Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Szeretethíd - Csillaghegyi program

Szeretethíd - segítség Őrbottyánban

2019. május 25. Szombat: Szeretethíd - Segítség Őrbottyánban

Jelentkezés >>>

2019-től Petri Péter testvérünktől gyülekezetünk másik presbitere, Vida Csongor veszi át a Szeretethíd szervezését gyülekezetünkben. Továbbra is Őrbottyánban segítünk, itt olvasható szervező testvérünk felhívása:


Csoportkép 2018. május 26. - Őrbottyán

 

Kedves Testvérek!

Az utóbbi évekhez hasonlóan az idén is lesz Szeretethíd. Mi, csillaghegyi reformátusok, hagyományosan az őrbottyáni Juhász Zsófia Szeretetotthonban önkénteskedünk május 25.-én szombat délelőtt.

A Szeretethíd elnevezésű önkéntes napokat 2009-ben hívta életre a Magyar Református Szeretetszolgálat. 2012-ben már a magyar reformátusság egyesülését is ünnepelhettük az által, hogy az önkéntes napot egész Kárpát-medencére kiterjesztettük: ekkor összesen 11 000 önkéntes csatlakozott a megmozduláshoz. 2014-ben pedig már közel 16 000-n segítettek másokon ily módon.

Bővebben:   www.szeretethid.hu

Május 25.-én szombaton a csillaghegyi református templom előtt találkozunk ( 1039. Vörösmarty u. 2.)  08.00 órakor. Minden korosztályt várunk...pontosobban 10 és 100 év között. Aki nem autóval jön, elvisszük és hazahozzuk!

Az első 30 érkező ilyen polót kap.

Együtt, egymás után megyünk autókkal Őrbottyánba. Dunakeszin, Sződligeten illetve az Őrbottyánhoz közelebbi településeken  élő testvéreinkkel ott is tudunk találkozni  kb. 08.45-kor.

A szeretetotthonban a következő feladatok várnak ránk:

-          a gondozottakkal való beszélgetés, séta

-          kerti munka, fűnyírás, gereblyézés, stb.

Jövő héten értesítenek  bővebben a  további feladatokról.

A szeretetotthonban egy héttel a Szeretethíd után ( június 1-2 )  lesz  egy  kétnapos nagy országos fesztivál a fogyatékkal rendelkezők számára, ahova nagyon sok vendéget várnak.

A csillaghegyi gyülekezetet is szeretettel várják. Előadások, különböző programok lesznek. Étkezős sátrak, büfésátrak és 10-12 kreatív sátor kerül felállításra a rendezvénysátor mellett.

Ebben a készülődésben   várják nagyon a mi segítségünket.

Vigyünk mi is szerszámokat, ha módunkban áll. Kisteherautómmal tudom biztosítani a szállítást. Részletekről bővebben a következő emailben.

Bővebben a Szeretetotthonról:

http://szeretetszolgalat.reformatus.hu/properties/juhasz-zsofia-reformatus-szeretetotthon-fogyatekosokat-apolo-es-gondozo-intezmeny/

http://zsoneni.friweb.hu/

Kérlek Testvérem csatlakozz ehhez a nemes önkéntes misszióhoz!  Aki már részt vett korábban az tudja, hogy egy másik ember lép ki  az ajtón Őrbottyánból, nem az aki belépett oda. Felemelő, megható, léleképítő.

Gyere, értékeld át az életed!

Áldás, békesség!

Vida Csongor

Jelentkezés személyesen Vida Csongornál, vagy az iratmissziós asztalnál, vagy online:

Jelentkezés >>>

 

 

°°°°°°°°°°         °°°°°°°°°°

2018. május 26. Szombat
Szeretethíd - segítség Őrbottyánban

Jelentkezés >>>

 

**********          **********          **********

2017. május 20. Szombat
Szeretethíd - segítség Őrbottyánban

Jelentkezés >>>


Május 20-án, szombaton a Szeretethíd országos program keretében megint Őrbottyánban fogunk segíteni a Juhász Zsófia Református Szeretetotthonban. Az otthonban fogyatékos emberekről gondoskodnak, és valamilyen formában az önkéntes munkánkkal az ő szolgálatukat segítjük. Szeretettel várom azok jelentkezését, akik szívesen szakítanak idejükből jót cselekedni hálából Istennek, mindazért, amit tőle kaptak. Jelentkezni lehet az iratmissziós asztalnál, vagy ezen az űrlapon. Korábbi segítségeink története, képei, a honlapon megtalálhatók.

**********          **********          **********

SÜTEMÉNY SEGÍTSÉG 2016. december 16-án, pénteken 17.00 óra és 19.00 óra között az Őrbottyáni szeretetotthon lakóinak!

-
Rendszeresen járunk a Szeretethíd keretében segíteni Őrbottyánba, a református szeretetotthonba, ahol fogyatékossággal élőket gondoznak. Radich Orsolya kezdeményezte és szervezi a mostani akciót, amelyben az otthon karácsonyra készülő lakóit házi készítésű süteménnyel ajándékoznánk meg. Kérem mindazokat, akik szívesen részt vesznek egy-két tálca süteménnyel ebben a szeretet-akcióban, azok december 16-án, pénteken 17.00 óra és 19.00 óra között hozzák el a gyülekezeti terembe a süteményt. Természetesen ebbe a szolgálatba bekapcsolódhatnak azok is, akik nem tagjai a gyülekezetünknek. A tervek szerint szombat délelőtt szállítja el az érkezett sütiket Őrbottyánba.

 

***********************************************************

2016. május 21. Szombat
Szeretethíd - segítség Őrbottyánban

Csoportkép, 2016. Őrbottyán

Május 21-én, szombaton a Szeretethíd országos program keretében megint Őrbottyánban fogunk segíteni a Juhász Zsófia Református Szeretetotthonban. Az otthonban fogyatékos emberekről gondoskodnak, és valamilyen formában az önkéntes munkánkkal az ő szolgálatukat segítjük. Szeretettel várom azok jelentkezését, akik szívesen szakítanak idejükből jót cselekedni hálából Istennek, mindazért, amit tőle kaptak. Jelentkezni lehet az iratmissziós asztalnál, vagy az alábbi űrlapon >>>
Egy korábbi,négy évvel ezelőtti Őrbottyánban végzett önkéntes napunkról írt személyes hangvételű beszámolót ajánlok kedvcsinálónak, amit egy résztvevő fiatal írt.

Indulás reggel 8 órától a templom elől (Vörösmarty utca felől).

 

******     *****     *****

2015. május 30. Szombat
Szeretethíd - segítség Őrbottyánban
Tudnivalók az alábbiakban olvashatók.

A segítség után, 14.00 órától meghallgatjuk az „Immanuel Mission Choir” kórus szolgálatát. A kórus tagja Milánóban zenét tanuló Dél-Koreai keresztyének.

Szeretethíd 2015

Önkéntes csapat 2015-ben

 

az „Immanuel Mission Choir” kórus

az „Immanuel Mission Choir” kórus

 

*   *   *   *   *

További képekért kattintson a képre!

 

Szeretettel várjuk azoknak a jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának az őrbottyáni szolgálatba. Jelentkezni lehet a gyülekezet elérhetőségein, illetve az istentiszteletek előtt és után.

Hely: Juhász Zsófia Szeretetotthon, Őrbottyán
Honlap >>>
Indulás: A templom mellett, a Vörösmarty utcából reggel 8.00 órakor.
Kérések:
• hozzunk kerti szerszámokat
• ha van hely az autóban jelezzük
• ha nincs jármű, jelezzük
• a visszajelzés hasznos a szervezőknek (e-mail, templom)

„Immanuel Mission Choir” kórus

***   ***   ***

2014. május 17. Szombat
Szeretethíd - segítség Őrbottyánban

- - - - - - - - - - - -

Szeretethíd 2012

2012. május 19. Őrbottyánban a Csillaghegyi önkéntesek
(a képre kattintva elérhető a galéria)

 

„végül mégis én kaptam nagyobb ajándékot”


A Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség önkéntesei a Szeretethíd országos rendezvény keretében az előz évhez hasonlóan Őrbottyánban, a Juhász Zsófia Református Szeretetotthonban segítettek 2012. május 19-én. Alább az egyik fiatal önkéntes élménybeszámolóját olvashatjuk.


Mikor jelentkezünk egy jótékony programra, először arra gondolhatunk: Az erősnek természetes segítenie a gyengébbet, még akkor is, ha ez a segítség egészen aprócskának tetszik.
Én is így voltam, amikor elvállaltam, hogy azon a szombaton Őrbottyánba utazom. Odaérkezve szétosztottuk a feladatokat és a szerszámokat. Talán fél-háromnegyed óra múlva jelent meg egy ott lakó, arcán mosollyal, nevetve köszönt Zsófinak, akivel a korábbi alkalommal ismerkedett meg. A nyakában lógó kis zsákból elővette telefonját, rajta a tavalyi Szeretethíd képeivel.
Ezután megismerkedtem Mónival, aki egy kis babakocsit tologatott és büszkén mutatta meg „kisbabáját”. Bemutatkozott- a vidám mosoly egy percre sem hervadt le az arcáról- integetett majd énekelt a közelben lévőknek, mi pedig megtapsoltuk. Közben persze haladtunk a munkával is, füvet nyírtunk, gereblyéztünk vagy a konyhában segédkeztünk.
Kis idő múlva Móni nevetve, izgatottan jött hozzánk, mivel elérkezett a „kreatív játék”, azaz a gyurmázás ideje. Én, Anya, majd később többen is csatlakoztunk a színes gyurmák formázgatásához. Móni remek csigát, a mellettem ülő Panda - egy húszas éveiben járó „kisfiú”- pedig pókembert alkotott. Az egész olyan volt, mintha tényleg gyerekekkel játszottam volna. A legcsodálatosabb az egészben az volt, mikor Móni egyszer csak ezt mondta: „Isten a szívemben van.”
Én mentem segíteni, adni valamit, végül mégis én kaptam nagyobb ajándékot: a szeretetet. Nem a szenvedést vagy a reménytelenséget, hanem a Boldogságot láttam a szemükben, éreztem a közelükben. Még mi egészségesen élünk és félünk a holnaptól, addig ezek a sérült emberek mosolyogva élnek pusztán a percnek. Sajnálatot éreztünk, mert egészségesként belegondolva ezek a betegségek rettenetesek, de miért szomorkodnánk, ha bennük ”csak” szeretet és öröm lakozik?
Szabó Hanna

 

önkéntes nap2012

 

„Azokra a dolgokra törekedjünk tehát, amelyek a békességet és egymás építését szolgálják.” Róma 14,19

2012. május 19-én, szombaton a „Szeretethíd” országos református önkéntes naphoz kapcsolódva Őrbottyánban fogunk segíteni. Őrbottyánban található a Juhász Zsófia református szeretetotthon, ahol testi és értelmi fogyatékosokat ápolnak, illetve akit lehet, igyekeznek fejleszteni. Találkozó szombaton 8 órakor a csillaghegyi templomnál (Vörösmarty utcában). Kérem, hogy, aki tud időt szánni e nemes feladatra az életéből, az jelezzen vissza telefonszámmal! Kérem, hogy azt is adják meg, hogy autóval jönnek-e, és ott hányan férnek még el. A napot, az előző évhez hasonlóan Petri Péter presbiter testvérünk szervezi és koordinálja, akinek írását alább találjuk. Az előző évi önkéntes napról beszámoló olvasható a gyülekezeti blogon, illetve e szövegre kattintva megtekinthetőek az akkor készült képek. Sok fontos dolgunk lehet, de ezt most önzetlenül, csupán szeretetből tehetjük!

Petri Péter hívogatója:
Kedves Testvérek! 2012. május 18-20. között ismét Szeretethíd! A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is hívja és várja a segíteni és tenni vágyó önkénteseket. Regisztráltam a http://szeretethid.jobbadni.hu oldalon azzal a reménnyel, hogy idén ismét részt veszünk, tudunk és akarunk segíteni.......
Május 19-re, szombatra gondoltam, ugyanúgy mint előző évben a Juhász Zsófia Református Szeretetotthonba mennénk. Az elvégzendő munka még kérdéses, Naftz Katalin, az intézet vezetője nagy örömmel fogadta a jelentkezésünket, Ő dönti el, hogy mit is tudunk előremozdítani, míg ott leszünk!
Áldás, békesség: Petri Péter


További képek megtekinthetők e szövegre kattintva

Ez egy remek nap volt :)

A Csillaghegyi református gyülekezet huszonöt tagja munkálkodott a Szeretethíd programhoz kapcsolódva 2011. május 21-én, szombaton az őrbottyáni Juhász Zsófia Szeretetotthon kertjében. Az alábbi beszámolót az egyik résztvevő készítette.

Az Úrtól jövő szolgálat lényege a szeretet, és milyen csodálatos felismerés az, amikor rájövünk: „A szeretet soha el nem fogy..." (1Kor 13:8). Ez az igazán nagyszerű a szeretetben - nemcsak kapni lehet, hanem adni is, és minél többet adunk, annál több marad nekünk. Főként, ha valaki olyannak adjuk, aki talán kevesebbet kap belőle - mint ezúttal az őrbottyáni otthon lakói.

Így történt ez azon a szép szombati napon is, amikor kedélyes kis csapatunk nekivágott az útnak, majd később fűnyíróval, láncfűrésszel és gereblyével a kitisztítandó területnek. Összehangolt és lelkes munkálkodásunk után pár óra alatt a gazzal benőtt részt visszahódítottuk a civilizáció számára (megmentve a terület népes csigapopulációját is), amit most már az otthon lakói is szabadon használhatnak. Fáradozásunk megteremte gyümölcsét.

Persze nem csak adtunk, de kaptunk is - hála és szeretet mellett sok-sok tapasztalatot és új szemléletmódot, egy teljesen más viszonyok között élők szemszögéből. Valamint emlékbe elhozhattunk egy-egy igés korongot, melynek értéke abban rejlik, hogy azt az otthon lakói kézzel készítették.

Azt mindannyian tudjuk, hogy a „jó munkához idő kell", ezt kiegészítendő megjegyezném: erő is, így a kifogyott energiakészletünket feltölthettük a gyermekkorunkat idéző hagymás zsíros-kenyérrel a ránk váró terített asztalnál.

Ez egy remek nap volt, ahol együtt segíthettünk, együtt munkálkodhattunk, együtt örülhettünk és együtt tanulhattunk - mert jót tenni jó :)
Ilnicki Beáta

 

Az összefoglaló címe egy résztvevő hozzászólása a gyülekezet facebook oldalához feltöltött képekhez.

- - - - - - - -

Mint ahogy azt már többször is hirdettük, május 21-én, a Szeretethíd program keretében, Őrbottyánba szervezünk segítő látogatást. Az Őrbottyáni Szeretetotthonban fogyatékos gyermekek élnek, ellátásukról, ápolásukról a Református Egyház gondoskodik. A gondozók nagy szeretettel látják el szolgálatukat, a látogató mégis közvetlenül tapasztalhatja, hogy a gyermekekben nagy a szeretetéhség.

Minden látogatónak örülnek, mintha az egyes látogatók csak őhozzá jöttek volna. Ezt mondják is, és kérdezik, hogy mit hoztál? Ugye jössz máskor is ?

Ha tudunk, vigyünk lelkünkben szeretet, kezünkben sütemény csomagot.

Szűkös anyagi forrásaik miatt a kertnek csak egy részét tudják rendszeresen művelni, műveltetni. Kerti munkát várnak tőlünk, Fűnyírást, gallyazást, levél gereblyézést. Van egy fűkaszájuk, kellene még egyet vinni. Van egy fűnyírójuk, kellene még egyet vinni. Szükség lehet kézi, vagy gépi fűrészre, kerti ollóra, zsákokra a levelek, kerti szemetek gyűjtéséhez, zsinórra, vagy ragasztószalagra a zsákok leragasztásához. A kertben van villamos csatlakozási lehetőség, célszerű azonban hosszabbítót és elosztót vinni.

Vigyünk kerti szerszámokat, és dolgozzunk 3-4 óra hosszat a kertben. Ezt várják tőlünk, ezt ígértük nekik.

Közbülső étkezésről magunk gondoskodunk, mindenki egyéni igénye szerint hozzon magával enni és innivalót.

A munka után lehetőség nyílik az intézet megtekintésére, ismertető meghallgatására.

Indulás reggel 8 órakor a templom elől, visszaindulás kb. ½ 2 - 2 óra között.

Kérünk visszajelzést a csillaghegy.ref@gmail.com, vagy  csillaghegyiref@t-online.hu címre.

·         a jövetelről, saját kocsi használatáról vagy helyigényről más kocsijában,

·         sütemény vállalásáról,

•·         a póló méretéről,

·         a rendelkezésre álló kerti szerszámokról.

A visszajelzést minél hamarabb kérjük, mert az utazást, a szerszámokat össze kell szerveznünk.

A látogatást Petri Péter testvérünk szervezi, részletkérdésekkel hozzá, vagy Baross Szabolcs presbitertársunkhoz lehet fordulni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 26, összesen: 623683

 • 2020. augusztus 09., vasárnap

  Talán ez volt az a történet, amely megismertetett Jézussal. Ahol a legjobban és legegyértelműbben megéreztem, hogy ő tényleg itt volt teljes valójával...
 • 2020. augusztus 06., csütörtök

  A lányok, asszonyok régen fonóba jártak, ahol a munkát is el lehetett végezni és közben meg tudtak osztani egymással örömöt, bánatot. Ezt a hagyományt...
 • 2020. augusztus 06., csütörtök

  A vallásos formák és a spontaneitás is helyet kaphatnak az Istennel való kapcsolódásban.
 • 2020. augusztus 04., kedd

  „A jézusi szelíd hatalom nem kívül igáz le, hanem megérint belül és az élet irányába vezet. Boldog, aki elfogadja, szerencsétlen, aki nem él vele."
 • 2020. augusztus 04., kedd

  Középiskolás és egyetemista fiatalok építették fel a semmiből valahol az Alföldön, egy erdő szélén, a rendszerváltás után. Idén nyáron már az ő gyerme...
 • 2020. augusztus 02., vasárnap

  A Balaton-NET idei rendezvényét online tartják meg a járványveszély miatt. Kapocs Attila koordinátorral arról beszélgettünk, hogy mindez milyen kihívá...
 • 2020. július 30., csütörtök

  Nem csak a hivatásukkal és az életvitelükkel járó küzdelmek tehetik magányossá a lelkészeket – legalább ekkora baj, hogy nem mernek nyíltan beszélni e...
 • 2020. július 30., csütörtök

  Újra megnyílnak a RefoRom kapui – a Budapesti Református Cigány Szakkollégium augusztus 12-ig várja azon fiatalok jelentkezését, akik felvételt nyerte...
 • 2020. július 29., szerda

  Az egyetem a nagykőrösi képzési helyen lehetőséget biztosít a párhuzamos képzésekre is, így a jelentkezők hitéleti és világi szakok közül is választha...
 • 2020. július 28., kedd

  Ellis Potter könyve a természeti és természetfeletti világ egymásra találása mellett arról szól, hogyan kapcsolódhat az ember Istenhez.