Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Táborok 2012

A CSILLAGHEGYI GYÜLEKEZET TÁBORAI 2012-BEN

táboros csoportkép 2011

 

Időpontok:

2012. június 18. Hétfő - június 22. Péntek: Napközis Tábor Csillaghegyen

2012. július 16. Hétfő - július 20. Péntek: Angol nyelvű Napközis Tábor Csillaghegyen
A Szentírás Szövetséggel közös szervezésben

Jelentkezési lap az oldal aljáról tölthető le, e-mailban is küdhető:
csillaghegyiref@t-online.hu 

A nyári táborainkra hívjuk a gyermekeket. Két napközis tábort szervezünk ezen a nyáron is: az iskola végén egy hittanos tábort, július közepén egy angol nyelvű hittan tábort. Mindkét tábor olcsóbb a „piaci árnál", ami ezért lehetséges, mert minden segítő önkéntes, s mert a gyülekezet is hozzájárul a költségekhez.
(A gyülekezet az egyháztagok adományaiból gazdálkodik.) Kérem, hogy aki segíteni tud a tábor lebonyolításában, jelezze a jelentkezési lapon, vagy személyesen.
Milyen segítségre gondolunk?
A konyhában a főzésnél és terítésnél, a napi program után a termek és a vizesblokkok takarítása. A kirándulásokkor felnőtt kísérőkre van szükség. A közös játék és a kreatív tevékenységek lebonyolításába is be lehet kapcsolódni,
ha valakinek van hozzá ötlete, illetve gyakorlata. Természetesen anyagi támogatást is elfogadunk a táborokhoz.
Jelentkezni a honlapról letölthető Jelentkezési lapon lehet (lap alsó részén keresse). Az előző évi táborokról is a honlapon olvashat összefoglalót.

Napközis Hittan tábor 2012.

hittantábor - kiscsoport

Közeledik a nyár. A hosszabb-rövidek utazások, nyaralások időszaka. Napközis táborunk helyszíne, habár állandó, nem is távoli, nem is egzotikus helyszín, mégis egy kalandos utazásra, Különleges Küldetésre hívja a jelentkező gyermekeket. A Titus Hitéleti Alapítvány idei nyári táboros programcsomagja alapján, egy különleges ember, gondokkal, kalandokkal, nehézségekkel, életeket formáló küzdelmekkel teli utazását követhetjük végig. Vár még ránk a mi különleges küldetésünk, 5 napos táborunk alatt rengeteg ének, játék, kirándulás, séta, régi és új barátságok, és a megszokottan finom és változatos, házias, friss ebédek. Várjuk minél hamarabbi jelentkezésedet!

A tábor költsége: 6.500 Ft
A tábor ideje: 2012. június 18-22. reggel 9- 17-ig.
Természetbeli és pénzadományokat is elfogadunk, amit a táborozó gyermekek étkeztetésére, jutalmazására használunk fel.

Angol Napközis Bibliatábor
A Szentírás Szövetséggel közösen

Angol csoportkép 2012

A képre kattintva elérhető a teljes galéria.

A kisfilmek a videók között találhatók

 

"nagyon lelkesen énekelték az: Old McDonald had a farm ee i ee i oh-t."

Idén is megrendezésre került az angol nyelvi tábor Csillaghegyen, a Szentírás szövegség és a Csillaghegyi Református Egyházközség szervezésében, 2012. július 16-a és július 20-a között.
Voltak, akik már ismerték egymást, de nagyon sok új arc is felbukkant. Két lány érkezett Angliából, Caty és Rachael. Ők annyira barátságosak voltak, hogy már az első napon mindenki nagyon megszerette őket. A hétvégére már nem csak mi tanultunk tőlük angolul, hanem Caty is nagyon lelkesen gyakorolta a magyar szavakat.
A táborban Caty-n és Rachael-en kívül még négy segítő volt: Oti, a tábor vezetője, Eszter, Adi és Zsuzsa. A táborban négy csapatra osztottak minket, minden csapat más-más színű névkártyát kapott. A csapatok minden nap összemérhették erejüket, a délutáni kihíváson, néha sorverseny, néha pedig játékos feladatok formájában.
Reggel nyolcra kellett érkezni, és bizony volt, aki még kicsit kótyagos volt, de ezen is segített Caty reggeli torna órája. A hét témája a „Szuperhősök” volt, egyik kedvenc dalunk refrénje is ezt mutatja: Jesus you’re my superhero… (Jézus, te vagy az én szuperhősöm) Ezután Caty és Rachael eljátszották az aznapi bibliai történetet. Hallhattunk Gedeonról, Jézusról, Pál apostolról. Közösen megtanultuk az aznapi aranymondást magyarul és angolul. Zsuzsa vezényelte a „kórust”, először hangosan, majd halkan mondtuk, - utána az egyik fele a társaságnak halkan, a másik hangosan, majd fordítva. Az aranymondást ezután Caty és Rachael segítségével megtanultuk angolul is. Ha valaki fel tudta mondani fejből az idézetet, az matricát kapott a névkártyájára, egyet a magyarért és kettőt az angolért, amiért a hét végén ajándék járt.
A kiscsoportos foglalkozáson kor szerint osztottak be minket és ilyenkor a bibliai történetről részletesebben beszélgettünk.
Az angol órán két csoport volt, kisebbek és nagyobbak. Rachael volt a mi, azaz a nagyok tanára. Tanultunk a családról, az útbaigazításról és még sok más érdekes dologról. A kicsik órájáról nem tudok részletes beszámolót írni, csak annyit, hogy nagyon lelkesen énekelték az: „Old McDonald had a farm ee i ee i oh” -t.
A nap minden percében várt ránk valamilyen program, ilyen volt például a „magyar dráma”. A hét minden napján láthattunk egy részletet egy kis történetből, ami egy japán kisfiú, Hero mindennapjait mutatta be. De ez a fiú nem egy átlagos fiú volt, különleges képességgel rendelkezett, meg tudta állítani az időt. Rossz célra használta az erejét és ezért nagy bajba keveredett, de mindent megpróbált helyrehozni és végül sikerült is neki.
Az tízórairól, ebédről és uzsonnáról négy konyhás néni gondoskodott. Nagyon finomakat készítettek nekünk, mindenki repetázott, ha még fért belé. Délután játszottunk az udvaron. Aztán következett a Quiz, amin ismét a négy csapat versenyezhetett. Voltak kérdések az aranymondásokra vonatkozóan, vagy az angol órán tanultakkal kapcsolatban.
Mindenki nagyon várta már a nap vége felé a levelek kiosztását. A „postaládába” bárki bedobhatott levelet, természetesen a legtöbbje a segítőknek érkezett, de Caty és Rachael egyik nap mindenkinek írt levelet. Én is kaptam egyet, és nagyon jó érzés volt, ahogy kimondták a nevem és odamehettem.
De a legfontosabb és legnagyobb esemény a táborzáró ünnepség volt, amikor kihirdették a győztes csapatot, és bemutathattuk a szülőknek a héten tanultakat, beválthattuk a matricákat - amiket az aranymondások felmondásáért kaptunk – különböző ajándékokra. Nem volt olyan ember, aki ne kapott volna valami ajándékot, - a segítőket is beleértve.
Remélem jövőre is sikerül megtartani ezt a tábort, és én már talán táborozóként nem is, de önkéntesként részt vehetnék, akik viszont még nem voltak és kedvet kaptak egy kis szórakozásra, azok bátran jöjjenek el, mert a jókedvből és programokból nem lesz hiány!

Kis Boglárka

Angol táborzáró 2011

Nyári napközis táborainkban Isten Igéje van a középpontban. Szívügyünk, hogy a 7-14 éves korosztály megismerje azt,
és általa magát a Biblia Urát. Emellett azonban az is célunk, hogy a gyerekek megszeressék,
és anyanyelvi tanárok segítségével fejleszthessék angol nyelvtudásukat. Mivel a táborok napközis jellegűek,
a dolgozó szülőknek is segítséget jelenthetnek a nyári vakáció idején.
A program a következő elemeket tartalmazza:

Délelőtt:
Bibliai tanítás - játékos, könnyen érthető formában, a nap hangsúlyos része, aranymondás tanítással, tolmácsolással
Angol nyelv óra (csoportokban, tudásszint szerint)
Ének tanulás (angol dalok)
Kézműves foglalkozás
Beszélgetés a bibliai történet üzenetéről

Délután:
Játék
"A Nap Kihívása" - pontgyűjtő verseny
"Napzáró" - Játékos, rejtvényes ismétlése a napi bibliai történetnek.

További információk:
A tábor utolsó napján, péntek délután a szülőket is meghívjuk a záró alkalomra.
Az angol anyanyelvű önkéntesek számára szállásadó családokat keresünk!

Részvételi hozzájárulás: 8.000 + 6500 Ft öt napra. A Szentírás Szövetség költségeihez járulunk hozzá a 8.000 Ft-al, amelyet előre kell fizetni. Kérjük,hogy a jelentkezéssel egyidejűleg fizessék ki,illetve utalják át.
Lehetséges személyesen, vagy átutalással a gyülekezet CIB banknál vezetett számlájára. Kérjük feltűntetni: angol tábor!
Számlaszám: CIB Bank: 10700495-49087000-51100005

 

 

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 206, összesen: 733401

 • 2022. január 27., csütörtök

  Minél sokrétűbb az egyházi szolgálat, annál sokszínűbb a könyvkiadás is. Galsi Árpáddal, a Kálvin Kiadó igazgatójával a járványidőszak könyvkiadásra g...
 • 2022. január 25., kedd

  Az Ifivezető Képzés (IVK) idei alkalmának középpontjában a krisztusi alapokból kiinduló megújulás áll. Kasza Edinával, a rendezvény főkoordinátorával ...
 • 2022. január 25., kedd

  Egymástól függetlenül két tűzeset is sújtotta az erdélyi magyarságot az elmúlt hétvége folyamán.
 • 2022. január 24., hétfő

  „A Jézus tanításában szereplő boldogság nem állapot, hanem kapcsolat” – fogalmazott a portálunknak adott évindító interjúban Balog Z...
 • 2022. január 23., vasárnap

  A megtérés ajándék, vagy a saját, felnőtt hitéért mindenkinek magának kell megküzdeni? Interjú Szabó Dénes karnaggyal, a Nemzet Művészével az Isten-em...
 • 2022. január 22., szombat

  Bibliai gondolatok és imádságok az Imahét napjaira – vasárnap
 • 2022. január 21., péntek

  Bibliai gondolatok és imádságok az Imahét napjaira – szombat
 • 2022. január 20., csütörtök

  Bibliai gondolatok és imádságok az Imahét napjaira – péntek
 • 2022. január 20., csütörtök

  Szolgálatközpontú bibliaiskolai tanfolyam indul a Tolnai Egyházmegyében mindazok számára, akik a gyülekezet keretén belül segíteni akarnak Isten orszá...
 • 2022. január 19., szerda

  Öt évvel ezelőtt ezen a napon történt a tragikus veronai buszbaleset. Az áldozatok tiszteletére ma este emlékkoncertet tartanak, ahol a fasori reformá...