Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Nyolcadszor..!

Az Adventi Országos Zsoltár- és dicséreténeklő versenyről...

Nyolcadik alkalommal adott helyet a Kunhegyesi Református Általános Iskola országos zsoltár és dicséreténeklő versenynek! Debrecenből, Mezőtúrról, Szentesről, Nagykőrösről, Nyíregyházáról, Tiszakécskéről, Karcagról, Túrkevéről, Mátészalkáról, Dévaványáról ,Vésztőről érkeztek a diákok, kísérőikkel, felkészítő tanáraikkal Kunhegyesre. Valósággal megtelt városunk főtere a fiatalokkal, kísérőikkel. s az őket szállító járművekkel.

A verseny megnyitója templomunkban volt, ahol Nagy Kálmán igazgató-lelkész , valamint Baranya Pálné iskola-igazgató köszöntötte, mutatta be a vendégeket. A vendégek köszöntését követő áhítaton a Tiszántúli Református Egyházkerület Püspöki Hivatalának főjegyzője, Derencsényi István szolgált, aki elhozta Dr. Bölcskei Gusztáv püspök úr üdvözletét s jókívánságait.

A dicséreténeklő verseny két korcsoportban zajlott. Én a 4. korcsoport zsűrijében voltam harmadmagammal Imre Péterné és Simainé Kun Ilona Csermely kórustag-társammal.

A versenyen voltak kötelező( 243. 370. 372. 445. 457.) és szabadon választott dicséretek A kötelezők közül a 457. volt a legnépszerűbb. E korcsoport (7-8. osztályosok) mezőnyében a lányok voltak abszolút többségben, de az egyetlen fiatalember is becsülettel helytállt.

Rendkívül színvonalas verseny volt! Kevés baj volt a intonációval, az érthető szövegmondással. Kisebb probléma csupán az izgalommal és a megfázásokból adódó rekedtes hangszínekből adódott. Határozott, kulturált, átélt, szép előadásokban gyönyörködhettünk. A zsűrinek tehát (mint mindig...) nehéz dolga volt, hiszen a közel azonos színvonalú produkciók közül kellett kiválasztani a 6-7 legjobbat a 18 közül.

A döntésben végül az volt a fő szempont, mennyire szólt szívből az ének, s mennyire illett jól e műfaj az előadó hangszínéhez, egyéniségéhez. Az eredmény rendhagyóra sikeredett, hiszen két-két énekes nyert dobogós helyezést, valamint egy különdíj is kiadásra került!

Az eredményhirdetésen az első helyezetteknek lehetőségük volt elénekelni versenydalaikat, ami a csodálatos akusztikájú templomunkban fenségesen szólt. Kertes Fruzsina csodás éneke könnyet csalt szemünkbe... Szívből gratulálok a magam és zsűritársaim nevében minden versenyzőnek és felkészítő tanárnak!

Eredmények a 4. korcsoportban.
1.Kertes Fruzsina Mátészalka , felkészítő tanára. Balogh Ferencné
1.Kaszoni Péter Debrecen , felkészítő tanára. Kurgyisné Nagy M. Zsuzsa    
2.Lövei Lili Mezőtúr ,felkészítő tanára. Seres Attiláné
2.Bíró Szabina Mezőtúr, felkészítő tanára: Seres Attiláné
3.Kiss Eszter Mátészalka , felkészítő tanára: Balogh Ferencné
3.Giricz Tamara Dévaványa, felkészítő tanára: Gecseiné S. N. 
különdíj: Demeter Patrícia Tiszakécske, felkészítő tanára: Papp Ágnes

Somodiné Jánosi Klára
(a Kunhegyesi Általános Iskola ének-dráma szakos tanára, a Csermely kórus tagja)

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 274, összesen: 614883

  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.