Nyomtat Elküld Olvasási nézet

"...én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." (Máté 28,20)

 

 

 

 

 

Kedves testvérek!

Holnaptól a következő vasárnapokon Isten fegyverezetéről, illetve ennek felöltéséről lesz szó, ahogyan az olvassuk az Efézusi levélben.
Így az igazságszeretet, a megigazulás, a békesség evangéliuma hirdetésének készsége, a hit, az üdvösség, valamint az Isten beszéde lesznek az istentisztelet alapigéi.
Gyermek-istentisztelet lesz, ugyanezekkel az igékkel.
Szeretettel várunk mindenkit!
"Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben." Ef 6,11

Lelkipásztorotok Böttger Antal

Az imádság gyűrűje




A Budai Református Gyülekezet szeretettel hív minden keresztyén testvérünket arra, hogy minden nap
15:17-kor álljunk meg a napi teendőink végzésében ott, ahol vagyunk egy rövid imádságra!

A következő két hónap során, Húsvéttól egészen Szentháromság vasárnapjáig együtt vonjuk körbe az „imádság gyűrűjével” egyházunkat és könyörögjünk:

- gyülekezeti közösségeinkért megújulásáért és lelki ébredésért az egyházban!

- Imádkozzunk saját szavainkkal, vagy közösen a zsoltáros szavaival:„Tiszta szívet teremts bennünk Istenünk, és az erős lelket újítsd meg bennünk!”


Egyházközségünk presbitériuma nevében


VERŐCEI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG
GYÜLEKEZETI HÍRLEVELE
2024. Böjtjében és Húsvétján
„A hét első napján, korán reggel,...” (Jn 20,1)

Kedves Testvérek!

Ünnepre hívunk, ünnepelni hívunk. Nem máskorra: minden vasárnap (zsidóknak „hét első napja”) reggelre. Talán korán, talán nem… De ünnepelni feltámadt Urunkat! Mert Húsvét ünnepe, Krisztus feltámadása ünnepe: hogy sokszor nehéz, keserves; próbákkal, gyászokkal, betegségekkel, és elrontott dolgainkkal is bővelkedő életünk mégis „ünnepes” élet lehessen! Ahol Húsvét napján is, és a minden hét első napján korán reggel ünnepelhetem: „Nincs itt, hanem feltámadt!” (Lk 24,6) Ő él, mi is élünk és élni fogunk!
Gyertek és ünnepeljünk; ünnepeljük!

ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPET EGÉSZ GYÜLEKEZETÜNKNEK!

Ünnepi istentiszteleteink, programjaink a közeljövőben:

Február 18. 10.00 Böjt első vasárnapi úrvacsorás istentisztelet a gyülekezeti teremben.
Március 29. 17.00 Nagypénteki úrvacsorás istentisztelet ifiseink szolgálatával a gyülekezeti teremben.
Március 31-Április 1. 10.00 Húsvéti úrvacsorás istentiszteletek a templomban.
Május 9. csütörtök. (Jézus mennybemenetelének napja) 17.00 istentisztelet templomunkban.
Május 19-20 10.00 úrvacsorás istentiszteletek Pünkösd alkalmából.
Ünnepi könyvvásár lesz március 17-ével kezdődően gyülekezetünkben. Bibliák, hitünket erősítő könyvek, ajándéktárgyak vásárolhatók.
További programjaink:
Temető takarítás: Március 22 péntek délután, és 23 szombat délelőtt. Várunk férfiakat és nőket egyaránt. Kihordjuk a szemetet, ágat, gallyat… Eltakarítjuk a nagy rakást a kaputól, és utána beállítjuk a 900 literes kukát. Ettől kezdve a szemetet a kukába kérjük berakni! Köszönjük szépen a segítséget és a megértést is! Hadd legyen temetőhöz méltó temetőnk és környezete!
Családi hétvége: június 7-9. (péntek- vasárnap) Tahiban a református üdülőben. Lehet jönni gyermekekkel 2-3 generációsan.

Hivatali ügyelet:
A Lelkészi Hivatalban szerdán délelőtt (09-11 óra között) ügyelet van. Minden szerdán pénztárosunk is várja azokat, akik személyesen szeretnék intézni anyagi ügyeiket.
Gyülekezetünk e-mail címe: veroce@reformatus.hu
Gyülekezetünk honlapja: https://honlap.parokia.hu/lap/veroceref/cikk/mutat/aldas-bekesseg-2/
Gyülekezetünk facebook oldala:
https://www.facebook.com/groups/138596957546781
Adó 1% felajánlás lehetősége: 0066 Magyarországi Ref. Egyház
Adó második 1 % felajánlás lehetőségei honlapunkon
A fenntartói járulék minimális mértéke 2024-ben:
- Javasoljuk mindenkinek a jövedelme 1%-át befizetni, vagy:
- önálló keresettel rendelkezők évi 40.000Ft-ot,
nyugdíjasok évi 20.000Ft-ot,
- 70 év felett, vagy nagyon alacsony nyugdíjjal: évi 15.000Ft-ot.
A harangozás: az első harang (kicsendítés), és a temetési harangszó ingyen van. További harangozás 5000Ft/alkalom.
Az emlékharangozás 5000Ft. Javasoljuk, hogy hallgassuk együtt az évfordulóhoz közeli vasárnapi istentiszteleten, miközben egy énekverset éneklünk, hogy így emlékezzék egész közösségünk korábban elhunyt testvérünkre.

Perselypénz: Az adakozás istentiszteltünk része. Folyamatosan minden költségünket fizetjük (közüzem, biztosítás, lelkészi bér…), és olykor meg kell vennünk dolgokat (pl. szemeteszsák, iroda- és takarítószerek). Ha valaki nem tud eljönni istentiszteletre, elküldheti perselypénzét utalással, vagy valakivel, akiben bízik. Fizethető a fenntartói járulék, persely, vagy más adomány rendszeres átutalási megbízással is. Ezekről számlavezető pénzintézetében, vagy internetbankjában tud rendelkezni. Gyülekezetünk bankszámla száma: 10401103-50526978-77661007

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 282, összesen: 357469

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.