Nyomtat Elküld Olvasási nézet

"Az egész gyülekezet áment mondott rá és dicsérte az Urat. A nép pedig eszerint járt el." Nemémiás könyve 5.13

A 2019. november 10-én megtartott Istentiszteleten Fónagy Miklós nyugalmazott református esperes a Nehémiás könyve 5. fejezetének 1-13 verssorai alapján hirdette az igét. Az igehirdetés előtt keresztelőre is sor került. Esperes úr, aki a keresztség sákramentumát kiszolgáltatta, örömét fejezte ki hogy a fiatalok családjával, akik most keresztelni hozták gyermeküket, több évtizeddel ezelőtt találkozott először abban a gyülekezetben, ahol ő a lelkészi szolgálatát elkezdte. Mint mondta, az Isten különös csodája folytán sok évtized után a szálak újra összeérnek.
Igehirdetésében az ige kapcsán többek között nagyító alá vette keresztyén életünk és gyakorlatunk gyengeségeit. Az igehirdetés teljes terjedelemben meghallgatható a képek alatti Csatolt dokumentumokban. Annak meghallgatásáig álljon itt az igehirdetést befejező imádság:
"Mennyei édesatyánk! Olyan különös helyzetben érezzük magunkat, mert bennünk is ott van az a fajta kettőség, hogy fontos vagy a mi számunkra, de fontos az is, amit a világ kínál, és amit a környezetünk diktál. És kapkodjuk a fejünket jobbra-balra és olyan sokszor elbizonytalanodunk, eltanácstalanodunk, nem merjük radikálisan vállalni azt, amit te adsz elénk, hanem olyan hasadt állapotban tesszük a dolgainkat és éljük mindennapjainkat. Urunk olyan jó lenne a te gyermekeidnek az egyszerű őszinte tiszta és becsületes életét élni, akkor is, hogy ha mindenki másként él. És akkor is, hogy ha mindenki lenéz és lekicsinyel és biggyeszt ránk. Segíts Urunk, hogy legyen fontos számunkra hogy mi a te akaratod. És ne az legyen az elsődleges szempont, hogy hol van a mi hasznunk. Tégy példává, tégy értékőrzővé, tégy útjelzővé bennünket Urunk. Ebben a világban. Kegyelemre szorult gyermekeidként állunk előtted és arra kérünk, hogy vezess a te utadon még úgy is, hogy ha mi nem arra akarnánk menni, de magad légy az út mindannyiunk számára! Ámen.”

Gyülekezetünk lelkipásztora Böttger Antal református lelkész az Istentiszteleten köszönetet mondott esperes úr helyettesítő szolgálataiért, és köszöntötte feleségét nagytiszteletű asszonyt is, majd a hirdetések következtek, köztük az alábbiak:

-  2019. november 15-én pénteken este 18.00 -órakor a fóti református gyülekezet Gárdonyi Zoltán énekkarának jubileumi előadása lesz a fóti Vörösmarty művelődési házban.

-  2019. november 17-én de. 10. 00 - órakor a 20 - éves százhalombattai református templomban hálaadó Istentisztelet lesz.

Ezekre az alkalmakra minden érdeklődőt szeretettel várnak! /szk/

 

 

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 175, összesen: 356399

  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.