Nyomtat Elküld Olvasási nézet

A Géza Fejedelem Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde Fenntartójának Nyilatkozata

Alulírottak a Verőcei Református Egyházközség nevében a Verőcén jelen kialakult helyzetben, mint a Géza Fejedelem Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde fenntartója az alábbi nyilatkozatot tesszük:
Egyházközségünk a törvény (2022. évi LXXVIII. törvénnyel módosított, az egyházak hitéleti és közcélú tevékenységének anyagi feltételeiről szóló 1997. évi CXXIV. törvény egyes szakaszai akként, hogy annak IV. fejezetét 11/A. §-sal egészíti ki.) adta jogával élve kérte az Intézmény által használt Önkormányzati tulajdonú ingatlan tulajdonjogát a következő feltételekkel és indoklással:

A tulajdonjog kerül át az Egyházközség részére. Az Önkormányzat tulajdoni nyilvántartásából nem kerül ki az ingatlan.
Csak addig gyakorolhatjuk a tulajdonosi jogokat, míg az intézményben a vállalt szolgáltatást (oktató-nevelő munka) végezzük.
Az Intézmény ingatlanállományát el nem adhatjuk, arra jelzálogot nem tehetünk.
Minden ellenkező esetben, valamint a Fenntartó megszűnése esetén is a tulajdonjog azonnal visszaszáll a tulajdonos Önkormányzatra.
Így: az intézmény által használt ingó és ingatlan vagyont nem elvesszük, hanem a tulajdonosi jogokat vesszük át a törvény által behatárolt feltételekkel.
Lehetőségeink:
Amennyiben az ingatlan fejlesztéséhez pályázati lehetőség nyílik, harmadik (tulajdonos) fél bevonása nélkül tárgyalhatunk és fejleszthetünk.
A megnyíló lehetőségekre sokkal gyorsabban reagálhatunk. Egyházi források esetében csak így van lehetőségünk fejlesztésre. A KLIK által fenntartott intézményekhez képest előnyünk van.
Kötelezettségvállalásunk:
A Fenntartó eddig is gondos gazdája volt az ingatlanegyüttesnek, természetesen ezután is az lesz, illetve, ahogyan eddig is minden verőcei lakcímkártyával rendelkező gyermeket felvettünk az intézménybe, ezután is felvesszük őket.
Az Intézmény eredményei igazolják az Intézményben folyó minőségi munkát.
A Református fenntartás megszűnése esetén jóval kevesebb anyagi forráshoz jut az Intézmény, valamint megszűnik az Intézményhez tartozó Református EGYMI, a felzárkóztató és fejlesztő szolgáltatásával együtt.
Mint Fenntartó, e kérdést megvitattuk Intézményünk dolgozóival. A dolgozók többsége amellett foglalt állást, hogy szeretnék továbbra is a református gyülekezet fenntartásában tudni az intézményt, és a további fejlődés biztosítékát a tulajdonjog ideiglenes átadásában látják.
2023. 01. 30. Iskolai nevelőtestületi értekezlet létszáma 35 fő
Igen szavazatok száma: 33
Nem szavazatok száma: 0
Tartózkodó szavazatok száma: 2
2023. 01. 30. bölcsődei nevelőtestület értekezlet létszáma: 5 fő
Igen szavazatok száma: 5
Nem szavazatok száma: 0
Tartózkodó szavazatok száma: 0
2023. 01. 31. óvodai nevelőtestületi értekezlet létszáma: 22 fő
Igen szavazatok száma: 22
Nem szavazatok száma: 0
Tartózkodó szavazatok száma: 0

A Fenntartó Presbitérium nevében:

Verőce, 2023. 02. 07.

Böttger Antal                        Ladányi Károly
lelkipásztor                            főgondnok

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 64, összesen: 355813

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...