Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Márciusban két program

Húsvéti készülődés és főzőtanfolyam a Nőszövetségben

Március hónapban két programot is kínált tagjainak a Nőszövetség...
A hónap első szerdai összejövetelén a Váradiné Vajas Katalin vezette áhítat a Biblia-olvasás hatására hívta fel a nőtestvérek figyelmet. Egy szemléletes történet kapcsán meggyőzte a hallgatóságot arról, hogy a Biblia olvasása mennyire lelket emelő, tisztító, átmosó hatású lehet még akkor is, ha olykor nem értjük meg teljesen, vagy nem tudjuk azt később pontosan felidézni emlékezetünkben.

A húsvéti készülődés során előkészítésre került a hagyománynak számító süteményvásár.

Az április 6-i kirándulás részletes programját Kocsis Gábornéismertette.

A húsvéti ünnepi asztalra színes textilekből színpompás, mutatós tojásokat, nyuszikat varrtak a nőszövetség ügyes kezű tagjai.

Március második szerdáján első alkalommal került megrendezésre a főzőtanfolyam. Elsőként a Sarepta konyhafőnöke: Bolyhos Erzsébet főzött a résztvevők bevonásával. Sertés szűzérmék tavaszi zöldségágyon volt a menü. A parókia konyhájában népes csapat szorgoskodott az alapanyagok előkészítésénél. A férfipártoló tagok közül is sokan eljöttek, ők leginkább itallal kedveskedtek a nőtestvéreknek, valamint a terítésnél szorgoskodtak. A könnyű, finom vacsora nagyon jól sikerült, mindenki elégedetten és jó hangulatban falatozott. Sokan már azon tanakodtak, milyen menüvel rukkoljanak elő, ha rájuk kerül a sor...

A Vácrátótra és Gödöllőre tervezett kirándulásra várjuk a jelentkezőket minél hamarabb Kocsis Gáborné tanárnőnél illetve a parókián!

Somodiné Jánosi Klára

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 6, összesen: 605894

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.