Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Gyülekezeti kirándulás

Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség
kirándulásai

Korábbi kirándulásaink listája >>>


Borsod rejtett kincsei - Fedezzük fel együtt!
Boldva, Edelény, Szalonna
2024. április 27. szombat 

Utazás bérelt autóbusszal.
Indulás a reggeli órákban Csillaghegyről, este ugyanoda érkezés
(időpont és pontos helyszín alább)

Elég nagy autóbuszt sikerült bérelnünk, így még néhány hely üresen maradt. Ezekre az alábbi űrlapon is lehet jelentkezni. Kérjük, az űrlap leírásában olvassa el a tudnivalókat.
Szeretettel várjuk!

>>> Online jelentkezés >>>

Három alig ismert Árpád korban épült (ma) református templomot és egy gyönyörű kastélyt látogatunk meg. Edelényben tervezünk ebédelni.

Útvonal és programterv:
Budapest, Boldva református templom, Edelény kastély, Edelény (ebéd), Szalonna református templom, Edelény református templom, Budapest (Rakacaszend református templom*, sajnos nem fér bele az időbe)

További információk a képek alatt

Képek kedvcsinálónak, hogy együtt fedezzük fel Borsod rejtőzködő kincseit!

Boldva, református templom

Boldva, református templom

Rakacaszend, református templom
(Sajnos ebbe az egynapos kirándulásba nem fér bele)

Szalonna, református templom

Szalonna, református templom

Edelény L'Huillier-Coburg kastély

Edelény, belvárosi református templom

Indulás: reggel 6 órakor a volt Fried fürdőszobaszalon melletti parkolóból (1039 Budapest, Rákóczi utca 22., a Csillaghegyi református templom és a Csillag Center között, a Szentendre felé vezető oldalon)

Útvonal terv: Csillaghegy – M3 autópályán és Miskolcon át Boldvára, ahol 10 órától Boldva református templom meglátogatása – majd tovább autóbusszal Edelénybe, ahol 11:30-tól az Edelényi kastély és a kastélypark megtekintése - innen tovább busszal a Templomkerti kisvendéglőbe, ahol ebéd 13:30 órától. Autóbusszal utazás Szalonnára, ahol 15:30 órától a református templom meglátogatása –– majd busszal visszautazás Edelényben 17 órától a belvárosi református templom meglátogatása. Utána hazautazás Csillaghegyre. Várható érkezés legkésőbb 20 órakor.

Költségek
8.000* Ft/fő utazási költség (10 év alatt ingyenes)
2.500 Ft/fő ebéd költség (egységes)
3.150 Ft/fő múzeumi belépők (felnőtt)
1.590 Ft/fő múzeumi belépők (diák/nyugdíjas 62. életévtől)
… 0 Ft/fő múzeumi belépő (6 éves korig és 70 év felett)
előleg: 3.000 Ft/fő, melyet kérünk befizetni április 16.-ig. Fennmaradó összeget a buszon készpénzben szedjük össze.

Ebéd menü: Húsleves tálban az asztalon, majd bácskai aprópecsenye körettel és savanyúval. Vegetáriánus étel igényt kérjük külön jelezni.

*Utazási költség kedvezményes az Óbudai önkormányzat támogatásának köszönhetően. Köszönjük!

>>> Online jelentkezés >>>

***          ***          ***

Gyülekezeti kirándulás Balatonakarattya - Dég - Simontornya
2023. szeptember 2. szombat

Református templom - Balatonakarattya


Gyülekezeti kirándulás Balatonakarattya - Dég - Simontornya
2023. szeptember 2. szombat
További képek >>>

Szeptember első napja autóbuszos gyülekezeti kirándulással kezdődött. Balatonakarattyán megnézhettünk egy közelmúltban felépült gyönyörű református templomot. Az építésekor, amint a legtöbb református gyülekezet, mi is adakoztunk rá. Az éneklés után integetős csoportkép is készült: a helyi lelkész házaspárnak integettünk, akik lehetővé tették a bejutást, de nem tudtak részt venni a látogatáson.
Innen Dégre igyekeztünk, ahol vezetéssel csodáltuk meg a felújított Festetics kastélyt, majd a hatalmas angolparkban sétáltunk, különösen a Holland ház környékén. Ott még heverésztünk is pihenésként.
Cecén sajnos nem tudtunk megnézne az eredetileg tervezett Csók István múzeumot (ez már korábban kiderült), de a Paradicsom csárdában a sült libacombot mind megettük ebédre. Az utolsó állomás Simontornya lett a Sió csatorna partján. A Simontornyai vár kiállítását néztük meg, amiben egészen egyedülálló a pénzlelet bemutatása, amit helyben találtak. Nemcsak a régészeti eseményeket, hanem a pénzek értékét, verésüknek történelmi körülményeit is megismertük. Megtapasztaltuk, hogy a numizmatika, mint a történelem segédtudománya milyen sokféle információval egészíti ki egy-egy korszak megértését és megismerését. A Sió csatorna másik partján épült református templomot Simontornyán, az idő rövidsége miatt csak a a vár ablakából csodálhattuk meg. Süteményezés és kávézás után indultunk, s érkeztük vissza Budapestre. A buszról leszállva az élmények töménysége és intenzitása miatt úgy tűnt, mintha több napja indultunk volna el. Köszönjük Szeleczky Aurélnak a szervezést!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 168, összesen: 928232

 • 2024. április 16., kedd

  Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
 • 2024. április 16., kedd

  A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
 • 2024. április 15., hétfő

  Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
 • 2024. április 15., hétfő

  Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
 • 2024. április 12., péntek

  Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
 • 2024. április 10., szerda

  Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
 • 2024. április 08., hétfő

  Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
 • 2024. április 08., hétfő

  Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
 • 2024. április 04., csütörtök

  Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...
 • 2024. április 03., szerda

  Messze megelőzve korukat, épp negyven éve kezdtek gyülekezetépítésbe egy panelvárosban Szénási János és felesége, Gazda Klára lelkipásztorok, akikkel ...