2016. március 15. Ünnepi Istentisztelet

"Az Úr pedig Lélek, és ahol az Úr Lelke, ott a szabadság" 2 Kor 3,17

2016. március 15-én, gyülekezetünk Ünnepi koszorúzó Istentiszteleten emlékezett meg az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharcról, és gyülekezetünk egykori lelkészéről, Csuthy Zsigmondról, aki kiállt a szabadságért, és a szabadságharc leverése után, hazafias magatartása miatt mártíromságot szenvedett.

Nagytiszteletű Márkus Gábor, gyülekezetünk lelkipásztora, igehirdetésében arról beszélt, hogy Isten az embernek teljes szabadságot adott, és nekünk kell eldöntenünk, hogy az Úr útján akarunk-e járni, emberek akarunk-e maradni az embertelenségben.

Ha igen, naponta kell keresnünk Jézus Krisztust. Úgy kell élnünk, hogy életünkön meglátszódjon, mi Krisztussal járunk. A világ a templomba járó embertől példaképet vár. Az igazi szabadsághoz Isten lelke tud elvezetni: „Az Úr pedig Lélek, és ahol az Úr Lelke, ott a szabadság" Elmondta, hogy békés körülmények között is van rabság, és ez a megkötözöttség. Imádkozzunk a megkötözött emberekért, hogy ők is megtapasztalhassák az igazi szabadságot. Bemutatta Csuthy Zsigmond életútját, aki példaképpé vált, mert megmaradt Krisztus szabadságában, és a saját érdekeit, háttérbe tudta tenni. Úgy, mint az aradi vértanúk, akiknek erejét szintén az Isten Szent Lelke adta.

Molnár Lajos gyülekezetünk presbitere, az ünnepi Istentiszteleten, elszavalta Sánta J Ede „Magyar vagyok" c. versét.  Az Istentiszteletet követően, a résztvevők kivonultak Csuthy Zsigmond emléktáblájához, ahol gyülekezetünk nevében Szabó Zoltánné gondnok presbiter, Szekeres Jánosné presbiter, és Ladányi Károly iskolaügyi gondnok presbiter helyezte el az emlékezés, és tisztelet koszorúját. (szk)

 

 

pic_imgp8142.jpg pic_imgp8143.jpg pic_imgp8146.jpg
pic_imgp8147.jpg pic_imgp8149.jpg pic_imgp8150.jpg
pic_imgp8153.jpg pic_imgp8154.jpg pic_imgp8156.jpg
pic_imgp8158.jpg pic_imgp8162.jpg

Vissza az oldalra

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 461, összesen: 384773

  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.
  • 2024. július 10., szerda

    Önismeret és párkapcsolati kérdések színházzal és pszichológiával