2016. június 16., csütörtök - Szabó László Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Vendégeink voltak

 

2016.06.4-5- én Makkoshotyka Református Nőszövetség, valamint Egyházközségünk presbiterei testvéri-baráti meghívást teljesítve látogatást tettünk Kunhegyesen - Református Testvéreinknél.

Megérkezésünk után a Siloám Református Gyógyászati Központban,- az étteremben üdvözlő áhítaton vettünk részt. Nt. Nagy Kálmán lelkész Úr tájékoztatást adott részünkre Kunhegyes Református Egyházközség életéről.

Kiadós és fenségesen finom ebéd következett.

Ebéd után rövid látogatást tettünk az Egyházközség Intézményeiben, un. a Sarepta Idősek Otthonában, a Ref. Általános Iskolában és Óvodában.

Ezek után Kenderesre látogattunk, ahol megtekintettük a Horthy Kastélyt, a Kriptát, a Múzeumot, s a Mezőgazdasági Szakiskola gazdasági majorját.

Kunhegyesre visszaérkezve nagy zenei élményben volt részünk, mikor is meghallgathattuk a Csermely kórus és szólistái rendkívül magas művészi színvonalú műsorát.

Az úgyszintén fenségesen finom vacsora elfogyasztása után kellemes zenés ismerkedési est és testvéri-baráti együttlét zárta a napot.

05-én esős napra ébredtünk, mely kitartott egész nap. Ez jó kedvünket nem szegte. A jó étvággyal elfogyasztott finom reggeli után felkészültünk a nap fő eseményére.

Részt vettünk Kunhegyes Református Templomban az ünnepi istentiszteleten, s a Trianoni megemlékezésen. Az istentiszteleten Igét hirdetett nt. Pocsai Ferenc Makkoshotyka ref. lelkipásztora, a Trianoni emlékbeszédet Gyárfás Pál makkoshotykai presbiter tartotta. A Trianoni emlékműnél küldöttségünk részéről koszorút helyezett el Bodnár István gondnok Úr és Vitányi Attila presbiter Úr.

A - már csak felső fokban fogalmazható és illethető- finom ebéd elfogyasztása után megtekintettük az épülő Siloám Ref. Gyógyászati Központot, melyet nt. Nagy Kálmán lelkész Úr mutatott be - nagy szakértelemmel.

Rövid pihenő után érzékeny búcsút vettünk szeretett vendéglátóinktól és haza indultunk. Útközben - Tiszaszentimrén a Református Templomban megtekintettük a Magyarországon egyedülálló Egyházi Pecsétes Tégla múzeumot. A múzeumot nagy sikerrel nt. Fodor Gusztáv lelkész Úr mutatta be.

Programunk végeztével útba indultunk Makkoshotykára, lakhelyünkre. A Mindenható Istenünk vezérletével este 21.00 órára szerencsésen, baj nélkül megérkeztünk.

SZERETETT KUNHEGYESI TESTVÉREK! KÖSZÖNJÜK E GYÖNYÖRŰ KÉT NAPOT! ISTEN ÁLDJON TITEKET!

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 8, összesen: 480885

 • 2020. február 27., csütörtök

  Egymásért imádkoznak az osztályok a budapesti Lónyay Utcai Református Gimnáziumban.
 • 2020. február 26., szerda

  „Nem kényelmes életre kell készülnünk, hanem harcolnunk kell. A boldogság nem abban rejlik, hogy nem vállalunk harcokat, hanem abban, hogy küzdünk és ...
 • 2020. február 26., szerda

  A Dunamelléki Református Egyházkerületi Tanács elfogadta a 2020. évi költségvetést a február huszonhatodikán tartott ülésén.
 • 2020. február 25., kedd

  Vannak pillanatok, amikor ki kell állni magunkért, és vállalni múltunk örökségét. Jókay Károly mesélt nekünk családjáról, személyes útjáról és a szeml...
 • 2020. február 24., hétfő

  „Prédikálni nem tudok, ezért verseket írok, hogy megosszam az örömhírt másokkal” – mondja a 89. életévét töltő Zsófi néni. Az idős hölgy járókelőket, ...
 • 2020. február 24., hétfő

  Az Országos Református Cigánymisszió hagyományaihoz híven idén is megszervezi lelkésztovábbképzését, melyre ezúttal a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Be...
 • 2020. február 23., vasárnap

  Az anyák lelki egészsége, a baba és a mama táplálkozása a szülés után, gyermekbetegségek és az édesapák kérdései is szóba kerülnének abban a programba...
 • 2020. február 20., csütörtök

  Sokat beszélünk gyülekezetplántálásról, ugyanakkor hazánkban nagyon sok gyülekezet megújulásért kiált. A Vitamin konferencia ebben szeretne segítséget...
 • 2020. február 19., szerda

  Vágytam a jelenlétére, át is éltem, aztán valami hirtelen megváltozott. Bennem vagy körülöttem?
 • 2020. február 18., kedd

  Miklya Zsolt nem az a típus, aki előrefut, inkább hosszasan érleli magában a verseket, és megvárja, amíg a felszínre törnek. A Magyar Napló Kiadónál m...