Rendhagyó Himnuszéneklés és kiállítás megnyitó Csillaghegyen

2023. január 19., csütörtök

 

Csillaghegyen a Magyar Kultúra Napján, 2023. január 22-én a 10 órakor kezdődő istentisztelet végén a református templomban a gyülekezet a 130. zsoltár dallamára énekli végig Kölcsey Himnuszának verseit, majd az istentiszteletet követően a gyülekezeti teremben a Lónyay Menyhért vándorkiállítás megnyitójára kerül sor.

Imádság az üldözött keresztyénekért

2023. január 19., csütörtök

A Református Bibliaolvasó Kalauz heti imatémájának ajánlotta 2023. január 15-re, az üldözött keresztyénekért való imádásgot. Az istentiszteleten Csonka Attila presbiter vezette a gyülekezet közös imádásgát.

Újévi koccintás – 91 éves a Csillaghegyi gyülekezet

2023. január 19., csütörtök

2023. január 8-án, a 10 órakor kezdődő istentisztelet után a gyülekezeti teremben köszöntöttük a 91 éves gyülekezetet, a 91 éves Deák Zoltán nyugdíjas lelkészt, és az újévet.

„..ahol a magyarnak közvetlen köze volt a tengerhez"

2023. január 06., péntek

„..ahol a magyarnak közvetlen köze volt a tengerhez" címmel, (Márai Sándor tollából vett idézettel) szervezett a Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség három napos autóbuszos gyülekezeti kirándulást - immár második alkalommal -, 2019. március 15-17. között az első világháborús olasz - osztrák-magyar frontvonal harcai és áldozatainak jelentősebb emlékhelyeire.

Deák Zoltán református lelkész 91 éves

2023. január 06., péntek

Isten éltesse jó egészségben Zoli bácsit!

Csillaghegyi Szeretetdoboz 2022. advent

2022. december 01., csütörtök

A Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség tagjai 2022-ben újra csatlakoztak a Magyar Református Szeretetszolgálat adventi adománygyűjtő akciójához.

Magyar Református Egység Napja - kezdeményezés Csillaghegyen

2022. május 16., hétfő

„sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai" Róma 12,5

A magyar reformátusság közös ünnepe a „Magyar Református Egység Napja". 2009. május 22-én indult a kezdeményezés az első egységnappal, kifejezve a bárhol a világon élő magyar reformátusok összetartozását. Nem mindenki tudja, hogy egyházunk országonként szerveződik, így nincs egyetlen központja, és egyetlen világ-vezetője sem, mint ahogy a római katolikus testvéreknek. Ennek megfelelően a magyar reformátusok Trianon után az utódállamokban saját országos szervezetet hoztak részre, a melyek sokáig egymás mellett léteztek, igazi szerves kapcsolódás nélkül. A határon túli magyar református és a diaspórában élő magyar református gyülekezetek összefogásának és összetartozásának ünnepnapja ez az egységnap. A részleteket nem írom le, elolvasható egyházunk honlapján, itt >>>

Ebben az évben, május 20-21-én a közös ünneplés Gyulafehérváron és Nagyenyeden kerül megrendezésre.

 

Kastélyok és kávézók - Gyülekezeti kirándulás

2022. május 08., vasárnap

Élménybeszámoló a 2022. május 7.-ei tavaszi kirándulásról

Ezen a napon Csillaghegy - Bajna - Szomód - Tata - Csillaghegy útvonalon kirándultunk a kétévi - covidos - kihagyás után, először. Sok jelentkező volt előzetesen, de végül 49 fő jelent meg az indulásnál, a Lidl áruháznál, a reggel 8 órai induláskor.

 

 

Megkeresztelt gyermekek vasárnapja Csillaghegyen

2022. április 28., csütörtök

Megkeresztelt gyerekek vasárnapját tartottuk, immár hagyományosan április utolsó vasárnapján a Csillaghegyi gyülekezetben április 24-én, a 10.00 órakor kezdődő istentiszteleten.

Csillaghegyi Passió nagypénteken

2022. április 16., szombat

Jézus szenvedéstörténetét kísérik végig a csillaghegyi református gyülekezet tagjai a virágvasárnapi bevonulástól a húsvét reggeli feltámadásig nagypénteken az esti istentiszteleten.

Újra rendhagyó nagycsütörtöki istentisztelet Csillaghegyen

2022. április 16., szombat

 

A járvány alatti változások miatt nem volt lehetőségünk a gyülekezetben megszokott módon ünnepelni a húsvétot, de ebben az évben visszatértünk a nagyobb számú bűnbánati istentiszteletekhez, a nagycsütörtöki különleges úrvacsorai együttléthez és a nagypéntek esti Csillaghegyi Passióhoz is.

Együtt segítettünk a Református Szeretetszolgálattal!

2022. március 10., csütörtök

Február 27-én, az istentiszteleten hirdettük meg az adakozást a kárpátaljai magyarok, valamint a menekültek segítésére. Szeretettel számolunk be az adakozás eredményéről. Köszönjük az adományokat!

Együtt segítünk a Református Szeretetszolgálattal

2022. február 27., vasárnap

Hogyan kapcsolódhatunk be?
1, pénzadománnyal
2, pályaudvarra érkezők szálláshelyre autóval történő elszállításával
3, szállás felajánlással
Részletek a leírásban!

Csillaghegyi reformátusok 2021-ben – „úgy szerette Isten”

2022. február 19., szombat

 

Az újévi könyörgés istentiszteletének alapigéje a 2021. év első napján János evangéliuma 3. részének 16. verse volt: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Az előző év járvány okozta nehézségei után mi is megtapasztalhattuk, hogy „úgy szerette Isten" a Csillaghegyi reformátusokat, hogy ennyi örömöt, növekedést és élményt adott nekünk! Hálával köszönjük!

 

 

Előadás a keresztyénüldözésről Csillaghegyen

2022. január 24., hétfő

 

Rendszeresen imádkozunk hitükért üldözött keresztyénekért az istentiszteleteinken is. Mégis keveset tudunk a konkrétumokról, nem ismerjük pontosan a helyzetüket. Hozzájuk szeretne közelebb vinni az alábbi program.

 

 

Himnusz a 130. zsoltár dallamára Csillaghegyen

2022. január 15., szombat

A csillaghegyi református gyülekezet rendhagyó Himnusz-énekléssel emlékezik meg a Magyar Kultúra Napjáról 2022. január 23-án, a 10.00 órakor kezdődő a vasárnapi istentiszteleten.

Hálaadás és köszönet

2021. december 23., csütörtök

Istennek adunk hálát az áldozatkészségért, hiszen ebben az évben is sokan támogatták gyülekezeti tagok, és azon kívül is, egyházközségünk napi működését

Véget ért a 2021. évi adventi jótékonysági vásár

2021. december 22., szerda

Véget ért a 2021. évi adventi jótékonysági vásár
Köszönjük a szervezést, a felajánlásokat és a vásárlást!

Kórusunk adventi szolgálata - 2021

2021. december 21., kedd

A Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség kórusa két éves szünet után új tagokkal is kiegészülve, új karnagy vezetésével szolgált az advent negyedik vasárnapi istentiszteleteken.

Sütemény Őrbottyánba 2021 adventjén

2021. december 20., hétfő

Az Őrbottyán-i református szeretetotthon lakóinak igyekeztünk az ünneplését megédesíteni.

 

régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 126, összesen: 813429

 • 2023. február 28., kedd

  A házasság a hétköznapokban dől el, jó példával pedig nemcsak közismert párok szolgálhatnak. A házasság hete mozgalom szervezői így idén is buzdítják ...
 • 2023. február 01., szerda

  Az „Így szól hozzám a Biblia” kötetében kép és szöveg ugyanarról mesél, összecsengően, a maguk nyelvén és szólamán, a főszerep pedig az ábrázolt ember...
 • 2023. január 30., hétfő

  Tallózónkban bekukkantunk a Ráday Ház falai közé és bemutatjuk a teológusok világát mindazoknak, akik elhívást éreznek magukban arra, hogy ezen a terü...
 • 2023. január 30., hétfő

  Felhívás a 2023. évi Dobos Károly lelkészi díjra való felterjesztésre
 • 2023. január 29., vasárnap

  A Bethesda Gyermekkórház Fájdalomkezelő Ambulanciája fennállásának tizedik évfordulóján a művészet eszközeivel szeretné megfoghatóbbá tenni számunkra ...
 • 2023. január 26., csütörtök

  Úgy érdemes élni, ha kicsit jobb állapotban hagyjuk magunk mögött a világot, mint ahogy találtuk – a cserkészet alapítójának üzenetét Szabó Már...
 • 2023. január 25., szerda

  A Lelki éhség 7.0 konferencia szeretne minél több oldalról közelíteni a lelkészi lét felé, ezért hív párbeszédbe lelkészeket és nem lelkészeket.
 • 2023. január 24., kedd

  A Parókia portál szerkesztőségvezetője, Füle Tamás képeiből rendezi idei első időszaki kiállítását a budapesti Bibliamúzeum. A február 2-án nyíló tárl...
 • 2023. január 23., hétfő

  Megemlékezést tartottak a budapesti Ráday Ház udvarán a négy évvel ezelőtti tragikus tűzeset évfordulóján.
 • 2023. január 21., szombat

  A Himnusz születésének kétszázadik évfordulóján az az igazi kérdés, hogy hogyan szeretnénk majd megünnepelni a háromszázadik és a négyszázadik évfordu...