Cikkek

Presbiteri szolgálatom élményei, örömei

"Mert akik jól szolgálnak, azok szép tisztességet szereznek maguknak, és nagy bátorságot nyernek a Jézus Krisztusba vetett hit hirdetésére.- (1Timóteus 3,13)


1977-ben költöztünk Berentéről Kazincbarcikára. Korábban Berentén, majd a Kazincbarcika-alsói gyülekezetbe járogattam.
Zárkózott természetem miatt lassan kerültem bensőséges kapcsolatba a gyülekezet tagjaival. De az Úr segítségével pár év alatt aktív gyülekezeti taggá válhattam. Időmtől függően örömmel vettem részt a gyülekezeti életben.
1997-ben presbiternek jelöltek és megkaptam a gyülekezet bizalmát. Nagy megtiszteltetés volt számomra ez a megbízatás. Örülök, hogy olyan időszakban szolgálhattam, amikor nagy feladatokat kellett a gyülekezetnek megoldania.
Isten kegyelméből minden sikerült. Jó volt látni a gyülekezet hihetetlen áldozatvállalását és a sok önzetlen munkát.
Jó volt együtt dolgozni a gyülekezet lelkipásztoraival, és a presbitérium minden tagjával.
Szívesen emlékszem a hosszú órákig tartó presbiteri gyűlésekre, amelyeken nehéz kérdésekben kellett felelősen döntenünk.
Ez szinte mindig egyetértésben történt.
Sokat jelentettek számomra a presbiteri bibliaórák, ahol egy-egy adott témáról kötetlenül beszélgethettünk. Mindig nagy örömmel töltött el a felvidéki és a partiumi testvérgyülekezettel, illetve presbitereivel való találkozás. A Miskolc-hejőcsabai és a Sajószentpéter-bányai gyülekezettel történt találkozások is sok örömöt adtak, gazdagítottak. S utoljára, de nem utolsó sorban a gyülekezetben töltött minden alkalom sok, maradandó lelki élményt adott.
Rendkívüli volt számomra az énekkari próbák és szereplések élménye. A kórus és a gyülekezet minden tagjának felém áradó szeretete. Mivel a közeljövőben gyermekeimhez és unokáimhoz költözöm, köszönök mindent, amit itt kaptam. Nagyon fognak hiányozni ezek a közösségek!
Isten gazdag áldását kérem a gyülekezet életére!

Testvéri szeretettel:
Szemző Tamásné
presbiter

Hálásak vagyunk Istennek, hogy Erzsike eddig közöttünk szolgált. Áldás a gyülekezet számára egy olyan presbiter, aki nem tehernek, hanem kiváltságnak tekinti a szolgálatot. Köszönjük, hogy mindig számíthattunk rá, - hűsége sokak előtt példa lehet. Isten áldja meg családjában és leendő gyülekezetében!

Az egyházközség elnöksége.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél