Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Nőszövetségi választás

Nőszövetségi választás


A Kunhegyesi Református Nőszövetség mintegy kéthónapos működése során szép eredményeket, élményeket mondhat magáénak. A megalakulása során közösen megfogalmazott feladatokat, célokat eredményesen teljesítette.

A már közel harminc fővel működő szövetség az elmúlt időszakban sikeres ruhagyűjtési akciót szervezett, aminek során eljutottak az adományok az arra rászorulóknak. A magányos,idős emberek látogatását megkezdték a lelkes nőtestvérek, a rászorulók további felkutatása folyamatban van. A meghirdetett adventi képzőművészeti pályázat sikeresen bonyolódott le, mindenki tetszésére és megelégedésére. Az adventi vásárokból befolyó közel 50 000Ft-os bevétel minden várakozást fölül múlt.
2012. január 5-én esedékesé vált a szövetség vezetőségét, küldötteit megválasztani. A szavazás titkos volt. Íme az eredmény:
Elnök: Baranya Pálné
Titkár: Váradiné Vajas Katalin
Pénztáros: Fehérné Szendrei Ibolya

Küldöttek:
Országos küldött: Baranya Pálné
Kerületi küldöttek: Kis Vén Erika
és Váradiné Vajas Katalin,

Az újonnan megválasztott elnök-asszony ismertette az éves munkaterv tervezetét, amit aztán a tagok további remek ötletekkel egészítettek ki.
A sok kellemesnek ígérkező programból néhány: előadások, kirándulások, közös szalonnasütés, ajándékkészítés a konfirmandusoknak, húsvéti sütivásár, újabb képzőművészeti pályázat meghirdetése, testvérkapcsolat kiépítése egy már régen működő nőszövetséggel stb.


A találkozók lelki töltekezéséről minden alkalommal Váradiné Vajas Katalin lelkésznő gondoskodik. Az általa vezetett áhítatok mindig elgondolkodtatók, tartalmuk, mondanivalójuk mindenki számára aktuálisak. Az általa elkészített és feltálalt finom tea, s a csodás házi sütemények igazán nagy tetszést arattak a legutóbbi találkozó alkalmával is.
Vannak nőtársak néhányan, akik mindig meglepetést okoznak valami nagyon kreatív dologgal, finomsággal. Ilyen pl. Szekeres Ilike, aki már többször elkápráztatott bennünket kézügyességével: gyönyörű adventi koszorúkkal , asztali díszekkel, mézeskalácsból készített templommal, s most legutóbb az újévi malacfejeket megmintázó fonom pogácsájával.
Nagy Kálmán Nagytiszteletű Úr is megtisztelte jelenlétével összejövetelünket. Kifejezte jókívánságait, büszkeségét, s felajánlotta támogatását, pártoló tagságát.
Az újév első gyűlését, a frissen megválasztott vezetőket egy finom hidegtál közös elfogyasztásával és egy pezsgős koccintással ünnepeltük meg. BÚÉK !

(120106-Sné Jánosi Klára)

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 271, összesen: 614880

  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.