Nyomtat Elküld Olvasási nézet

„És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.” (Fil.2,11)

VERŐCEI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG

Gyülekezeti hírlevél
2020. novemberében

Kedves Testvérek!

Olyan jó lenne valami biztosat mondani… Ám tudok is! Azt, amit nekünk, értünk megírtak valamikor régen: Jézus Krisztus Úr! Persze sok kérdés lehet bennünk. Sőt, nem csak kérdés, de inkább kétség, félelem, aggodalom, bizonytalanság…
Amit mégis tudok: Urunk hatalmas, erős Isten, aki győzött értünk, hogy e földi világban is Isten fiaiként éljünk, majd az eljövendő világban is előtte éljünk örökké! Ezért valljuk, megvalljuk, hogy Ő valóban Úr, méghozzá Isten dicsőségére.
Ez a mi hitünk a bajban, veszedelemben, zárlatban is. És ez elég életre, örökéletre! Ámen.
Intézményünk élete:
A Géza Fejedelem Református Általános Iskola Óvoda és Bölcsőde működik, szinte teljes kapacitással folyik az oktató, nevelő munka benne.
Köszönetet mondunk valamennyi dolgozónak, hisz nagy kockázattal végzik felelős és gondos munkájukat!
Intézményünkben a szigorú szabályok továbbra is érvényesek: szülő nem mehet be az iskolába, aki belép, annak természetesen a kézfertőtlenítés és a maszk használata kötelező. A bejelentett szigorítások továbbra sem teszik kötelezővé az iskolai közösségi terekben a maszk hordását, azonban a kialakult helyzetre való tekintettel intézményünk vezetése erőteljesen javasolja az iskolai közösségi terekben a szájat, orrot takaró maszk viselését.
Intézményünk dolgozói igyekeznek ebben példát mutatni. Kérünk mindenkit, hogy a saját és környezete egészségének megóvása érdekében tegyen meg minden tőle telhetőt! Amennyiben a helyzet, vagy egyes kollégáink egészségi állapota azt megkívánja – és azt kérik a diákoktól - egyes tanórákon is elvárás lesz/lehet a maszkviselés.
Igyekszünk vigyázni egymásra, és mindenkire!

Gyülekezetünk e-mail címe: veroce@reformatus.hu
Gyülekezetünk honlapja: https://honlap.parokia.hu/lap/veroceref/cikk/mutat/aldas-bekesseg-2/
Gyülekezetünk facebook oldala:
https://www.facebook.com/groups/138596957546781

Az irodában délelőttönként ügyeletet tartunk, ha valaki feltétlenül személyesen szeretne intézni valamit, várjuk szeretettel!

Istentiszteltek, lelki alkalmak a zárlat alatt:
Templomi istentiszteletet nem tarthatunk, ezért a vasárnapi istentisztelteket a You Tube csatornán tudjuk megnézni.
Az istentisztelet linkjét vasárnap reggel kiteszem gyülekezetünk facebook oldalára. Ott rákattintva kezdődik a levetítés. A gyermek istentisztelethez linket küldünk annak, aki kéri. Kérem, hogy igyekezzünk valóban istentiszteleten lenni. Ha lehet, ne munka, főzés… közben menjen háttérzajként, hanem üljünk le, és figyeljünk oda, mintha a templomban lennénk. Köszönöm! Bár hiszem, hogy ezzel magát Istent tiszteljük meg! Kérem, ha valaki nem tudja interneten követni az istentiszteletet, szóljanak, jelezzenek. Ahogy tudunk, segítünk.

Bibliaórát, vagy kátéórát sem tartunk mostanában. Amint lehet, igyekszünk megtartani minden soron következő alkalmat.
De izgalmas kérdés, hogy hogyan lesz az advent és a karácsony? Senkinek sincs erre biztos válasza.
Amit biztosan tudunk: advent első vasárnapján még nem lesz templomi istentisztelet. Ezért az advent első vasárnapjára tervezett úrvacsorát most elhagyjuk. Advent vasárnapjain szoktak felkészülni gyülekezetünk gyermekei a karácsonyi gyermekműsorra. S közben azt sem tudjuk bizonyosan, hogy karácsonykor összegyülekezhetünk-e?! És hasonlóan az időseket is adventben szoktuk kicsit megvendégelni és megajándékozni. És most ezt sem tudjuk. De úgy készülünk, hogy ha lehet, akkor minden rendre összeálljon. Így készülünk arra, hogy amint lehet, ha szigorú szabályok közt is, tartunk templomi istentiszteletet. A gyermekeket és az időseket is, ahogyan szoktuk megajándékozzuk, még ha más módon kell is ezt tegyük, mint szoktuk.

A konfirmálandókat keressük.
A most 8. osztályosok konfirmációja lesz jövő tavasszal. Kérem, hogy jelezzék, ahol a családban van 8.-os ifjú.
Konfirmálhatnak felnőttek is, akiknél ez valamilyen okból elmaradt (akár keresztséggel együtt). Akik ez iránt érdeklődnek, azokat kérem, hogy keressenek meg valamilyen úton.

Gyülekezetünknek új bankszámlája van!
Megnehezült a banki ügyintézés, miután bankfiók nélkül maradt településünk. Hogy kicsit könnyebb (és olcsóbb is) legyen banki pénzügyeink intézése, a K&H váci fiókban nyitottunk új számlát. Régi számlánk ez évben még megmarad, de azt kérjük, hogy aki utalni szeretne gyülekezetünk számára, az használja új számlánkat, melynek számlaszáma:

10401103-50526978-77661007

Utalhatja egyházfenntartói járulékát, a vírus miatti zárlat miatt elmaradt perselypénzét, adományát Isten dicsőségére, templomunk fenntartására (fűtésére (ami vasárnaponként 5000-20000Ft.), amikor van istentisztelet), egyéb beruházási munkákra (melléképület betonozása (kb. 40.000Ft), volt terasz födémének további szigetelése kb. 120.000Ft.)…) karácsonyi csomagokra gyermekeknek és időseknek.

Köszönettel fogadjuk, ha valaki az egyházfenntartói járulékát rendszeres havi utalással küldi. Számlavezető pénzintézetében, vagy internetbankjában tud erről rendelkezni. Ha valaki még nem fizette be idei fenntartói járulékát, kérjük, hogy tegye meg mielőbb. A járulék mértéke idén még 10.000Ft, illetve nyugdíjasoknak 6.000Ft. Természetesen elfogadunk ennél többet, hiszen ez az összeg nem fedezi gyülekezetünk mindennapi kiadásait.

Böttger Antal lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 43, összesen: 402443

  • 2024. szeptember 23., hétfő

    Rácz József tolnai esperes és felesége huszonöt éve, Patai István tiszteletbeli főgondnok harmincöt éve szolgál Dunaszentgyörgyön, a gyülekezet most a...
  • 2024. szeptember 22., vasárnap

    Interjú Káli-Horváth Kálmán képzőművésszel, a nemrég megjelent A cigányok pasztorációjának teológiája című könyvéről.
  • 2024. szeptember 20., péntek

    Visky Andrásnak, az élő Ige éve fővédnökének írása
  • 2024. szeptember 20., péntek

    „Egeknek egei – A gondolat festett terei” címmel nyílt időszaki kiállítás Gyarmathy Tihamér avantgárd festőművész képeiből a budapesti Bibliamúzeumban...
  • 2024. szeptember 19., csütörtök

    A Szentírás Szövetség és a Református Pedagógiai Intézet pályázata 1-8. osztályosoknak.
  • 2024. szeptember 18., szerda

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Kaczor Dorottya csengő hangú népzenész. Élete alapja viszo...
  • 2024. szeptember 17., kedd

    Közel negyven éves vezetése alatt a kecskeméti Ráday Múzeum több lábon álló professzionális intézménnyé vált, szervezői munkáját idén Móra Ferenc-díjj...
  • 2024. szeptember 16., hétfő

    Hálaadó istentiszteleten ünnepelték a szolnoki reformátusok templomuk és a parókia felújítását szeptember 14-én, szombaton.
  • 2024. szeptember 16., hétfő

    Elődje futását szeretné folytatni a Pozsonyi úton, ebben támogatja a gyülekezet is. Beiktatták új szolgálati helyére Kovách Tamás lelkipásztort.
  • 2024. szeptember 16., hétfő

    Önkéntesek jelentkezését várja az árvízi védekezéshez a fővárosban a Magyar Református Szeretetszolgálat. A munkálatokat adományainkkal is támogathatj...