Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Húsvéti imádság

Mennyei jó Atyánk, Istenünk Jézus Krisztus által!

Szívünk mély hódolatával és alázatával állunk meg most felséges színed előtt ebben az ünnepi órában. És áldunk és magasztalunk Téged, ki ura vagy nemcsak az életnek, de ugyanakkor a halálnak is. Aminek bizonyítéka a tátongó üres sír, ami bár lehet vita tárgya, de ami mégis valóság a mi Urunk Jézus Krisztus feltámadása által. Magasztalunk Téged, Istenünk a húsvét diadaláért, az élet győzelméért a halál ellenében, hisz az első húsvét óta tölthet el bennün­ket a biztos reménység, hogy a halál egy legyőzött ellen­ség.

Add, hogy Szent Lelked által ezt a csodálatos evangé­liumot magunkévá tudjuk tenni és tudjunk ezért Téged, mennyei Atyánkat tiszta szívből dicsérni és magasztalni. Segíts Istenünk, hogy így lásson meg és így ismerjen meg Téged minden nép és minden nemzet s így féljen Téged minden te teremtményed. Szent Lelked által adj elegendő hitet és Beléd vetett reménységet, hogy hitünk szemével tudjuk meglátni a feltámadott Úr Jézus Krisztust, aki fel­támadása által a halált egy legyőzött ellenségévé tette. De aki megígérte, hogy aki hisz Benne, annak örök életet ad.

Istenünk, jó Atyánk! Segíts bennünket, hogy e felsé­ges hitre mi magunk is eljuthassunk, és hálával áldozzunk Neked a húsvét diadaláért, azért a győzelemért, melyet a mi Urunk Jézus Krisztus szerzett meg, s amely győzelem­ben mi is részt kapunk. Hisz az Ő feltámadása a mi feltá­madásunk dicsőséges záloga is egyben. Közöld velünk Szent Lelkedet, hogy Általa hitünk erősödjön, hogy hinni tudjunk a test feltámadásában, s azt követően az örök élet­ben, annak boldogságában. E célból hirdettesd Igédet e mai napon is, hogy hallgassuk az élet megtartó szavát, amely vigasztalólag és bátorítólag hathat életünk minden­napjaira.

Lelked által tégy bölccsé és engedelmessé Igéd befo­gadására, valamint szenteld meg szívünket, hogy Igédet engedelmesen és alázattal befogadjuk, valamint segíts an­nak megtartásában és megcselekvésében. A feltámadott Úr Jézus érdemére tekintve kérünk, hallgasd meg könyör­gésünket.

Ámen

Timár Zsolt

(Útravaló - Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye kiadványa 2008

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 57, összesen: 605356

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...