végezték.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél