Nyomtat Elküld Olvasási nézet

"Az egész gyülekezet áment mondott rá és dicsérte az Urat. A nép pedig eszerint járt el." Nemémiás könyve 5.13

A 2019. november 10-én megtartott Istentiszteleten Fónagy Miklós nyugalmazott református esperes a Nehémiás könyve 5. fejezetének 1-13 verssorai alapján hirdette az igét. Az igehirdetés előtt keresztelőre is sor került. Esperes úr, aki a keresztség sákramentumát kiszolgáltatta, örömét fejezte ki hogy a fiatalok családjával, akik most keresztelni hozták gyermeküket, több évtizeddel ezelőtt találkozott először abban a gyülekezetben, ahol ő a lelkészi szolgálatát elkezdte. Mint mondta, az Isten különös csodája folytán sok évtized után a szálak újra összeérnek.
Igehirdetésében az ige kapcsán többek között nagyító alá vette keresztyén életünk és gyakorlatunk gyengeségeit. Az igehirdetés teljes terjedelemben meghallgatható a képek alatti Csatolt dokumentumokban. Annak meghallgatásáig álljon itt az igehirdetést befejező imádság:
"Mennyei édesatyánk! Olyan különös helyzetben érezzük magunkat, mert bennünk is ott van az a fajta kettőség, hogy fontos vagy a mi számunkra, de fontos az is, amit a világ kínál, és amit a környezetünk diktál. És kapkodjuk a fejünket jobbra-balra és olyan sokszor elbizonytalanodunk, eltanácstalanodunk, nem merjük radikálisan vállalni azt, amit te adsz elénk, hanem olyan hasadt állapotban tesszük a dolgainkat és éljük mindennapjainkat. Urunk olyan jó lenne a te gyermekeidnek az egyszerű őszinte tiszta és becsületes életét élni, akkor is, hogy ha mindenki másként él. És akkor is, hogy ha mindenki lenéz és lekicsinyel és biggyeszt ránk. Segíts Urunk, hogy legyen fontos számunkra hogy mi a te akaratod. És ne az legyen az elsődleges szempont, hogy hol van a mi hasznunk. Tégy példává, tégy értékőrzővé, tégy útjelzővé bennünket Urunk. Ebben a világban. Kegyelemre szorult gyermekeidként állunk előtted és arra kérünk, hogy vezess a te utadon még úgy is, hogy ha mi nem arra akarnánk menni, de magad légy az út mindannyiunk számára! Ámen.”

Gyülekezetünk lelkipásztora Böttger Antal református lelkész az Istentiszteleten köszönetet mondott esperes úr helyettesítő szolgálataiért, és köszöntötte feleségét nagytiszteletű asszonyt is, majd a hirdetések következtek, köztük az alábbiak:

-  2019. november 15-én pénteken este 18.00 -órakor a fóti református gyülekezet Gárdonyi Zoltán énekkarának jubileumi előadása lesz a fóti Vörösmarty művelődési házban.

-  2019. november 17-én de. 10. 00 - órakor a 20 - éves százhalombattai református templomban hálaadó Istentisztelet lesz.

Ezekre az alkalmakra minden érdeklődőt szeretettel várnak! /szk/

 

 

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 407, összesen: 384719

  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.
  • 2024. július 10., szerda

    Önismeret és párkapcsolati kérdések színházzal és pszichológiával