Nyomtat Elküld Olvasási nézet

A megelevenítő beszéd

Február 2.-a jeles ünnepnappá lehetett a Soroksári Református Egyházközség életében. Hivatalosan is új beosztott lelkész szolgálatba állásáért adott hálát a gyülekezet. Az ónos eső okozta nehézségek ellenére is sokan gyülekeztek egybe, hogy Kiss Katalin lelkipásztor első vasárnapi szolgálatát meghallgassák a Hősök tere 11. szám alatti templomunkban. Nagytiszteletű asszony először a jól ismert példázatot olvasta fel Máté evangéliumából a Magvetőről. Igehirdetésének alapigéjéül a Zsoltárok könyve 119. részének, 50. versét vette: "Ez vigasztalásom nyomorúságomban, mert a te beszéded megelevenít engem."Az igehirdetés után úrvacsorai liturgia következett, amit férje, Nagytiszteletű Kiss Péter gyülekezetünk vezető lelkésze végzett.

Az úrvacsorai közösség után Kiss Péter lelkipásztor az Istentisztelet záró részében a hirdetéseket mondta el. Utolsó mozzanatként nagy örömmel jelentette be az ünneplő közösségnek, hogy a lelkészi hivatalba megérkezett dr. Szabó István püspök úr január 15-én kelt levele, amely a következőket tartalmazza:

Határozat

beosztott lelkész kirendeléséről

Előterjesztett kérésre, a Budapest-Déli Református Egyházmegye esperesének 26/2014. sz. javaslatára, az 1994. évi II. tv. 113§ (5) d) pontja szerinti kizárólagos hatáskörömben eljárva

Nagytiszteletű

Kiss Katalin

lelkipásztort, 2014. január 22-én kezdődő hatállyal. a BUDAPEST-SOROKSÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGBE, beosztott lelkészi szolgálatra kirendelem.

Életére, szolgálatára Isten áldását kívánom.

Budapest, 2014. január 15.                      Dr. Szabó István püspök

Lelkipásztorunk ezután felolvasta a Presbitérium 2014. január 30-án meghozott határozatát is, mely így hangzik:

12/2014. 01. 30. számú határozat: A Presbitérium 9 igen szavazattal, egyhangú döntéssel Isten iránti nagy hálával fogadja Főtiszteletű Dr. Szabó István püspök úr határozatát, melyben kirendeli Nagytiszteletű Kiss Katalin református lelkipásztort a Budapest-Soroksári Református Egyházközségbe beosztott lelkészi szolgálatra. Nagytiszteletű Asszony életére, szeretteire, a gyülekezetben végzett minden szolgálatára Urunk, Istenünk gazdag áldását kéri a Presbitérium.

Lelkipásztorunk nagy örömmel köszöntötte az egybegyűlteket, akik osztozni akartak ezen a Vasárnapon Kiss Katalin beosztott lelkészi kirendelésén. Elsőként székelyudvarhyelyi testvérgyülekezetünk a Bethlen-negyedi Egyházközség lelkipásztorának, dr. Bekő István Márton Nagytiszteletű úr köszöntő sorait ismertette meg az ünneplőkkel:

Budapest-Soroksári
Református Egyházközségnek.

Kedves Testvéreink!

Kedves Kiss Katalin Tiszteletes Asszony!

Pár napja érkezett hozzánk Kiss Péter lelkipásztor testvérünktől a hír, hogy Kiss Kata beosztott lelkészi kinevezést kapott a soroksári gyülekezetbe. Testvérgyülekezetként, a Hargita aljából mi is együtt örvendünk veletek.  Feleki Ibolya presbiter testvérünk képviseli közöttetek egyházközségünket, és általa juttatjuk el hozzátok jókívánságunkat.

Mindenekelőtt lelkésznőtöknek, Katának kívánunk erőt a munkáihoz, áldást a szolgálathoz. Kívánjuk, hogy mindenkoron hűségesen hirdessed bibliai alapon álló református hitünket! Drága kincsünk ez, amelyet elődeink oly sokatmondó tömörséggel foglaltak össze az evangéliumok alapján: egyedül az írás, Krisztus, kegyelemből, hit által, és egyedül Istené a dicsőség! Hisszük, hogy Istennek terve van református népünkkel, s legyél te is e tervben áldott szolgálattevő!

Kedves Gyülekezet! Lelkésznőtök eddig is közöttetek volt, mint lelkipásztorotok felesége. Eddig is kivette részét a gyülekezeti teendőikből, mint tiszteletes asszony. Mostantól úgy szolgál közöttetek, mint különlegesen megbízott lelkész, akinek feladata Isten igéjét szólni, és a soroksári nyájat pásztorolni. Legyen a szolgálata áldássá közöttetek, hogy ti erősödjetek a hitben, növekedjetek a szeretetben és békességben!

Testvéri szeretettel köszöntelek benneteket a Székelyudvarhely Bethlen-negyedi

Református Egyházközség nevében,

Székelyudvarhelyt, 2014. január 28-án

Dr. Bekő István Márton

lelkipásztor

A következő köszöntésre Szabó Emőkét kérte fel lelkipásztorunk, aki az ifjúság nevében Wass Albert Imádság című versét szavalta el mindannyiunk örömére. Egyházközségünk Osváth Viktor énekkara a 134. jól ismert zsoltár Ádám Jenő által háromszólamra írt művével köszöntötte Kiss Katalin lelkipásztor asszonyt.

 

A köszöntéseket lelkipásztorunk szavai zárták, aki köszöntőjében személyes szavakkal emlékezett meg az eddig közösen megtett több, mint egy évtizednyi szolgálati időről és Jézus Urunk szavaival áldotta meg Kiss Katalin beosztott lelkészt, a Máté evangéliuma 11. rész, 28-30. verseivel: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket. Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű." Az áldás után lelkipásztorunk a gyülekezet ajándékaként egy Károli-Bibliát adott át lelkipásztor asszonynak, kívánva, hogy az élő Ige, Isten szava elevenítse meg életét szolgálatát mindenkor itt Soroksáron. A Bibliát Bucur Ibolya női körünk tagjának kézimunkája díszíti.

Nagy meglepetésre gyülekezetünk legidősebb még aktíván szolgáló presbitere, Kenyő Miklós kántorunk virágcsokorral a kezében lépett az Úrasztalához, és szívből jövő jókívánságaival, és a szép csokor átadásával örvendeztette meg a láthatóan elérzékenyülő lelkipásztor asszonyt. A virágcsokron egy bátorító, erősítő igevers volt olvasható, amit Pál apostol írt ifjú szolgatársának: "Szolgálatodat teljesen betöltsd."II. Timótheus 4. rész, 5. vers.

Kívánjuk Nagytiszteletű Asszony életére, szeretteire, minden Soroksáron végzett szolgálatára Urunk, Istenünk gazdag áldását! Legyen egyedül Istené a dicsőség!

Kiss Péter lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 75, összesen: 1441403

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.