Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Húsvéti imádság

Mennyei jó Atyánk, Istenünk Jézus Krisztus által!

Szívünk mély hódolatával és alázatával állunk meg most felséges színed előtt ebben az ünnepi órában. És áldunk és magasztalunk Téged, ki ura vagy nemcsak az életnek, de ugyanakkor a halálnak is. Aminek bizonyítéka a tátongó üres sír, ami bár lehet vita tárgya, de ami mégis valóság a mi Urunk Jézus Krisztus feltámadása által. Magasztalunk Téged, Istenünk a húsvét diadaláért, az élet győzelméért a halál ellenében, hisz az első húsvét óta tölthet el bennün­ket a biztos reménység, hogy a halál egy legyőzött ellen­ség.

Add, hogy Szent Lelked által ezt a csodálatos evangé­liumot magunkévá tudjuk tenni és tudjunk ezért Téged, mennyei Atyánkat tiszta szívből dicsérni és magasztalni. Segíts Istenünk, hogy így lásson meg és így ismerjen meg Téged minden nép és minden nemzet s így féljen Téged minden te teremtményed. Szent Lelked által adj elegendő hitet és Beléd vetett reménységet, hogy hitünk szemével tudjuk meglátni a feltámadott Úr Jézus Krisztust, aki fel­támadása által a halált egy legyőzött ellenségévé tette. De aki megígérte, hogy aki hisz Benne, annak örök életet ad.

Istenünk, jó Atyánk! Segíts bennünket, hogy e felsé­ges hitre mi magunk is eljuthassunk, és hálával áldozzunk Neked a húsvét diadaláért, azért a győzelemért, melyet a mi Urunk Jézus Krisztus szerzett meg, s amely győzelem­ben mi is részt kapunk. Hisz az Ő feltámadása a mi feltá­madásunk dicsőséges záloga is egyben. Közöld velünk Szent Lelkedet, hogy Általa hitünk erősödjön, hogy hinni tudjunk a test feltámadásában, s azt követően az örök élet­ben, annak boldogságában. E célból hirdettesd Igédet e mai napon is, hogy hallgassuk az élet megtartó szavát, amely vigasztalólag és bátorítólag hathat életünk minden­napjaira.

Lelked által tégy bölccsé és engedelmessé Igéd befo­gadására, valamint szenteld meg szívünket, hogy Igédet engedelmesen és alázattal befogadjuk, valamint segíts an­nak megtartásában és megcselekvésében. A feltámadott Úr Jézus érdemére tekintve kérünk, hallgasd meg könyör­gésünket.

Ámen

Timár Zsolt

(Útravaló - Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye kiadványa 2008

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 305, összesen: 614914

  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.