Nyomtat Elküld Olvasási nézet

A nyertes pályázatról röviden...

A TÁMOP 3.1.4.-08/2-2009-0116 jelű Kompetencia alapú oktatással a fejlődő iskoláért című pályázat megvalósítása a Kunhegyesi Református Általános Iskolában


Bevezetésre került a matematika kompetenciafejlesztő programcsomag 2. és 7. osztályban, a szövegértés-szövegalkotás programcsomag a 3.b osztályban, élő idegen nyelv (angol) programcsomag 4. és 5. osztályban,  az életpálya-építés programcsomag 6. osztályban.

7. osztályban vezettük be a tantárgytömbösített oktatást matematika és magyar nyelv és irodalom tantárgyakból, az Ember a természetben műveltségterület tantárgyi bontás nélküli oktatására 6. osztályban került sor.

A bevont órák 25%-a digitális eszközök alkalmazásával zajlik, ennek érdekében 3-3 db tévét és DVD lejátszót, 1 db interaktív táblát és 2 db projektort vásároltunk a meglévő eszközeink mellé.  Még további eszközbeszerzésekre is sor kerül.

A pályázat keretében megvalósítottunk egy négy hétig tartó hitélet projektet, amely 2009. november 27-én kezdődött a 160 versenyző részvételével lebonyolított országos adventi szavaló- és dicséreténeklő versennyel. Ezt követően tantárgyi órák, délutáni programok, vetélkedők, kiállítás keretében Kálvin János életével, munkásságával foglalkoztak a tanulók.

További témahét, modul, önálló innováció kidolgozása is szerepel a feladatok között.

A pedagógusok nyílt órákat tartottak: óvónők részére 1. osztályban, szülők részére 2. osztályban, kollégák részre 7. osztályban.

A napi munka mellett a bevont pedagógusok  6 db 30 órás továbbképzésen vesznek részt, a teljes tantestület pedig 2x30 órás képzést végzett.

A pályázat maradéktalan végrehajtása nagy kihívást, sok pluszmunkát jelent az intézmény dolgozói részére, viszont az újfajta munkaformák kedveltek a tanulók körében, nagyobb hatékonysággal, szívesen és egyéni tempóban végzik a feladatok megoldását.

Baranya Pálné Igazgató

(100113--)

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 234, összesen: 614843

  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.