Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Ünnepi istentiszteleten állampolgársági eskü

A 151. számú dícséret eléneklésével kezdődött ünnepi istentiszteletünk, majd Nagy Kálmán lelkipásztorunk keresztelte meg gyülekezetünk legfiatalabb tagját, a kis Hunort. Kérte Urunkat, hogy áldja és szentelje meg e gyermeket, nevelje őt szüleinek örömére, anyaszentegyházunk díszére, a mi magyar hazánk hasznos polgárává.

Pocsai Vince a Makkosjánosi testvérgyülekezetünk lelkésze hírdette Istenünk Ígéjét Józsué 10:8 verse alapján. Többek között a küldetésről, mindannyiunk Urunktól kapott küldetéséről beszélt, amit mindenkinek fel kell ismerni, s tálentumaival a legjobban teljesíteni.

Ezt követően került sor az ünnepélyes állampolgársági esküre, amelyet Kárpátaljáról és Délvidékről érkező magyar testvéreink Szabó Ildikó közjegyző előtt tettek le. Az eskü szövegét Szabó István polgármesterünk mondta elő. Esküt tettek: Lódi Gáspár és felesége Lódi Etelka, Lódi Miklós és felesége Lódi Ilona, Pocsai Vince és felesége Pocsai Ibolya, Mészáros Tibor és felesége Mészáros Tünde, valamint gyermekeik Mészáros Dorián, Mészáros Liliána, Szász Sándor és felesége Szász Lívia, valamint gyermekeik Szász Richárd, Szász Dominika.

A hivatalos rész után Magyar György igazgatóhelyettes Babits Mikály Áldás a magyarra című versét mondta el a tőle megszokott színvonalon, majd gyülekezetünk énekkara egy alkalomhoz illő kórusművet adott elő, refjénjében hangsúlyozva, szinte belénk súlykolva: ennek a hazának a gyermekeivel bármi is történt, vagy fog történni életünk során, "mi egy vérből valók vagyunk...!"

Az istentisztelet végén lelkipásztorunk a "gyülekezet fogadott gyermekeivé" avatta a magyar állampolgárságot megszerző, s ezt ünnepélyes esküvel megerősítő testvéreinket.

Az állampolgársági esküről készült videó ide kattintva megnézhető!

(120603-szala)

Az Istentisztelet és az eskütétel meghallgatható a csatolt dokumentumoknál

 

 

 

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 265, összesen: 614874

  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.