Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Gyermek-istentisztelet

 

Minden vasárnap tartunk gyermek - istentiszteletet a Csillaghegyi református templomban.

A gyermekek a szülőkkel közösen vesznek részt 10 órától a templomban az istentisztelet kezdetén egészen az igehirdetési énekig, keresztelés esetén annak végéig.

A templomtér alatti gyülekezeti terembe a gyermekalkalmakon szolgálóval együtt indulnak el, ahová a szülők az istentisztelet végén tudnak értük menni.
A kisebbeket, és azokat, akik még nem ismerősek nálunk az egyik szülőnek érdemes néhány alkalommal elkísérnie. Kérjük, hogy a szülők egymással ne beszélgessenek, hanem inkább a szolgálót segítsék az éneklésben, és a kisebb gyermekeket a feladatok megoldásában!

Jelenleg (2023) négy állandó munkatársunk szolgál a kicsik között: egy lelkész, két hitoktató, és egy nyugdíjas pedagógus.

2023-ban ószövetségi történetek vannak soron, de az ünnepekor az ünnepek eseményeit ismerik meg a gyerekek.

Szeretettel várjuk a szülőket és a gyermekeket!

Battyányi Géza református lelkész

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 135, összesen: 928199

 • 2024. április 16., kedd

  Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
 • 2024. április 16., kedd

  A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
 • 2024. április 15., hétfő

  Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
 • 2024. április 15., hétfő

  Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
 • 2024. április 12., péntek

  Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
 • 2024. április 10., szerda

  Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
 • 2024. április 08., hétfő

  Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
 • 2024. április 08., hétfő

  Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
 • 2024. április 04., csütörtök

  Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...
 • 2024. április 03., szerda

  Messze megelőzve korukat, épp negyven éve kezdtek gyülekezetépítésbe egy panelvárosban Szénási János és felesége, Gazda Klára lelkipásztorok, akikkel ...