Cikkek

Pünkösdi ünnepi követek Debrecenből

"Elhívás nélkül a szolgálat csak gyenge magánvállalkozás-

(Visky Ferenc erdélyi lelkipásztor)

Pünkösd szép, tavaszi ünnepén a debreceni Kőszikla Alapítvány munkatársai szolgáltak közöttünk, - Dr. Győri József, a debreceni református kollégium igazgatója és felesége.
Beszámolójukban elmondták, hogy az Alapítvány az erdélyi és kárpátaljai betegek magyarországi gyógykezelésének megszervezésében, a betegek és hozzátartozóik elszállásolásában segít. Debrecenben lévő házukban 30-40 ember szállásolható el, átlagosan 15-20 fő tartózkodik ott. Két debreceni kórházzal van szerződésük, így a kezelésekért kedvezményes díjat fizetnek. Az Alapítvány református hátterű, de felekezeti és nyelvi különbség nélkül igyekeznek támogatni a segítséget kérőket. Évente mintegy 500 segítségkérés érkezik hozzájuk, ebből 200-250 esetben tudnak segíteni. Nemcsak magyarországi, hanem hollandiai, németországi és amerikai gyülekezetek is támogatják tevékenységüket.
Dr. Győri Józsefné bizonyságtételében az alábbiakat emelte ki:

Elhívás: Hisszük, hogy velünk hasonlóan érző barátainkkal Isten hívott el erre szolgálatra, nem mi kerestük magunknak. Megtapasztaltuk, hogy Isten mindig előttünk járt, nyitott és zárt be kapukat, készítette a következő lépéseket. Mindig kirendelte azt, amire szükségünk volt.
Hűség a kevesen: Néhány emberrel, egyetlen szobával kezdődött a munkánk 15 évvel ezelőtt. Azóta sokszorosan megtapasztaltuk a mustármag növekedésének csodáját.
Testi és lelki gyógyulás elválaszthatatlanok: Megtapasztaltuk munkánk során, hogy a testi gyógyulásnak csak a lelki gyógyulással együtt van értelme. Gyakran a lelki gyógyulás fontosabb a testinél. Hetente két alkalommal tartunk istentiszteletet, de beszélgetünk is a gyógyulásra várókkal, tanácsoljuk, vigasztaljuk őket.
Átláthatóság és tisztaság az anyagiak terén: Tudjuk, hogy a ránk bízott javak Isten tulajdonai, szent és tiszta célra szánt adományok, csak így szabad kezelni őket.
Időbeosztás és odaszánás: Gyakran kérdezik tőlem, hogyan van nyolc gyermekem mellett még időm és energiám erre a munkára? Válaszom az: mindig arra és annyi időnk van, amennyi szükséges, - ha az időmet nem saját tulajdonomnak tekintem, hanem Isten ajándékának.

(Gyülekezetünk a Kőszikla Alapítvány támogatására pünkösdkor 88.000.-Ft-ot adományozott.)

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél