Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Családi napon...

GYÜLEKEZETI CSALÁDI NAP

Hagyományteremtő céllal első ízben rendezte meg családi napját május 25-én, szombaton a Kunhegyesi Református Egyházközség Presbitériuma a gyülekezet intézményei, csoportjai, a gyülekezet tagjai részére.
A tíz órára hirdetett rendezvény helyszínén - a református iskola udvarán, sportpályáján, a csana területén, a templomkertben -  már nyolc órakor gyülekeztek a résztvevők. Méretes kondérokban feltették főni a vidék jellegzetes ételeit: birka-, csülök-, vaddisznópörköltet, babgulyást, slambucot, káposztáshúst, másutt csülök sült, illetve voltak, akik palacsintasütéshez készülődtek.
Még a program kezdete előtt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a háztáji program keretében átadta rászorulóknak a százezredik zsák vetőburgonyát. Az eseményen jelen volt Szőke András  színész, humorista és Bede Róbert, a TV Paprika szakácsa. 
Énektanulással hangolódott a gyülekezet a családi nap hivatalos megnyitó eseményére, az áhítatra. Nagy Kálmán lelkész a Zsoltárok könyve 133. igeszakasszal buzdította hálaadásra a hallgatóságot.Felemelő érzés volt, amint a több száz résztvevő elcsendesedve hallgatta az Úr igéjét, majd együtt mondta az Úrtól tanult imádságot. 
A műfüves pályán felállított színpadon elkezdődtek az intézmények, csoportok bemutatkozásai, műsorszámai: nagy sikerrel léptek fel a családi napközi kicsinyei, az iskola tanulói, a Sarepta idősek otthona és gondozási központ lakói és dolgozói, valamint a gyülekezet kórusa. A gyülekezeti nőszövetség süteményvásárt tartott.
A műsorfolyam egészen délutánig tartott. A gyerekek részére ugrálóvárakat, csúszdákat állítottak fel, és lovagolási lehetőség is volt.  
Közben fantasztikus illatok terjengtek, hisz sorra elkészültek  az ínycsiklandó ételek. S mivel a családi nap időpontja egybeesett a református egyház Szeretethíd programjával, s gyülekezetünk intézményei évről-évre részt vesznek ebben a programban, idén ételt osztottunk a szeretet jegyében. Több, mint négyszáz adag finom étel, s mintegy ezer palacsinta került éhes gazdájához, még ha időnként hosszú sorban állás volt is az ára.   
Istenünk számára kedves volt együttlétünk, hisz az országos esőzés ellenére a nap folyamán mindössze két alkalommal kaptunk kisebb záport, ami csak felfrissítette a résztvevőket, meg nem futamította. 
Ez a nap megmutatta a gyülekezet összetartó erejét, éreztük, milyen jó tagja lenni ennek az élő közösségnek. Kicsiktől a szép korúakig mindenki testben és lélekben gyarapodva, gazdagodva tért meg lakhelyére.   
Isten gazdag áldása kísérje a szervezők, résztvevők, munkálkodók, felajánlást tevők további 
Baranya Pálnéa kunhegyesi nőszövetség elnöke

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 238, összesen: 614847

  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.