Nyomtat Elküld Olvasási nézet

TESTVÉRGYÜLEKEZETI TALÁLKOZÓ SZILÁGYBALLÁN

Hogyan is adhatnánk eléggé hálát értetek?"/ I.Tessz.3,9/

2018.július 20-22 között került sor a hármas gyülekezeti testvértalálkozóra - ebben az esztendőben Szilágyballán. A tornaljai gyülekezetből Fazekas Ágnes lelkésznő vezetésével 18-an, a miénkből 20-an képviseltük gyülekezeteink közösségét.

A pénteki megérkezés után mindenki megtalálta a helyét a vendéglátó családoknál, akikhez a legtöbben már nem ismeretlenül érkeztünk, hanem nagyon is várva a találkozás alkalmát.

A szombati napon szép tájakra, helyekre szervezett kirándulást a három gyülekezet tagjainak Boros Árpád nagytiszteletű úr. Jártunk az ő szülőfalujában, Szilágykrasznán, aztán Csucsán, Bánfihunyadon, Kőrösfőn; Nagypetriben ebédeltünk. Este újra a vendéglátó családok vendégszeretetét élvezhettük.

Vasárnap fél 11-re hívogattak a harangok az Isten házába, ahol az istentisztelet órájában megkoronáztuk egymással és az Úrral való találkozásunkat.

A közös ebéd után elérkezett a hazaindulás órája. Együtt énekeltük újra a Himnuszt, és megköszönve azt a sok-sok szeretetet, amit kaptunk, könnyek között búcsúztunk el a szilágyballai testvérektől.

Ezúton is hálás szívvel köszönünk minden fáradtságot, áldozatot, amit értünk hoztak azzal az Igével, amivel tiszteletes úr köszöntötte az ünnepi gyülekezetet: "Hogyan is adhatnánk eléggé hálát értetek?"

Istenünk tartsa meg még sokáig e szép testvérkapcsolatot!

Bundzik Attiláné

lelkipásztor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 28, összesen: 42149

 • 2020. augusztus 12., szerda

  Abból fogsz meríteni, amiről azt hitted, hogy üres. Meghívó Kánába – negyedik rész.
 • 2020. augusztus 11., kedd

  Akinek van füle, hallja. Akinek van élete, élje. Meghívó Kánába – harmadik rész.
 • 2020. augusztus 11., kedd

  Személyi sérülés nem történt, a gyors és szakszerű tűzoltásnak köszönhetően sikerült megmenteni a tetőszerkezetet.
 • 2020. augusztus 10., hétfő

  Azt mondják, a vizet borrá változtatta. Én láttam, hogy a könnyeket is, melyeket idáig tartogatott az örömre. Meghívó Kánába – második rész.
 • 2020. augusztus 09., vasárnap

  Talán ez volt az a történet, amely megismertetett Jézussal. Ahol a legjobban és legegyértelműbben megéreztem, hogy ő tényleg itt volt teljes valójával...
 • 2020. augusztus 07., péntek

  A Magyarországi Református Egyház is elkötelezett a környezet védelmében, így a Károli Gáspár Református Egyetem zöldítésének projektje mellett a Magy...
 • 2020. augusztus 06., csütörtök

  A lányok, asszonyok régen fonóba jártak, ahol a munkát is el lehetett végezni és közben meg tudtak osztani egymással örömöt, bánatot. Ezt a hagyományt...
 • 2020. augusztus 06., csütörtök

  A vallásos formák és a spontaneitás is helyet kaphatnak az Istennel való kapcsolódásban.
 • 2020. augusztus 04., kedd

  „A jézusi szelíd hatalom nem kívül igáz le, hanem megérint belül és az élet irányába vezet. Boldog, aki elfogadja, szerencsétlen, aki nem él vele."
 • 2020. augusztus 04., kedd

  Középiskolás és egyetemista fiatalok építették fel a semmiből valahol az Alföldön, egy erdő szélén, a rendszerváltás után. Idén nyáron már az ő gyerme...