Nyomtat Elküld Olvasási nézet

"Boldog az az ember, akinek te vagy ereje, aki a te utaidra gondol." (Zsolt 84,7)

Kedves Testvérek!
Istentiszteleti alkalmaink az online térben maradnak már idén. Így lesz ez vasárnaponként, és az ünnepekben is.

De hogy beszélgessünk is: szerdánként este 6-kor egy beszélgetést tartok a Zoom program használatával. Így most szerdán is már várlak benneteket úgy, hogy aki szeretné részt venni ebben kérem, hogy küldje meg e-mail címét a veroce@reformatus.hu -ra szerda 16-óráig. Témánk, az előző vasárnapi igehirdetés bibliai szakasza lesz, így most szerdán Anna története, Sámuel születése.

Karácsonyi könyv és -ajándékvásárt tartunk december 12-én 12-15 óra között gyülekezeti termünkben. A könyvajánlót Szabó Károly presbiter testvérünk teszi fel ide és a honlapra is rövidesen.

Köszönöm, akik gyülekezetünk anyagi fenntartásában részt vesznek. Vasárnap hirdettem az adakozás több lehetőségét (szükségét). Röviden összefoglalom.
Egyházfenntartói járulék: Aki még nem fizette be az idén, kérjük, hogy tegye meg mielőbb.
Persely: Mintha járnánk templomba, szánjuk oda perselypénzünket is, mint Urunk iránti hálánk áldozatát.
Adomány karácsonyi csomagokra: Mint minden évben most is készülnek a csomagok a gyermekeknek és az időseknek is. A kiosztás lesz más, mint szokott lenne, de el nem hagyjuk.
Adomány parókia födémének szigetelésére: Egy szakaszon (50m2) csak egy sor szigetelés van. Ezt szeretnénk még egyszer leteríteni. Ehhez szükségünk van még kb. 100 000 Ft-ra (hogy ne a padlást fűtsük).
Adomány templomi párnákra: szeretnénk, hogy mikor újra tudunk templomi istentiszteletet tartani, akkor legalább 2 soronként párnán ülhessünk a templompadokban. Ennek költsége kb 4-5000 Ft. padonként. Erre keretünk nincs. Ám, ha az egy padban ülők apránként befizetik a maguk sorát, akkor télre, tavaszra, (nyitásra?) meg tudjuk vásárolni a szivacsokat. Huzatanyagot kaptunk ajándékba. Ha meglesznek a szivacsok, akkor már csak rá kell varrjuk (aki tud varrni és vállal egy párat) a huzatot.

BEFIZETNI: bármit lehet banki átutalással (K&H), és készpénzben is.
Számlaszámunk: 10401103-50526978-77661007
(Utalás esetén, kérjük írják a közlemény rovatba, hogy mire szánják: fenntartói járulék, persely, adomány valamire...)
Irodai ügyelet e héten: december 9-én 9-11 óra közt, és december 12-én 12-15 óra közt. Aki máskor jönne kérjük telefonon egyeztessen előzetesen.

Köszönjük adományaikat. Hordozzuk imádságban gyülekezetünket, alkalmainkat, és anyagi életünket is. Imádkozzunk a betegekért, Intézményünk dolgozóiért és tanulóiért.
Urunk vigyázzon valamennyiünkre!

Böttger Antal lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 79, összesen: 356548

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.