Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Húsvét előtt...

Az egyházi intézmények dolgozóinak szervezett jótékonysági bál március 31-én pénteken 18 órakor kezdődött. Belépő jegyet bár nem kellett senkinek venni, de illő volt hozni tombola nyeremény-tárgyat.

A Csermely kórus rendhagyó műsor összeállítással lepte meg a közönséget. Nosztalgikus rock and roll dallamok hangzottak el Nagy Tibor iskolaigazgató, kántor-kórusvezető vezetésével. Little Eva: Locomotion, Ronettes: Be my baby, Elvis Presley: The american trilogy című dalokat a kórus angol nyelven énekelte igen nagy sikert aratva.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szabó András polgármester (presbiter), valamint Vincze László alpolgármester úr.
A vacsora szürke marhából készült csodálatosan finom pörkölt volt, s házi sütemények is kerültek az asztalra. Italról mindenki maga gondoskodott. 
A talp alá való zenét Nagy Tibor szolgáltatta, ezúttal is bizonyítva milyen otthonosan mozog a legkülönbözőbb zenei műfajokban. Az est hangulata kiváló volt. Ez nem volt meglepő, hiszen a gyülekezet már sokszor bebizonyította, hogy szeret és tudja magát közösségben jól érezni. Fiatalok, idősebbek elfeledve a hétköznapok nehézségeit, gondjait: fergetegesen, felszabadultan táncoltak, szórakoztak.
A borárverésből és tombolából 200 000 Ft tiszta haszon részben a Temetőért és Templomért Alapítvány kasszáját gyarapítja, míg a másik fele az általános iskola tanulóinak erdélyi utazásához járul hozzá.
Másnap szombaton került sor a templomtakarításra és a templom környékének rendbehozatalára, parkosítására. Intézményi dolgozók, szülők, gyerekek, nagy lelkesedéssel fogtak hozzá a munkához. Ilyen magas létszámot még sosem tapasztaltunk hasonló alkalommal. A szorgalmasan dolgozóknak délben ebéd is jutott az asztalra.
Vasárnapra már minden ragyogott, s virágok virultak a templomkertben. Virágvasárnapot ünnepelt a gyülekezet. (A virágvasárnapi istentisztelet meghallgatható itt!)

Istentisztelet után a nyolcadikos diákok a hagyományokat követve fákat ültettek a templomkertben.
Ezt követte a gyülekezeti teremben lévő süti-vásár, amit a Nőszövetség szervezett. A nőtestvérek most is kitettek magukért, süteményeik pillanatok alatt gazdára találtak. A bevételt a nyári sárospataki kirándulásra és karitatív célokra fordítják.

SnéJKlára

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 129, összesen: 606017

  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.