Cikkek

Kórustalálkozó Tornalján

VI. EGYHÁZMEGYEI KÓRUSTALÁLKOZÓ TORNALJÁN


Jó dolog dicsérni az Urat és éneket mondani a te nevednek, oh Felséges./Zsolt.:92:1/
Bizonyára minden istentiszteletről, gyülekezeti együttlétről ezzel az érzéssel és a zsoltáros szavaival a szívünkben távozunk el. Jó dolog dicsérni az Urat, mert közben valami különös nyugalom, békesség árad belénk. Aki nap mint nap megtapasztalja közelségét, jóságát, szeretetét, annak jó dolog hálát adni az Úrnak.
De különösképpen ezt éreztük 2007.szeptember 16-án a tornaljai templomban, ahova Isten Szentlelke gyűjtött egybe minket, a Gömöri Egyházmegye gyülekezeteit, kórusait, lelkipásztorait, a város vezetőit, amikor immár hatodik alkalommal került megrendezésre az egyházmegye kórusainak találkozója.
Ez az alkalom közös énekkel kezdődött a 162.dícséret eléneklésével: "Im béjöttünk nagy örömben, / Felséges Isten, / A te szentidnek gyülekezetébe-...
A közös ének után Molnár Sándor lelkipásztor, egyházunk zsinati főtanácsosa hirdette Istennek Igéjét. Az igehirdetés után vallottuk mindnyájan az ének szavaival: "Erős vár a mi Istenünk, Jó fegyverünk és pajzsunk...-
Ezt követően a helyi lelkipásztor köszöntötte a gyülekezetet, majd az egyházmegye nevében Nt. Nagy Ákos Róbert-esperes és Tornalja város nevében Dubovsky László polgármester köszöntései hangzottak el.
Megható és felemelő érzés volt, amikor a kórusok együtt énekelték kánonban: "Jézushoz jöjjetek megfáradtak, igája néktek is nyugalmat ad.-- kezdetű éneket.
A közös éneklés után következett az egyes énekkarok bemutatkozása és három éneke.
Ebben az esztendőben az egyházmegyéből tizenkét -gyülekezetben működő énekkar vett részt a kórustalálkozón: a Tornaljai Vegyes Kórus, a Rimaszombati Qartett, a Hanvai Női Énekkar, a Rimaszécsi Pedagógus Kórus, a Hanvai Férfi Énekkar, a Gömörhorkai Női Énekkar, a Zádor-Rimaszécsi Női Énekkar, a simonyi Bárka kórus, a Feledi Pedagógus Kórus, a nagybalogi Szivárvány kórus, a Harmaci Női Énekkar és a Kövecsesi Vegyes Kórus.
A kórusok énekei közben a találkozót Fűzés Henrietta és Asztalos Erika hegedű- és orgonajátéka tette még színesebbé.
Az áldáskívánás után - melyet a kórusok énekben mondtak el az ároni áldás feldolgozott
Szövegét énekelve - az énekkarok vezetői a tornaljai gyülekezet ajándékaként emléktárgyat és egy emléklapot vehettek át, amelyen az az ige állt, amely az igehirdetés alapigéje is volt: "Én pedig hatalmadról énekelek, magasztalom minden reggel hűségedet. mert erős váram vagy, menedékem, mikor bajba jutok.
Te vagy az én erőm, rólad zeng énekem. Erős váram az Isten, az én hűséges istenem.- /Zsoltárok: 59:17,18/

Fazekas Ágnes
lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél