2015. július 06., hétfő - Szabó László Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Gyülekezeti Családi Nap

 

A Kunhegyesi Református Egyházközség apraja-nagyja nagy lelkesedéssel készült a június 6-án megrendezett családi napra.

A rendezvény helyszínéül a Siloám Gyógyászati Központ területe szolgált. Már a kora reggeli órákban ideérkeztek az egyes intézmények, csoportok ideiglenesen szakáccsá avanzsált képviselői, hogy előkészítsék az alapanyagokat az előzetesen regisztrált mintegy 600 érdeklődő jóllakatásához. Mire a református családi napközi, óvoda, iskola, idősek otthona, támogató szolgálat, presbitérium, kórus, nőszövetség tagjai és a hozzátartozók megérkeztek, a nagy üstökben már vígan rotyogott a babgulyás, a húsos káposzta, a birkapörkölt, a csirkepörkölt, a paprikáskrumpli és a slambuc.


A program hivatalosan Nagy Kálmánnak, a gyülekezet lelkipásztorának köszöntőjével kezdődött. A határon túli testvérgyülekezetek nevében Pocsai Vince, a kárpátaljai Makkosjánosi, valamint Orosz Attila, a vajdasági Bácsfeketehegy lelkésze is köszöntötte a megjelenteket.

Az istentisztelet szolgálatát Derencsényi István püspökhelyettes végezte. 
Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt többek között Dr. Veress Bertalan, egyházkerületi tanügyi főtanácsos,    Pál Károly, a bácsfeketehegyi Művelődési Egyesület elnöke,  Bojtos Béla, a bácsfeketehegyi testvériskola igazgatója, valamint a helyi nőszövetség meghívására a makkosjánosi nőszövetség küldöttsége.



Az igehirdetés után színvonalasnál színvonalasabb műsorszámokkal mutatkoztak be az intézmények képviselői: a csanások után az óvodások táncában, majd az iskola osztályainak fellépésében gyönyörködött a nézősereg. Szerepeltek a Sarepta Idősek Otthona és a Gondozási Központ lakói is.


Nagy sikert aratott a gyülekezet Csermely kórusának szolgálata és a Kárpátaljáról érkezett Bihari Erzsébet éneklése. 
Mindeközben a jelenlévők vérnyomás- és vércukor mérésen, újraélesztési gyakorlaton vehettek részt, illetve régi, népi játékokkal próbálhatták ki ügyességüket, lehetett íjászkodni és lovagolni is.


A hatszáz ember megvendégelését követően késő délutánba nyúlóan folytatódott a fellépések sora.  
Jó volt ezen a napon érezni a szeretet áradását. Jó volt megtapasztalni, milyen összetartóak a kunhegyesi gyülekezet nagy családjának tagjai. Jó volt együtt átélni Isten közelségét.


Baranya Pálné

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 82, összesen: 605970

  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.