2010. január 22., péntek - Szabó László Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Imahét Keresztúron is

Testvérgyülekezetünk lelkipásztora január 21-én az unitárius templomban szolgál!

Székelykeresztúron imahét január 14-24 között:

Vasárnap a Fiat­fal­ván tartott imaheti istentisztelettel, az öt gyülekezet részvételével indult a székelykeresztúri imafüzér. Ma a római katolikus templomban Medve József református lelkész és Mikó A­mália unitárius segédlelkész, holnap  a református kö­zösségben Kovács Péter plébános és Bart­ha Alpár u­ni­tárius lelkész, csütörtökön az unitárius templomban Páll At­tila Csaba református lelkész és Antal Zoltán es­peres, testvérgyülekezetünk lelkipásztora végzi az igei illetve imaszolgálatot. Pénteken Betfalván Lakatos Sándor unitárius lelkész és Mikó Ferenc segédlelkész szolgálatával ér véget az ökumenikus imahét. Az autóbusz naponta fél 6-kor indul.

Imanyolcad
1. nap: Dicsőítsük azt, Aki nekünk az élet és a feltámadás ajándékát adja. „Mit keresitek a holtak között az élőt?" (Lk 24, 5)
2. nap: Hogyan osztjuk meg hittapasztalatainkat másokkal?  „Micsoda szavak ezek, amelyeket egymással váltotok jártotokban?" (Lk 24, 17)
3. nap: Ismerjük fel, hogy Isten hogyan munkálkodik a mi személyes életünkben! „Csak te vagy-e jövevény Jeruzsálemben, és nem tudod, minémű dolgok lettek abban e napokban". (Lk 24, 18)
4. nap: Adjunk hálát a hit ajándékáért! „Micsoda dolgok? Azok pedig mondák néki: Amelyek estek a Názáretbeli Jézuson". (Lk 24, 19)
5. nap: Valljuk meg, hogy Krisztus győzni tud minden szenvedés felett! Avagy nem ezeket kellett-é szenvedni a Krisztusnak, és úgy menni be az ő dicsőségébe? (Lk 24, 26)
6. nap: Keressük napról napra, hogyan lehetünk hűségesebbek Isten Igéjéhez! Nem gerjedezett-e a mi szívünk, mikor nekünk szóla az úton, és mikor magyarázá nekünk az Írásokat? (Lk 24, 32)
7. nap: Növekedjünk folyamatosan a hitben, a reményben és a szeretetben! „Miért háborodtatok meg, és miért támadnak szívetekben okoskodások?" (Lk 24, 38)
8. nap: Hogyan legyünk vendégszeretők és hogyan fogadjuk el a vendégszeretetet? „Van-e itt valami ennivalótok?" (Lk 24, 41)

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 335, összesen: 614944

  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.