Nyomtat Elküld Olvasási nézet

„Térjetek meg, mert elközelített a Mennyek Országa.” (Máté 4,17)

VERŐCEI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG

GYÜLEKEZETI HÍRLEVELE
2022 Augusztusában

„Ki volna hozzád fogható, Uram?” (Zsolt 35,10)

Kedves Testvérek!

Isten oly hatalmas, csodálatos és különleges, hogy nem hasonlítható igazán senki máshoz. Ugyanakkor oly annyira emberi, értő és érző, hogy ebben sem hasonlítható senki máshoz. Csak ámulattal, hódolattal és imádattal állhatunk meg előtte.
S közben itt élünk, járvány árnyékában, háború zűrzavarában, infláció okozta szédítő drágulásban; gyengeségekkel, betegségekkel, vagy épp gyásszal, veszteségekkel is küzdve.
És marad: megállni Isten előtt és újra és újra rácsodálkozni jóságára és szeretetére, melyet nem von meg irántunk. Gyertek Testvérek! Ünnepeljünk együtt vasárnapról vasárnapra, hálát adva kenyérért, borért, életért, áldásért, vigaszért; mindenért!
Mert Ő méltó reá, hisz nincs hozzá fogható senki!

Ünnepi istentiszteleteink, programjaink a közeljövőben:

Augusztus 21. 10.00 Úrvacsorás istentisztelet, új kenyérért való hálaadás
Tudjuk, hogy az idei súlyos aszály miatt nagyon alacsonyak lettek a termésátlagok, ám mi azzal a bizalommal adunk hálát, azért a kevesebbért is, ami termett, mert hisszük, hogy Urunk gondot visel rólunk! A 68. zsoltárban olvashatjuk: „Áldott az Úr! Napról napra gondoskodik rólunk szabadító Istenünk.”
Augusztus 31. 17.00 Tanévnyitó-istentisztelet az idén első osztályt kezdő gyermekek és családjaik részére.
Hálával tudatjuk, hogy ebben a tanévben 3 első osztályt kell indítsunk a nagy gyermeklétszám okán. Emiatt szükséges lett két konténer-tantermet vásárolnunk és telepítenünk, mivel az iskolabővítés (rajtunk kívülálló okok miatt) egyelőre elmaradt, illetve későbbre tolódik.
Szeptember 4. 10.00 Hittantanévnyitó családi istentisztelet. Várjuk református hittanosainkat és családjaikat.
Református hittanra iskolánkban ebben a tanévben több, mint 70 gyermek jár. Hálásak vagyunk értük, a tanévért, tanulásukért, hitbeli növekedésükért imádkozzunk együtt!
Szeptember 10. szombat Egyházmegyei családi nap Veresegyházon. Szeretettel várnak bennünket egész napos programmal minden korosztály számára, valamint étellel és itallal. A nap programját honlapunkra kitesszük, mihelyt megkapjuk.
Szeptember 24. (szombat) 16 órakor. Hálaadó istentisztelet és szeretetvendégség templomunk udvarának megújulásáért.

Tudjuk, hogy még nincs kész, de idén eddig értünk, erre jutottunk. Köszönjük sokak áldozatos munkáját, köszönjük, ha valaki az udvarra is szánt adományt.
Elkészült a színpad, a járda, készül a sütögető. Folyamatban van, vagy előttünk áll a vizek elvezetése, a nézőtér kialakítása, a kút lefedése, a parkosítás.
Ha adományt szán templomudvarunk további munkálataira, írja az átutalási közleménybe, vagy mondja pénztárosunknak, hogy „udvarfelújításra”. (Köszönjük)

Október 27-28-29. 18.00 evangelizációs istentiszteletek templomunkban.
Szeretettel várunk mindenkit, ki szeretné hitét megújítani, Krisztusban való elköteleződését megerősíteni. Hívogassunk másokat is!

Október 30. vasárnap 10.00 reformációra emlékező úrvacsorás istentisztelet.
Idén ezen a napon tarjuk az úrvacsorás istentiszteletet. Istentisztelet után, aki szívesen teszi, kimegyünk a temetőbe és gyülekezetünk korábbi, elhunyt és itt Verőcén eltemetett lelkipásztorainak és tanítóinak a sírjára egy-egy szál virágot teszünk hálával emlékezve szolgálatukra, életükre.
November 19. munkatársi nap. Ezen napokon a gyülekezet szolgáló közösségnek tartunk csapatépítő együttlétet.

Temető:
Augusztus 22-től lehet az új urnafalban urnafülkét megváltani. A kisméretű (30*30*30) fülke ára 80.000 Ft. 10 évre, a nagyméretű (70*30*30) 150.000 Ft. ugyancsak 10 évre.
Hivatali ügyelet:
A Lelkészi Hivatalban kedden és csütörtökön délelőtt (09-11 óra között) ügyelet van, szerdánként pénztárosunk is várja azokat, akik személyesen szeretnék intézni anyagi ügyeiket.
Köszönjük adományaikat, melyekkel fenntartják gyülekezetünket.
Gyülekezetünk e-mail címe: veroce@reformatus.hu
Gyülekezetünk honlapja: https://honlap.parokia.hu/lap/veroceref/cikk/mutat/aldas-bekesseg-2/
Gyülekezetünk facebook oldala:
https://www.facebook.com/groups/138596957546781

Gyülekezetünk bankszámla száma:

10401103-50526978-77661007

Egyházközségünk presbitériuma nevében:

lelkipásztorotok Böttger Antal

***

 

VERŐCEI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG
GYÜLEKEZETI HÍRLEVELE
2022. Pünkösdjén

(Kedves Testvérek! Pünkösd szombatján a Pünkösdváró koncert 18.00-kor kezdődik templomunkban. Előtte 17.30-kor Trianonra emlékező gyertyagyújtás lesz az Árpád úti kápolnánál. A koncert tehát szombaton este 6 órakor kezdődik. Szabad hozni kínálásra ételt, italt; batyus jelleggel tartunk szeretetvendégséget.)

„Őbenne pedig titeket is, akik hallottátok az igazság igéjét, üdvösségetek evangéliumát, és hívőkké lettetek, eljegyzett pecsétjével, a megígért Szentlélekkel.” (Ef 1,13)

Kedves Testvérek!
Pünkösd ünnepére készülünk. Általában a karácsonyt és a húsvétot „nagy” ünnepnek tartjuk, a pünkösdöt azonban gyakorta kisebbnek, kevésbé fontosnak éljük meg. Pedig! Gondoljunk bele: Isten a Lelkét adja a szívünkbe, hogy ne legyünk magunkra hagyva, hanem Szent Lelke által Ő legyen velünk. Sőt: e Lélek az eljegyzési pecsét, hogy Isten megváltott gyermeki vagyunk!
Örömünkre konfirmáció és keresztelő is lesz idén pünkösdkor. Az ünnep mindkét napján megterítjük az úrasztalát, hogy úrvacsorával erősíthessük valamennyien hitünket. Ahogy Jézus mondja:
„Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, annak örök élete van.” (Jn 6,54)
Szeretettel várunk mindenkit alkalmainkra. Az úrvacsoraosztás külön kelyhekkel történik.

Anyagi életünk: Köszönjük adományaikat, melyekkel fenntartják gyülekezetünket. A fenntartói járulék mértéke 2022-ben:
- Javasoljuk mindenkinek a jövedelme 1%-át befizetni, vagy:
- önálló keresettel rendelkezők évi 20.000Ft-ot,
nyugdíjasok évi 15.000Ft-ot,
- 70 év felett, vagy alacsony nyugdíjjal rendelkezők évi 10.000Ft-ot.
Perselypénz, járulékfizetés, adományok: Köszönjük, azoknak, akik akkor is félreteszik és elhozzák (utalják) perselypénzüket, ha egy-egy vasárnap nem tudtak istentiszteltre jönni. Köszönjük, ha valaki járulékát, vagy adományát rendszeres átutalási megbízással küldi. Erről a számlavezető pénzintézetben, vagy annak honlapján lehet rendelkezni.
Adományokat köszönettel fogadunk gyülekezetünk idei hittantáborához, templomunk udvarának rendezéséhez, valamint a fűnyírások költségeire.

Gyülekezetünk e-mail címe: veroce@reformatus.hu
Honlapja: https://honlap.parokia.hu/lap/veroceref/cikk/mutat/aldas-bekesseg-2/
Gyülekezetünk facebook oldala:
https://www.facebook.com/groups/138596957546781
Gyülekezetünk bankszámla száma:
10401103-50526978-77661007

Ünnepi istentiszteleteink, programjaink templomunkban:
Május 25. 17.00 A Zeneiskola zongora tanszékének évzáró koncertje.
Május 26. 17.00 Istentisztelet Jézus mennybemenetele alkalmából.
Május 29. 10.00 Istentisztelet.
Június 4. 18.00 Pünkösdváró koncert (fellépnek: Farkas Tünde, Müllerné Lénárd Hajnalka és a Szobi Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanulói, a Cantus Beatus kórus.) Belépődíj nincs, támogatást elfogadunk udvarunk, és színpadunk környezetének rendezéséhez. Az előadás után beszélgetés és szeretetvendégség lesz az udvarban.
Június 5. 10.00 Úrvacsorás istentisztelet konfirmációval
Június 6. 10.00 Úrvacsorás istentisztelet.

Táboraink:
Június 10-12. Gyülekezeti családi hétvége (Tahiban)
Július 4-8. Gyülekezeti hittan tábor (Csattogóban)
A táborokra jelentkezni kell! Elérhetőség a másik oldalon.
Kiállítás:
Gyülekezeti termünkben Károlyi Zsuzsa testvérünk rajzaiból tekinthetünk meg egy kis kiállítást.

Temető:

Elkészült az új urnafal. Jelenleg még a környezetét rendezzük, de rövidesen megvásárolhatók lesznek az urnafülkék.

Keressük gyülekezetünkben azt az egy, vagy két testvért, aki a temetőgondnoki feladatokat végezné a jövőben. Ez jelenti a temetőre való odafigyelést, a sírok kiválasztásának segítését halálozás esetén, stb.
Köszönjük, ha valaki részt vesz a fűnyírásban, temető takarításban. Köszönjük, ha valaki pénzadománnyal járul e munkához, hogy a fűnyírókba az üzemanyagot, damilt meg tudjuk venni.
Intézményi életünk:
Szép rendben, és sikeresen rendezhettük meg a tavasszal elmaradt jótékonysági bált, valamint az ilyenkor szokásos jótékonysági délutánt; gyermekeink és tanáraink fantasztikusan gazdag és igényes műsorával!
Készülünk az évvégi programokra: gyermeknapra ballagásra, évzárásra, még ha év végéig azért van tanulni való is, és természetesen a tanévi összefoglaló dolgozatokat is írják diákjaink.

Hivatali ügyelet:
A Lelkészi Hivatalban délelőttönként (09-11 óra között) ügyeletet van, szerdánként pénztárosunk is várja azokat, akik személyesen szeretnék intézni anyagi ügyeiket.

Egyházközségünk presbitériuma nevében: Böttger Antal református lelkész

***

____________________________________________

 

A VERŐCEI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG
GYÜLEKEZETI HÍRLEVELE
2022. február havában.


„Térjetek meg, mert elközelített a Mennyek Országa.” (Máté Ev. 4,17)

Jézus e mondatában megtérésre hív bennünket. Mi ez a megtérés? Megfordulás az életünk útján: rossz irányból jó irányba. Forduljunk Istenünk felé egész életünkkel. Életünk, gondolkodásunk, értékrendünk Isten szolgálatába állítása. Az az igyekezet, irány, hogy minden dolgunk Isten akaratával egyező, Istennek tetsző legyen. Olyan változtatás, aminek eredményeként Istennel és akaratával összhangban vagyok.
Kérdezheted, hogy mi szükség erre, vagy mi hasznom ebből? Először is életünk akkor van rendjén és helyén, ha Urunk akaratába simul. Másrészt mert itt van, egészen közel a Mennyek Országa, azaz Isten jelenléte. Jelenléte gazdagságát pedig úgy élhetjük át leginkább, ha valóban megtérünk életünk eltévedt útjáról, útjairól, és valóban teljes szívvel és értelemmel hozzá fordulunk.
Jézus meghív minket Isten közelségébe, szeretetébe, gazdagságába. Ennek útja a megtérés. Történjék köztünk!
Néhány fontos felület:
Az Lelkészi Hivatalban szerda délelőttön (09-11 között) ügyeletet van, ha valaki feltétlenül személyesen szeretne intézni valamit, várjuk szeretettel!
Gyülekezetünk e-mail címe: veroce@reformatus.hu
Gyülekezetünk honlapja:
veroceref.parokia.hu
https://honlap.parokia.hu/lap/veroceref/cikk/mutat/aldas-bekesseg-2/
Gyülekezetünk facebook oldala:
https://www.facebook.com/groups/138596957546781


Iratterjesztésünkben folyamatosan lehet vásárolni Bibliákat, Énekeskönyvet, hitmélyítő könyveket, gyermek és felnőtt irodalmat, valamint ajándéktárgyakat.

Ha tehetjük ajánljuk fel adónk 1%-át a Magyarországi Református Egyház számára. Kód: 0066
Második 1%-ot is ajánlhatunk egyházi célra: pl. a REFISZ (Református Fiatalok Szövetsége), vagy a Bethesda Református Gyermekkórház javára.
Istentiszteltek, lelki alkalmak az idei évben:


Templomi istentisztelet: minden vasárnap 10 órakor, a gyermek istentisztelettel együtt.
Bibliaóra: márciusban kezdve a misszió témájában. Címe: „Küldetésünk”
„Mi lesz velünk?” címmel Evangelizációs sorozat: 3 estén istentisztelet, vendég igehirdetővel: megtérésre, hitünk megújítására: március 3-4-5. 18.00 h
Böjt első vasárnapján, március 6-án úrvacsorás istentisztelet
Családi hétvége: június 10-12. Tahi.
Hittan tábor: Július 4-8. között lesz.
Júniusban tervezük a színpad, sütögető, udvar átadását. Testvérgyülekezetünket, pomázi testvéreinket meghívjuk erre.

Anyagi életünk:
Köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt évben is felelősen hordozták gyülekezetünk anyagi létét: járulék, persely, adomány befizetéssel is. Köszönjük mindnyájuknak áldozatukért! Az ige biztat és ígér: „a jókedvű adakozót szereti Isten” (2Kor.9,7) Az elmúlt évben kb. 10 millió Forint volt gyülekezetünk bevétele és kicsivel kevesebb a kiadása. Ez azt jelenti, hogy egy-egy testvér kb. 100.000Ft-tal támogatta gyülekezetünk életét. A jelen világ áraival az idei költségvetésünk is ilyen összeggel készült el, ezért kérjük további anyagi áldozatukat is köszönettel.
A fenntartói járulék mértéke 2022-ben:
- Javasoljuk mindenkinek a jövedelme 1%-át befizetni, vagy:
- önálló keresettel rendelkezők évi 20.000Ft-ot,
nyugdíjasok évi 15.000Ft-ot,
- 70 év felett, vagy alacsony nyugdíjjal rendelkezők évi 10.000Ft-ot.

Perselypénz: Az adakozás istentiszteltünk része. Folyamatosan minden költségünket fizetjük (lelkészi bér, közüzem, biztosítás…), és olykor meg kell vennünk dolgokat (pl. szemetes zsák, iroda- és takarítószerek. Ha valaki nem tud eljönni istentiszteletre, elküldheti perselypénzét utalással, vagy valakivel, akiben bízik.
Fizethető a fenntartói járulék, és a persely is
rendszeres átutalási megbízással.
Ezekről számlavezető pénzintézetében, vagy internetbankjában tud rendelkezni.
Gyülekezetünk bankszámla száma:
10401103-50526978-77661007
Adományokat fogadunk el év közben folyamatosan:
- Hittan táborunkra
- Templomunk födéme szigetelésére
- Templomunk udvarának rendbetételére

+++

 

 

A VERŐCEI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG
GYÜLEKEZETI HÍRLEVELE
2021 augusztusában
„Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljes legyen.” (Jn 15,11)

Kedves Testvérek!

Új kenyérért való úrvacsorás hálaadó istentiszteletünket augusztus 29-én tartjuk 10 órakor templomunkban. Szeretettel várunk mindenkit új kenyérrel és most már 70 darab kiskehelyben a borral.

„Mert az Isten kenyere a mennyből száll le, és életet ad a világnak” Jn 6,33.

Néhány fontos felület:
Gyülekezetünk e-mail címe: veroce@reformatus.hu
Gyülekezetünk honlapja: https://honlap.parokia.hu/lap/veroceref/cikk/mutat/aldas-bekesseg-2/
Gyülekezetünk facebook oldala:
https://www.facebook.com/groups/138596957546781

Anyagi életünk: Köszönjük adományaikat, melyekkel fenntartják gyülekezetünket. A félévi zárásunk eredménye, hogy bár nincs nyereségünk, veszteségünk sincs. Jelenleg ezért is hálát adunk. Az ige biztat és ígér: „a jókedvű adakozót szereti Isten” (2Kor.9,7) Hála legyen Istennek minden ajándékáért, amiben részesít minket!
A fenntartói járulék mértéke 2021-ben:
- Javasoljuk mindenkinek a jövedelme 1%-át befizetni, vagy:
- önálló keresettel rendelkezők évi 20.000Ft-ot,
nyugdíjasok évi 15.000Ft-ot,
- 70 év felett, vagy alacsony nyugdíjjal rendelkezők évi 10.000Ft-ot.
Perselypénz, járulékfizetés, adományok: Köszönjük, azoknak, akik elmaradt perselypénzüket meghozták, vagy akkor is félreteszik és elhozzák, ha egy-egy vasárnap nem tudtak istentiszteltre jönni.
Temető:
Hálával mondhatjuk, hogy sikerül négy önkéntes férfit találnunk, akik egymásközt beosztva vágják a füvet a temetőben. Köszönjük munkájukat. Köszönjük azt is, ha valaki a temetőre szán adományt; a fűnyírókba benzint és damilt, valamint a szemétszállításhoz a zsákokat pénzért vásároljuk.
Temetőbejárás során láttuk, hogy sok a lejárt sír. Kérjük, hogy aki szeretné megváltani a sírt, vagy bizonytalan a lejárat idejében, jöjjön be egy egyeztetésre, illetve a sírhelymegváltás kifizetésére. Köszönjük szépen!
Intézményünk élete:
Az iskola óvoda és bölcsőde épületegyüttesében a nyári szükséges felújítások vannak folyamatban a szükséges ügyeletek megtartásával. Készülünk a tanévkezdésre is, bizakodva, hogy nem kell digitális munkarendre átállnunk a következő tanévben.

Beiktatás: Esperes úr értesített bennünket, hogy a gyülekezet lelkipásztori tisztjébe beiktatás időpontja október 3. Fogadjuk Ladányi Károly gondnok úr e témában fogalmazott levelét!
Egy a százból…
Kedves Testvérek!
Református egyházunk rendje, hogy a megválasztott lelkipásztort ünnepélyes keretek közt beiktatjuk tisztségébe. Ezt a beiktatást a püspök, vagy esperes szokta végezni a gyülekezet, valamint az ünnepségre meghívottak jelenlétében. Sajnos ez nálunk eddig a Covid miatt elmaradt. Most úgy áll, hogy október 3-án sor kerül lelkipásztorunk, Böttger Antal gyülekezeti lelkipásztori szolgálatába való beiktatására.
Ilyenkor egybegyűlik a gyülekezet közössége, meghívjuk a megye gyülekezetinek képviselőit, a helyi vezetőket, és az ünnepélyes istentisztelet után egy szeretetvendégséget tartunk.
Gyülekezetünk jelen helyzetében erre nincs előre tervezett forrásunk. Magyarországon a gyülekezetek önfenntartóak, tehát állami, vagy önkormányzati támogatást nem kapunk mi sem. A kiadásaink fedezetét magunk kell összeadakozzuk. A féléves mérlegünk nagyjából +-0-ra jött ki. Így bár veszteségünk nincs, de tartalékot sem tudtunk gyűjteni a szigorú gazdálkodás mellett sem.
Köszönjük mindenkinek egyházfenntartói járulékát és minden adományát, amivel eddig is részt vett gyülekezetünk fenntartásában.
Mint a gyülekezet gondnoka a következő felajánlást teszem:
Leszek „egy a százból”, aki felajánl 10.000Ft-ot a beiktatásra, illetve az idei további kiadások fedezetére, az egyébként is ideszánt eddigi adományaimon (járulék, persely, céladomány) kívül, és keresem a többi 99-et, ki megteszi ezt. Aki csatlakozik kezdeményezésemhez kérem pénztárosunknál befizetésnél, vagy az átutalásnál jelezze, hogy ez az adománya az „egy a százból” adakozás része. Befizetni délelőttönként lehet az irodában, vagy átutalással a bankszámlánkra: 10401103-50526978-77661007
Köszönöm figyelmeteket! Köszönöm áldozathozatalotokat!
Ladányi Károly gondnok, „egy a százból”

Gyülekezetünk bankszámla száma:
10401103-50526978-77661007

Bibliaóra sorozat. Ősszel mihamarább szeretnénk megkezdeni idei bibliaóra sorozatunkat. Ennek témája az üdvösségünk útja lesz, pontosabban annak története, hogy Isten hogyan gondoskodott a mi üdvösségünkről. A sorozat címe: „Üdvtörténet”

Konfirmáció: várjuk a 8.-9. osztályosokat konfirmációi felkészítésre. Konfirmációjuk 2022. pünkösdjén lesz, felkészítésüket ősszel megkezdjük.
Konfirmálhatnak felnőttek is, akiknél ez valamilyen okból elmaradt (akár keresztséggel együtt). Akik ez iránt érdeklődnek, azokat kérem, hogy keressenek meg valamilyen úton.


A Lelkészi Hivatalban délelőttön (09-11 között) ügyeletet van, szerdánként pénztárosunk is várja azokat, akik személyesen szeretnék intézni anyai ügyeiket.

Egyházközségünk presbitériuma nevében

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

A VERŐCEI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG

GYÜLEKEZETI HÍRLEVELE

2021. böjt havában.

Kedves Testvérek!

Böjtben és a járvány harmadik hullámában vagyunk. Soha eddig nem tapasztalt helyzetben élünk most. Tudjuk mind!
Jézus a keresztre készülve bíztatja e szavakkal tanítványait. Azt akarja, hogy tudják, hogy tudjuk: bármi történjék is, ő értünk, a mi javunkra, örömünkre cselekszik!
Merjük ezt ma is hinni: járványban és böjtben; bezártságban és bizonytalanságok közt; mégis remélve és készülve a Húsvétra: ünnepelni, hogy Jézus Krisztus él és uralkodik, mert legyőzte a bűnt, és a halált! Hiszen az Ő ereje semmit sem változott! Ő ma is ugyanaz, mint akkor volt, mikor sírja megnyílt, és feltámadt a halálból! Ő ma is hatalmas erővel munkálkodik bennünk, rajtunk és értünk, hogy elkeseredés, reményvesztés helyett valódi vigasz, és öröm járja át szívünket, ahogyan énekeljük is:
„Krisztus feltámadott, kit halál elragadott: Örvendezzünk, vigadjunk, Krisztus lett a vigaszunk, Hallelúja!”

Istentiszteltek, lelki alkalmak a zárlat alatt:

Templomi istentiszteletet továbbra sem tarthatunk. A vasárnapi istentisztelteket a Youtube csatornán (Cím: Antal Böttger – YouTube) tudjuk megnézni, de az istentisztelet linkjét vasárnap reggel kiteszem gyülekezetünk facebook oldalára. Ott rákattintva kezdődik a vetítés. A gyermekistentisztelethez linket küldünk annak, aki kéri. Kérem, hogy igyekezzünk valóban istentiszteleten lenni.
Szerdánként a vasárnapi igéről beszélgetünk 40 percet: várunk mindenkit szeretettel!
Várjuk, hátha húsvétkor megnyithatjuk a templomot, de erre semmi biztosítékunk nincs jelenleg. Ha nyitunk, feltétlen hirdetni fogjuk.
A konfirmálandókat keressük. A most 8. osztályosok konfirmációjára készülünk tavasszal. Kérem, hogy jelezzék, ahol a családban van 8.-os ifjú.
Konfirmálhatnak felnőttek is, akiknél ez valamilyen okból elmaradt (akár keresztséggel együtt). Akik ez iránt érdeklődnek, azokat kérem, hogy keressenek meg valamilyen úton.

Anyagi életünk:

Köszönjük mindazoknak, akik e mostani időben felelősen hordozzák gyülekezetünk anyagi létét járulék, persely, adomány befizetéssel is. Köszönjük mindnyájuknak áldozatukért! Az ige biztat és ígér: „a jókedvű adakozót szereti Isten” (2Kor.9,7) Reméljük, hogy így éljük valamennyien most is! Hála legyen Istennek minden ajándékáért, amiben részesít minket!

A fenntartói járulék mértéke 2021-ben:
- Javasoljuk mindenkinek a jövedelme 1%-át befizetni, vagy:
- önálló keresettel rendelkezők évi 20.000Ft-ot,
nyugdíjasok évi 15.000Ft-ot,
- 70 év felett, vagy alacsony nyugdíjjal rendelkezők évi 10.000Ft-ot.
Perselypénz: Az adakozás istentiszteltünk része. A zárva tartás miatt, csak a gázszámlánk lesz kevesebb. Folyamatosan minden költségünket fizetjük (lelkészi bér, közüzem, biztosítás…), és olykor meg kell vennünk dolgokat (pl. szemetes zsák, iroda- és takarítószerek) Ezért külön köszönjük azoknak, akik perselypénzt is hoztak be, vagy utaltak. Aki gyűjtögeti otthon, juttassa el, mert nem tudjuk meddig tart a zárás. Aki eddig nem gondolt rá, gondolja meg: ha jönne templomba, tenne a perselybe – hálával. Így: amit betennénk, juttassuk el pénztárunkba.
Szándékunk a padokat párnákkal ellátni. Egy padsor kb. 4000Ft-ba kerül. Köszönjük az eddigi és ezutáni adományokat is.
Köszönjük, ha ezeket tudjuk vállalni. Fizethető a fenntartói járulék, és a persely is rendszeres átutalási megbízással. Ezekről számlavezető pénzintézetében, vagy internetbankjában tud rendelkezni.
Gyülekezetünk bankszámla száma:
10401103-50526978-77661007

Temető:
Temető takarítást tartunk március 20-án (szombaton) 08-12 óra között! Mindenkit szeretettel várunk egy kis közösségi munkára! Akár egész délelőttre, akár csak egy órára is lehet jönni. Szerszámot hozhatunk, maszkunk, kesztyűnk legyen!

Intézményünk élete:
A Géza Fejedelem Református Általános Iskola Óvoda és Bölcsőde bezárt. Bár az új bölcsőde épületre megkaptuk a működtetési engedélyt, mivel a bölcsiben is volt megbetegedés a bölcsőde is zárva tart. Az új épületben a karantén lejárta után kezdjük meg a munkát.
Köszönetet mondunk valamennyi dolgozónak, akik eddig is veszélyeztetve végezték munkájukat felelősen, mindenkire odafigyelve.
Jelenleg karbantartás, takarítás, fertőtlenítés folyik az épületekben, illetve a mindennapi működtetés (adminisztráció, számlák kifizetése, aktuális ügyek…) zavartalan történik.

Néhány fontos felület:

Az Lelkészi Hivatalban szerda délelőttön (09-11 között) ügyeletet van, ha valaki feltétlenül személyesen szeretne intézni valamit, várjuk szeretettel!

Gyülekezetünk e-mail címe: veroce@reformatus.hu

Gyülekezetünk honlapja:

https://honlap.parokia.hu/lap/veroceref/cikk/mutat/aldas-bekesseg-2/
Honlap címünk egyszerűbb változata: veroceref.parokia.hu

Gyülekezetünk facebook oldala:

https://www.facebook.com/groups/138596957546781

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 218, összesen: 356131

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.