Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Bravúros és újszerű

Egyházközségünk Csermely kórusát és a Pátria Alapfokú Művészetoktatási Intézmény ifjú néptáncosait is meghívta a Borgia együttes arra a nagyszabású produkcióra, amelyen saját szerzeményeiket, népdal-feldolgozásaikat mutatták be az énekkarral és a táncosokkal közösen.
A műfajok harmonikus összehangolását megálmodott műsor megvalósulására Kétpó határában a III. Jász-Kun Szalán , a Magyarok Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hagyományőrző Találkozóján került sor.
Nem kis szervezőmunka, próba előzte meg az izgalmasnak ígérkező produkciót.
Hasonló próbálkozásra már sor került két évvel ezelőtt a Kunhegyesi Művelődési Központ színháztermében. Táncosoknak, énekkarosoknak, az együttes tagjainak nagyon nagy élményt jelentett akkor is az örömteli együttműködés. Így aztán valóságos ujjongással fogadta a szereplőgárda az újabb közös munkálkodás lehetőségét!
A próbafolyamat is nagyon élvezetes volt, hiszen a rock zene elemeivel fűszerezett népdalok éneklése izgalmas, formabontó és újszerű volt .
Június 4-én késő délután izgalommal indult el busszal a népes kunhegyesi csapat .Az izgalom fő oka az volt, vajon hogy fogadja a közönség az újszerű hangzású népdalfeldolgozásokat. Az izgalom másik oka, vajon mennyire lesz jó a technika. A táncosok dobogójának összeszerelése bizony elég sok időt vett igénybe, így aztán a türelmetlenebb nézők közül néhányan elmentek... De akik maradtak, azok bizonyosan nem bánták meg, hogy megvárták a műsor kezdetét... A szép számú közönség lelkesen fogadta a műsort, amiben többek között felhangzott a vidék legjellegzetesebb nótája "Az én vagyok, én vagyok a kunsági fi.."
A műsor sikerét jelzi, hogy az esemény befejezését követően újabb fellépési lehetőségeket kapott az együttes...

(110609 - Sné J. Klára)

 

Az eseményről Dienes Attila készítette az alábbi fotósorozatot:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 263, összesen: 614872

  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.