Nyomtat Elküld Olvasási nézet

HÁLAADÓ ISTENTISZTELET

„Ez az a nap, mit az Úr szerzett..."

Ünnepi istentiszteletre hívott minket a hálaadás 2018. június 17-én. Egy új kezdetet köszöntünk meg az Úr Istennek, melyet kegyelméből megadott a Sajókazinci Gyülekezetnek és lelkipásztorainak.

Örült a szívünk, hogy hálaadásunkban velünk lehetett Csomós József püspök úr is, aki az igehirdetés szolgálatát végezte. Boldogok voltunk, hogy egyházi elöljáróink, szolgatársaink, testvérgyülekezeteink, az elbocsátó gyülekezetek, a családtagok, a város képviselete, a meghívott vendégek és a gyülekezet közössége megtöltötte a régi templomot.

Tiszteletes Úr istentisztelet elején köszöntötte az ünnepi gyülekezetet, megemlékezett a szolgálatban előttünk járókról, és megköszönte, hogy a gyülekezet szépen felújította a parókiát. Majd püspök úr szolgált az I. Thesszalonika 3;9 alapján. Ezután Szőnyi Tamás esperes úr vezette a köszöntéseket.

Tiszteletes asszony az istentisztelet végén megköszönte a vendégek és gyülekezetek áldást kérő szavait és ajándékait, különösképpen a sajókazinci gyülekezet befogadó szeretetét.

A jövőre nézve az Ap.Csel. 18;9-10 verseivel tekintett: "Az Úr egy éjjel látomásban ezt mondta Pálnak: Ne félj, hanem szólj, és ne hallgass: mert én veled vagyok, senki sem fog rád támadni, mert nekem sok népem van ebben a városban."

Elmondta, hogy szeretnének Isten szemével tekinteni ennek a városnak a református népére, és ezzel a reménységgel végezni szolgálatukat, hogy Istennek sok népe van itt is, akik közül bízunk benne, hogy sokan otthonra találnak gyülekezetünkben. Együtt kell ezért imádkoznunk, munkálkodnunk.

Köszönjük az Úr Istennek, hogy ezen az úton - a gyülekezet és pásztorai - együtt mehetünk.

Az ünnepi istentiszteletet szeretetvendégség zárta a Dózsa György Tagiskola aulájában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 26, összesen: 42147

 • 2020. augusztus 12., szerda

  Abból fogsz meríteni, amiről azt hitted, hogy üres. Meghívó Kánába – negyedik rész.
 • 2020. augusztus 11., kedd

  Akinek van füle, hallja. Akinek van élete, élje. Meghívó Kánába – harmadik rész.
 • 2020. augusztus 11., kedd

  Személyi sérülés nem történt, a gyors és szakszerű tűzoltásnak köszönhetően sikerült megmenteni a tetőszerkezetet.
 • 2020. augusztus 10., hétfő

  Azt mondják, a vizet borrá változtatta. Én láttam, hogy a könnyeket is, melyeket idáig tartogatott az örömre. Meghívó Kánába – második rész.
 • 2020. augusztus 09., vasárnap

  Talán ez volt az a történet, amely megismertetett Jézussal. Ahol a legjobban és legegyértelműbben megéreztem, hogy ő tényleg itt volt teljes valójával...
 • 2020. augusztus 07., péntek

  A Magyarországi Református Egyház is elkötelezett a környezet védelmében, így a Károli Gáspár Református Egyetem zöldítésének projektje mellett a Magy...
 • 2020. augusztus 06., csütörtök

  A lányok, asszonyok régen fonóba jártak, ahol a munkát is el lehetett végezni és közben meg tudtak osztani egymással örömöt, bánatot. Ezt a hagyományt...
 • 2020. augusztus 06., csütörtök

  A vallásos formák és a spontaneitás is helyet kaphatnak az Istennel való kapcsolódásban.
 • 2020. augusztus 04., kedd

  „A jézusi szelíd hatalom nem kívül igáz le, hanem megérint belül és az élet irányába vezet. Boldog, aki elfogadja, szerencsétlen, aki nem él vele."
 • 2020. augusztus 04., kedd

  Középiskolás és egyetemista fiatalok építették fel a semmiből valahol az Alföldön, egy erdő szélén, a rendszerváltás után. Idén nyáron már az ő gyerme...