Nyomtat Elküld Olvasási nézet

"Adjatok hálát az Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében" Efezus 5,20

EGY A SZÁZBÓL!

Kedves Testvérek!
Református egyházunk rendje, hogy a megválasztott lelkipásztort ünnepélyes keretek közt beiktatjuk tisztségébe. Ezt a beiktatást a püspök, vagy esperes szokta végezni a gyülekezet, valamint az ünnepségre meghívottak jelenlétében. Sajnos ez nálunk eddig a Covid miatt elmaradt. Most úgy áll, hogy október 3-án 15.00-órakor  sor kerülhet lelkipásztorunk, Böttger Antal gyülekezeti lelkipásztori szolgálatába való beiktatására.
Ilyenkor egybegyűlik a gyülekezet közössége, meghívjuk a megye gyülekezetinek képviselőit, a helyi vezetőket, és az ünnepélyes istentisztelet után egy szeretetvendégséget tartunk.
Gyülekezetünk jelen helyzetében erre nincs előre tervezett forrásunk. Magyarországon a gyülekezetek önfenntartóak, tehát állami, vagy önkormányzati támogatást nem kapunk mi sem. A kiadásaink fedezetét magunk kell, összeadakozzuk. A féléves mérlegünk nagyjából +-0-ra jött ki. Így bár veszteségünk nincs, de tartalékot sem tudtunk gyűjteni a szigorú gazdálkodás mellett sem.
Köszönjük mindenkinek egyházfenntartói járulékát és minden adományát, amivel eddig is részt vett gyülekezetünk fenntartásában.
Mint a gyülekezet gondnoka a következő felajánlást teszem:
Leszek „egy a százból”, aki felajánl 10.000Ft-ot a beiktatásra, illetve az idei további kiadások fedezetére, az egyébként is ideszánt eddigi adományaimon (járulék, persely, céladomány) kívül, és keresem a többi 99-et, ki megteszi ezt. Aki csatlakozik kezdeményezésemhez kérem pénztárosunknál befizetésnél, vagy az átutalásnál jelezze, hogy ez az adománya az „egy a százból” adakozás része. Befizetni délelőttönként lehet az irodában, vagy átutalással a bankszámlánkra: 10401103-50526978-77661007
Köszönöm figyelmeteket!
Köszönöm áldozathozatalotokat! 
Ladányi Károly gondnok. "Egy a százból"

HÉTFŐN (2021.06.28.) indul idei HITTAN-TÁBORUNK, amit a Csattogó völgyben tartunk hétfőtől csütörtökig ottalvással, pénteken pedig a templomudvarunkban. Most még van néhány helyünk. Díj 18.000 Ft, több gyermek esetén kedvezményt adunk. Aki jönne (biztassuk gyermekeinket bátran, mert remek jó lesz!) gyorsan jelentkezzen!

Hittantábor képei a Képes beszámolók oldalon találhatók! A kockára kattintva ízelítőt kaphatunk a Hittantáborosok istentiszteleti szolgálatáról -  2021 július 4-én - és annak hangulatáról.

 

Június 27-én vasárnap megtartott Istentiszteleten Isten dicsőségére konfirmációs fogadalomtételekre és keresztelőre is sor került!


2021. június 18-án pénteken 18.00-órakor, és 2021 június 24-én csütörtökön 18.00-órakor zenei napok lesznek a református templomban. A zenei esték részletes programja a hírkockára kattintva olvasható! Mindenkit szeretettel várunk!

A június 18-án pénteken 18.00-órakor megtartott Barokk kamarazene hangfelvétele. (Kattintson a kockára)

 

Jótékonysági hangverseny hangfelvétele.

(Kattintson a kockára)



Fiatal házaspárok és gyermekes családok részvételével 2021 június 11-12-13-án Tahiban, a Sion Hegye Református Konferencia-központban családi hétvégét tartottunk.  (Kattintson a kockára!)

2021 június 1-én, az állványzat felállítását követően, megkezdődött a templomtorony felújítása, vakolathibák kijavítása.

 

 

Templomunk ismét megszépült! A vakolathibákat kijavították, az állványzatot lebontották. A felújított templomról készült fotók a képes beszámolóban megtekinthetők.


 

2021 június 5-én szombaton a temetőben összegyült szemét válogatását, zsákolását, és a növényi hulladékok elégetését  végeztük el.


2021 június 7-én gyülekezetünkben az Északpesti Református egyházmegye vizitációt tartott. A vizitáció presbiteri üléssel fejeződött be.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 221, összesen: 356690

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.