Mutatva a helyes irányt - megvalósult a templomtorony díszvilágítása

2011. január 18., kedd

 

     Gyakrabban kellene feltekintenünk, Istent segítségül hívnunk. Örülünk, hogy ezentúl nemcsak napközben, de az esti órákban is erre emlékeztethet bennünket templomtornyunk, mutatva a helyes irányt. Örömmel álltunk oda egy igazi reformátori, alulról jövő kezdeményezés mellé, melynek következményeként megvalósulhatott karácsonyra a sáregresi templomtorony díszvilágítása. Örülünk annak is, hogy a díszvilágítás anyagilag nem terhelte meg kis létszámú gyülekezetünket, hiszen néhány család adományaként kaptuk a reflektort, a számlák fizetését pedig Sáregres Község Önkormányzata vállalta, amit ezúton is köszönünk. Köszönjük továbbá mindazoknak a testvéreknek a segítségét, akik a tervezésben, a megvalósításban részt vettek, illetve adományaikkal hozzájárultak a díszvilágításhoz.

     Bárcsak mi is így mutatnánk mindig egy irányba, Isten felé, mint a templomunk!

Keresztyén ifjúsági teaház következő alkalma

2011. január 08., szombat

KEDVES FIATALOK!

SZERETETTEL VÁRUNK BENNETEKET!

 

 

IDÉN IS LESZNEK MEZŐFÖLDI REFORMÁTUS IFJÚSÁGI TEAHÁZAK! 

 

A következő alkalom

 

2011. január 29-én (szombaton) Szabadbattyánban lesz délután 5 órától!

 

 

Újévi köszöntő

2011. január 01., szombat

"Dicsérjétek az Urat!

Adjatok hálát az Úrnak, mert jó,

mert örökké tart szeretete!"

Zsoltárok 106,1

Gyülekezetünk nevében Istentől megáldott, boldog új esztendőt kívánunk honlapunk minden kedves látogatójának!  

Az ünnep nem hétköznap...!

2010. december 27., hétfő

 

avagy mi így készültünk Karácsonyra 

 

     Az élet napjai szokott medrükben haladnak. Ugyanúgy kelünk reggel, a megszokás rutinossá tesz minket. Már rutinból ülök le a tv elé, rutinból kapcsolom a mesét a gyerekeknek, ha pár percnyi szusszanásra vágyom. És talán néha már az esti mesét is rutinból mondom... a mindennapok hangos zaja tölti be életünket.

     De az ünnep más! Karácsonyt csak egyszer ünneplünk egy évben, a díszek egyszer kerülnek elő a dobozból, mézeskalácsot is csak ilyenkor sütök, így a karácsonyi izgalom kedves vendég nálunk.

Karácsonyi köszöntő

2010. december 24., péntek

 

 

Gyülekezetünk nevében Istentől gazdagon megáldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk honlapunk minden kedves látogatójának!  

Hová lettek az ellopott angyalszárnyak?

2010. december 19., vasárnap

 

 avagy Az égigérő templomtorony meséi

 

     Közeleg Karácsony, csúnyán mondva a nyakunkon ül... mert bizony sokszor teher, nyomasztó gond számomra, hogy szeretteimet mivel lepjem meg Ajándékozó ünnepünkön. Látom a körülöttem élő embersokaság zsibbasztó nyomorúságát: keresi-kutatja a semmit nem érő lomjaival kínálkozó szupermarketek polcait. Ezreket ragadnak ki a pénztárcáinkból azok a játékok, lim-lomok, melyek aztán hamar szétesve, darabjaira hullva a kukában landolnak. Tudom... mi is járunk ebben a cipőben.

     De van egy ajándék, ami naponta okozhat meglepetést gyermekeinknek. Ez pedig a könyv. Akár nagybetűvel, mint Biblia, vagy Gyermekbiblia, akár mint az esti mesék szerves részesei a mesekönyvek.

     Másodikos gyermekem olvasókönyvében volt egy kérdés: Kik szoktak neked mesét mondani? És utána a lehetséges válaszok: Apa, Anya, mindkettő, nagy testvér, stb. A Tanító néni döbbenten újságolta, hogy szinte alig volt gyermek, akinek esténként az édesanyja vagy az édesapja mesét mond, olyan pedig csak a mi gyerekünk, akinek mind a kettő oda szokott ülni az ágyához, hogy a nap utolsó mindent feloldozó, kibeszélő, lecsendesítő szakaszát együtt töltse az izgalmakkal, terhekkel, örömmel-bánattal teli gyermekével.

Meghívó

2010. december 15., szerda

Meghívó Csillagpontra!

2010. december 14., kedd

Kedves Fiatalok! Szeretettel várunk Benneteket is!

Csillagpont 2011. július 19-23. Tata

 

 

A jövõ évi Csillagpont témája: „ÉRINTÉSEK"  

Kiscsoportvezetõk jelentkezését várjuk

A Csillagpontos címer mellé, elkészült a Csillagpont új logója

  

A jövõ évi Csillagpont témája: „ÉRINTÉSEK"

     Örömmel értesítünk Benneteket, hogy megszületett a következõ Csillagpont témája. A fõelõadó, Dr. Bagdy Emõke és a téma csoport lelkes munkájának köszönhetõen már egy kidolgozott anyag is elkészült a fõelõadások témájáról. A téma és az elõadások alapja az Isteni érintés, ami gyógyít, amibõl erõt kaphatunk és, amirõl a 139. Zsoltár így ír: „Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni." A témáról bõvebben a honlapon olvashatsz: itt

Leteheted terheidet!

2010. december 07., kedd

 

 

     Éjszaka is várja hívásod a világhálón 

a református skype-os lelkigondozói szolgálat.

     Ha gondok nyomasztanak, nem találsz választ a kérdéseidre, magányosnak érzed magad és nincs kihez szólnod, szívesen meghallgatunk téged.

Adventi koszorú készítés

2010. december 06., hétfő

„Üdvözítő született ma nektek,

aki az Úr Krisztus a Dávid városában!"

/Lukács 2:11/

     Idén is elérkezett Advent, a várakozás időszaka! Advent első vasárnapja előtt ismét megtartottuk a már hagyománnyá vált Adventi koszorú készítést a gyülekezetben. Nagy lelkesedéssel és Isten áldását kérve készültünk a programra. Szép számmal érkeztek gyermekek és felnőttek egyaránt pénteken 16 órára a gyülekezeti terembe. Nekifogtunk a koszorú készítésnek közös erővel. Még a legapróbbak is aktívan részt vettek a díszítésben és csodaszép alkotások születtek! Remélem a gyermekek által hazavitt koszorú nem csak a lakás szép dísze lesz, hanem vasárnaponként, ha meggyújtunk egy-egy gyertyát, elgondolkodunk a karácsony valamint az adventi időszak lényegéről. Adja az Úr, hogy mindannyian átélhessük az igazi Karácsony ünnepét!

 

Turi Brigitta 

Keresztyén gumicukor? Nem is rossz ötlet!

2010. december 01., szerda

 

Jézus Krisztus így imádkozott: „Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól."

(János evangéliuma 17,15)

 

     Másodszor járt gyülekezetünkben Andreas Plug, akivel másfél éve ismerkedtünk meg a németországi testvérgyülekezetünkben. Ott az egyik gyülekezetrész éppen azt ünnepelte, hogy immár 100 esztendeje szolgál a Keresztyén Ifjúsági Egyesület a gyülekezetben a fiatalok között. Nagyon jó tapasztalatokat szereztünk ezen a számunkra szokatlan, de nagyon színvonalas és fiatalos ünnepi alkalmon. Azután Andreas nem sokkal ezután meglátogatott minket Sáregresen, tőle kaptuk meg a magyarországi KIE vezetőjének az elérhetőségét is és mi elkezdtük építeni a kapcsolatot, a hidat egymás felé. Kedves barátunkkal 2010. november 19-én találkozhattunk újra.

Habos-e a torta?

2010. november 27., szombat

 

  

Beszámoló a lelkészfeleségek találkozójáról

 

     November 20-án találkozóra jöttek össze Balatonfüredre két megye (a mezőföldi és az őrségi egyházmegye) lelkészfeleségei.

     Miközben együtt kávéztunk, sütiztünk, fél szemmel újból és újból odapillantottam az ablakra: a Balaton őszi hangulatban hívogatott. De jó volna sétálni egyet a parton! De most nem tudott elcsábítani a Tó, mert fontos kérdéseket vitattunk meg. Mint gyakorló feleségek, anyák, sok torta került már ki a kezeink közül, így könnyen el tudtuk képzelni Kocsev Miklós professzor úr illusztrációját: életünk - mint egy torta. Szépen szeletekre vágtuk, mi minden fér is bele ebbe a tortába. Még sose gondoltam végig, hogy a valóságban milyen sokrétű is egy lelkészfeleség élete. Akarva-akaratlanul újabb kihívás gördül elénk és Isten kegyelmére van szükségünk, hogy helyt tudjunk állni, akár mint feleség, vagy mint anya, mint hitoktató, vagy mint valamely hivatásban dolgozó nő és sokszor mint lelkigondozó. Bizony sokszor kell áldozatot hoznunk a családunk, a gyermekeink rovására.

Adventi koszorú készítés

2010. november 24., szerda

Kisköri Presbiterképzés Sáregresen

2010. november 18., csütörtök

 

     2010. november 14-én vasárnap összegyűltünk Csőszről, Soponyáról, Kálozról, Tácról presbiterek, gondnokok Sáregresen.

     Polgár Tibor lelkész köszöntött bennünket, és áhítatot tartott I. Mózes 22. rész alapján. Isten próbára tette Ábrahám hitét, aki nem lázadozott az Úr kérése ellen. A legdrágábbat vitte áldozatnak, ajándéknak. Megkapta, átélhette Isten gondviselését és gazdag áldását.

     Ezután Borsos Teréz táci lelkésznő előadását hallgattuk. Témája: ISTEN KIVÁLASZTÓ KEGYELME AZ ŐSATYÁK KORÁBAN (Jákob és József életútján keresztül). A történelmi adatok ismertetése után Jákob születéséről, a meneküléséről, az idegenben töltött időről, majd a hazatérésről és az otthon töltött időről hallhattunk (József történetével való összefonódás).

 

Hálaadás a pusztaegresi imaház felújításáért

2010. november 15., hétfő

     A pusztaegresi református imaházban 2010. november 7-én 14 órakor kezdődő hálaadó istentiszteletre került sor. A Mezőföldi Református Egyházmegye részéről jelen volt Imre Bálint esperes, Nemes Gyula főjegyző, Kótai János főjegyző, valamint Kovács János egyházmegyei főgondok. Hálát adhattunk azért, hogy 1984-ben imaház építésébe kezdhetett gyülekezetünk, az akkori lelkipásztor Debrecenyi Károly István vezetésével.

Meghívó presbiteri konferenciára

2010. november 04., csütörtök

 

Szeretettel hívjuk presbiter testvéreinket

 

a Körzeti Presbiterképzés következő alkalmára,

 

melyet 2010. november 14-én (vasárnap) du. 2 órakor

 

a Sáregresi Református Egyházközség gyülekezeti házában tartunk.

Mindenkit nagy szeretettel várunk!  

Épültünk és építettünk

2010. november 02., kedd

 

 

Evangélizációs

hét

Sáregresen

 

     2010. október 20-24-ig evangélizációs alkalmakat tartottunk Sáregresen. Ez a néhány nap azonban más volt, mint az eddigi evangélizációs hetek. Nemcsak azért, mert a Könnyek a Bibliában című sorozat szívhez szóló, bátorító és vigasztaló igehirdetéseket rejtett, hanem azért is, mert a Pápai Református Teológiai Akadémiáról érkezett teológusok fizikai munkával is segítették gyülekezetünket. A gyülekezeti ház udvarán járdaépítésben voltak segítségünkre, amit még egy ifisünkkel kezdtünk korábban építeni. A legjobbkor sikerült befejezni, hiszen a mostani őszi saras, majd csúszós idők közeledtével, sikerült megkönnyítenünk, biztonságosabbá tennünk a gyülekezetbe járó idősebb testvérek közlekedését. Nagyon örültünk, hogy szombat estére elkészült a járda, de a lelki munka természetesen folytatódott: a teológusok bizonyságtétele, beszámolója és a két család énekszolgálata által is épülhettünk. Vasárnap pedig, amikor a gyülekezetünkben evangélizáló lelkipásztor a hála könnyeiről beszélt, valóban hálás szívvel ünnepelhettünk együtt a templomban, ahol úrvacsorás istentiszteleten élhettük meg az egymással és az Istennel való közösség áldásait. Ha röviden akarom összefoglalni valóban ez a két szó jut eszembe: épültünk és építettünk. Istené legyen a dicsőség mindezekért!

Evangélizáció

2010. október 18., hétfő

 

Dunántúli perselypénz-adakozás az ipari katasztrófa áldozatainak október 17-én

2010. október 07., csütörtök

     A Dunántúli Református Egyházkerület egész közössége megrendüléssel fogadta a hírt a Devecserben és Kolontárban történt ipari katasztrófáról. Együttérzéssel gondolunk a katasztrófa áldozataira, hozzátartozóira s mindazokra a felebarátainkra, akiknek a katasztrófa nyomán életük kilátástalan helyzetbe került. Imádkozunk azért, hogy Isten adjon erőt megpróbáltatásaik elhordozásához.

<< frissebb hírek régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 4, összesen: 206455

  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul.&nbsp;
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...
  • 2024. április 03., szerda

    Messze megelőzve korukat, épp negyven éve kezdtek gyülekezetépítésbe egy panelvárosban Szénási János és felesége, Gazda Klára lelkipásztorok, akikkel ...